Държавата е застрашена, няма да събере 1,1 млрд. лв.

Захариева: Няма пари за социални плащания и зимно поддържане на пътищата
Обновена: 29 сеп 2014 16:18 | 29 сеп 2014 14:45, Камелия Цветанова
123
Държавата е застрашена, няма да събере 1,1 млрд. лв.
Екатерина Захариева откри в Пловдив юбилейното 70-то издание на Есенния технически панаир. Снимка: БТА

Цялата държава е застрашена заради недостиг на средства, което пък се дължи на лошо планиран бюджет за 2014 година поради нереално заложени високи приходи, смята вицепремиерът и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева.

Още по темата
По думите й оценката на служебното правителство е, че около милиард и 100 милиона лева от предварително планираните средства няма да могат да се съберат.

„Няма пари за зимно поддържане на пътната инфраструктура в страната“, оплака се тя и добави, че състоянието на бюджета на Министерството на регионалното развитие е обезпокоително.

В същото време обаче има неотложни дейности на държавата, които трябва да бъдат свършени и заради това актуализацията на бюджета е неизбежна.

Бюджетът на регионалното министерство е бил похарчен на 78% още през първите шест месеца на годината, заради което се наложило да бъдат спрени изключително важни проекти като ремонта на виадуктите по магистралите.

„Спрян е и ремонтът на 34 отсечки от автомагистрала „Тракия”, които са в изключително лошо състояние. Освен че няма средства за поддръжка на пътната инфраструктура, допълнително има спрени две програми, които все още не са възстановени. Това означава загуба на средства и демотивиране на общините да изпълняват проекти“, продължи с критиките тя.

Захариева все пак се надява, че плащанията по „Околна среда“ ще бъдат възстановени още тази година, а по „Регионално развитие“ в началото на следващата.

Вицепремиерът посочи още, че липсват пари и за социални дейности. Според нея пари за пенсии има, но няма да стигнат за социални добавки.

„Има и недофинансиране в Здравната каса. Това, което служебното правителството предлага, е да се вдигне лимитът на дълга”, припомни тя Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: бюджетпариЗахариева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
Прометей преди 9 години
Много ми е любопитно как това изявление се връзва с това: "Според стратегията за членството ни в НАТО в следващите 6 години, близо 1.8 млрд. лева трябва да бъдат похарчени за отбрана и инвестиции за бойни самолети, бойни кораби и модернизация на армията." Това заяви пред БНР служебният министър на отбраната Велизар Шаламанов." ???????
71
3
 
2
 
! Отговори
Ivan преди 9 години
След БСП винаги е така, мърлячи крадливи. Не че Герб не крадат, но само при тях за 25 години видях, че се прави нещо видно- детски градини,училища, пътища, паркове и градинки. Не ме интересува кой са притискали, навсякъде се краде не само в Бг, но поне правят нещо, докато тия ги видяхме за една година как забатачиха нещата, представете си ако бяха изкарали пълен мандат. Най вероятен резултат щеше да е фалит на държавата.
70
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо чудно. След управление на БСП държавата винаги остава ошушкана до дупка. След комунистите държавата е като ударена от торнадо.Алооо, тея дето гласувате за БСП направиха ли ви пенсиите по 1000 лева? Хак да ви е сега увеличението на тока и дано изпукате от глад.
69
0
 
11
 
! Отговори
безнадежно положение преди 9 години
Нямало пари, а тази от снимката по два пъти на ден си сменя луксозните тоалети, от 5 000 лева нагоре!
68
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А за нелегалните араби има?!! Продажници!
67
0
 
6
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Няма нужда от пари - молете се на бог , както призова Волен от Варна и всичко ще е наред !
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 90само кажи кого трябва да се изрине защото то и за когото да гласуваш пак си надупен,и бсп и герб и ддпс и всички останали са крадци,така че ще си от трън та на глог
65
0
 
15
 
! Отговори
съд и затвор преди 9 години
На президента- милионче, на БНТ и други медии- милиончета, увеличиха парите за изборите, назначиха си по 10 съветника... можете да продължите списъка с преразпределянето на бюджета...После - нямало пари. Лош бил бюджетът Кой им дава право на тези неграмотници да променят закон, приет от Народното събрание?
64
0
 
15
 
! Отговори
петър петров преди 9 години
а пари за представителни на плевньо има.да приемате емигранти от африка имате пари за пътищата нямате.ще ви изринем на 5 октомври с бюлетина 11
63
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освен ,че ще трябва да спрете да крадете ще трябва и да върнете от краденото през последните 25 години - отнася се за всички "държавници" - Няма пари и няма вече кой и откъде да ви ги даде.,взехте на народа и последното яйчице, остригахте го до кожа,издоихте го,уморихте го
62
0
 
9
 
! Отговори
R.I.P. Bg преди 9 години
Държавата е застрашена? Пука ми за държавата!
61
0
 
14
 
! Отговори
men преди 9 години
пари и работа нема ама инак а политиците ни се возят на последен модел мерцедес и си купиват яхти а секи млад *** с плазмичка, смартфонче и дершки от мола. кой чи плаща? *** и псевдобежанците няма да ги почвам че земе ми кипне и ще ме съдят за геноциТ
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SCTOM SME OPRELI DO 1 MILQRD I NQMA PATRIOTI DA GI DADAT ZAKRIVAIIII TOVA NE E DYRJAVA KO4INA
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма пари за зимно поддържане на пътната инфраструктура в страната, оплака се тя---obrachite ot firmi sa usvoili veche parite
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯ--незнам как е при вас но германската ви държава дължи на ГЪРЦИЯ 160 МИЛИЯРДА ЕВРА в най скоро време ще ви е много трудно , може и да питаш европейският представител КУНЕВА ,те вече започнаха разискването по този проблем, поздрави
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯТака е, но като няма достатъчно пари, как да стане.Ако взимам 4000 лв и ми взимат 2000лв данъци и ми останат 2000 лв съм ОК.Но ако взима 1500 лв и ми взимат 750лв и ми останат 750лв не съм ОК.
56
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само дясна коалиция ще ни спаси от турско-комунистическото робство и ограбването на европарите.А пък тезимкоито гласуват за Болен и Дудуков са пълни неграмотници и родоотстъпници
55
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дунав мост 2 при Видин го ремонтират 1 година след пускането при ГЕРБ.
54
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯГермания е най-задлъжнялата в ЕС заедно с Гърция, Франция, Испания, Италия и Англия.
53
5
 
4
 
! Отговори
Anti преди 9 години
Къде е оня ЕКСПЕРТ Олигарски и експертните му министри? Сега за да закърпят скапаният им бюджет предлагам всичките (заедно с тези, които ги подкрепяха) да дежурят по 1 седмица на околовръстното на София и по магистралите, за да си запълнят дупките.