Проучване: 200 000 гласа не стигат на ГЕРБ за кабинет

Борисов ще има около 100 депутати, БСП - около 50, изчисли "Галъп"
Обновена: 23 сеп 2014 12:41 | 23 сеп 2014 10:00,
255
Проучване: 200 000 гласа не стигат на ГЕРБ за кабинет
Снимка: архив Булфото

Още около 200 000 гласа ще са нужни на ГЕРБ, за да има шанс да състави самостоятелно правителство след изборите. Това изчисли социологът от „Галъп“ Първан Симеонов пред „Нова телевизия“.

Преди ден агенцията обяви резултатите от новото си проучване за вота на 5 октомври. Според данните за ГЕРБ биха гласували 35,9%, за БСП – 18,3%, за ДПС - 14,2%, за ББЦ - 5,8%, за Реформаторския блок – 5,6%, за Патриотичния фронт - 4,9%, за АБВ - 3,6%, за "Атака" – 3,4%.

Още по темата

При избирателна активност от 3,4 млн. души това означава, че ГЕРБ ще имат 100 депутати, изчисли Симеонов. БСП ще вкарат около и над 50, около 40 ще са народните представители на ДПС. Малките партии, които влязат, ще имат около 15-ина депутати, каза още социологът.

Според Симеонов има и друг вариант ГЕРБ да събере гласове за самостоятелно правителство  - ако някоя от малките партии не влезе. Той прогнозира, че не е изключено до края на изборите партията на Борисов да успее да мобилизира още от симпатизантите си да гласуват за нея. За БСП това е малко вероятно, защото нейните избиратели са твърдо ядро. Ръст в процентите е възможен и за ДПС, смята Симеонов, защото за движението ще има масиран вот от чужбина.

ББЦ и Реформаторският блок се движат в пакет с еднаква подкрепа, коментира още социологът. При Патриотичния фронт пък се наблюдавало нарастване.

Първан Симеонов коментира и данните на проучването, според които въпреки че ГЕРБ е първа политическа сила, лидерът й Борисов не е желан за премиер. Това се дължи на факта, че резултатът на въпроса за бъдещия премиер е на база на 100% от избирателите, а за подкрепата за ГЕРБ – на базата на 3,4 млн. души, които според социолозите ще гласуват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
2
 
! Отговори
вмро преди 9 години
ДО 125 иван михаелов ванчо михаелов хич не харесваше коминтерна и бкп какво ли щеше да каже за продажниците в момента !
125
1
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
А ЯНЕ ЯНЕВ ПРОДАДЕ РЗС НА ГЕРБ И ЗАЯВИ ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА РЗС ДА ПОДКРЕПЯТ ГЕРБ !!!
124
4
 
14
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ПЛАТЕНИТЕ СОЦИОЛОГИЧЕСКИ АГЕНЦИИ НАЙ-ВЕЧЕ СУБСИДИРАНИ ВСИЧКИТЕ ОТ ГЕРБ СЪС ДЪРЖАВНАТА СУБСИДИЯ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ НА ХОРАТА!!!ГЕРБ ВЗЕ 30% НА ПРЕДИШНИТЕ ИЗБОРИ СЕГА МУ ДАВАТ КАК ЩЯЛ ДА ВЗЕМЕ 36%-ТА ПРИ СЪЩАТА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ!!!!ХОРАТА КОИТО СА ОТВРАТЕНИ ОТ ГЕРБ НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ ПРИ НЕГО!!!ГЕРБ НЯМА КАК ДА УВЕЛИЧАВА ПРОЦЕНТИТЕ СИ ТОЙ МОЖЕ САМО ДА ГИ ЗАДЪРЖА ИЛИ НАМАЛЯВА!
123
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Току що съобщиха в новините,че са напечатани 7,5 милиона бюлетини.Защо толкова много БЕЕЕЕ????Нали обикновено гласуват около 3,5 милиона човека?!Близнашки,кажи защо са напечатани 3,5 милиона бюлетини в повече след като на ГЕРБ им трябват само още около 200 хиляди,а кажи,де.
122
13
 
7
 
! Отговори
хаха преди 9 години
само като ви видя жалките коментари, че хората гласуващи за ГЕРБ са глупави и ми става тъжно за вас!На всички избори за ГЕРБ гласуват младите и образованите с висше образование и тн ... а за другите ***(ДПС),пенсионерите(БСП),скинарите(АТАКА) и онази любима моя част от населението, която е необразована или недостатъчно реализирана, които повтарят, че образованите и успелите са глупави, че гласуват за ГЕРБ.АЗ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ ЗАВЪРШИЛ СЪМ НАЙ-ДОБРАТА ГИМНАЗИЯ, ИМАМ 2 МАГИСТРАТУРИ И СЪМ ЛЕКАР
121
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ко прайм сега Тиква.и това проучване по поръчка на Тиквата ли е
120
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Галъп са лъжци осъдени за кражба на името на организацията ГАЛЪП. Всичко което казват е пречупено през червената призма на БСП.
119
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това купено глуповато момченце на снимката още ли го пазят? Малко мръсно сороско гъзолизче.
118
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 5....и Ц.Ц.!!!
117
7
 
15
 
! Отговори
До 123 преди 9 години
ГЕРБ и АТАКА са проект на едни и същи дърти полковници от бившата ДС. Бойко Борисов е харесан за Главен Секретар на МВР от генерал Бриго Аспарухов. Веднага след като го избраха на тази длъжност инвестираха маса пари в медийните му изяви и така си отгледаха този Нарцис, който хал хабер си няма от управление на Държавата. Той си представя, че кабинета е банда мутри и те трябва да изпълняват поръчки. Простият народ харесва това поведение и затова той ще бъде пак начело.
116
5
 
16
 
! Отговори
Дон Корлеоне преди 9 години
Това ПиАр агенцията на Буда и Цоко ли е ???? Намерили са начин да фалшифицират изборите и се почва колко много нагърбени агенции ще тръбят че Гърбавите ще имат мнозинство Да ама не
115
3
 
14
 
! Отговори
Ади преди 9 години
А не само гласовете не стигат на ГЕРБ за кабинет, а и експерти, воля за промени и морал. Те затова няма да гласуват хората за тях.
114
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами галъп като знаят всичко, защо не ни кажат и имената на министрите от герб. Няма начин да не са вече подредени! Пък овцете на 5 октомври, само ще узаконят изборите.Нали е демокрация, при това американска!
113
2
 
11
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Българио, на твоя гръб живеят,доят те здраво, че и песни пеят!За цъфнал Герб, куплети се лелеят,а на народа в гърба се смеят!
112
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Иван -Иване Иване да те е-е който те хване
111
3
 
19
 
! Отговори
Гешев преди 9 години
Позаинтересувайте се как е създадена партия ГЕРБ,с помоща на кои немски фондациии,кои са "Ханс Зайдел"," Конрад Аденауер","Глобална България","Типинг Пойнт", кои хора и с каква идеология стоят зад тях и как се финансират и тогава ще ви се изяснят много неща ,за скъпия ток ,за ВЕИ,за замразените доходи и пенсии ,за геноцида над българския народ,за подготвяната трета национална катастрофа!
110
4
 
7
 
! Отговори
Ганю Балкански преди 9 години
Няма значение кой ще ни управлява. ВСИЧКИТЕ СА МАСКАРИ!
109
0
 
10
 
! Отговори
akud преди 9 години
3,4 млн. души колко % Българи са мили социологически агенции????
108
3
 
6
 
! Отговори
ВМРО преди 9 години
На кой не му отърва силно ВМРО голямо плюене пада по медии ?
107
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нема вече комунисти да гласуват за БСП и ГЕРБ, всички остареха и измреха ...