"Близнашки, иди си", викна БСП заради скъпия ток

Протестът поиска среща с премиера, но той не се отзова
30 сеп 2014 13:12,
163
"Близнашки, иди си", викна БСП заради скъпия ток
Снимка: БТА

БСП вдигна протест срещу кабинета на Георги Близнашки и ДКЕВР заради планираното поскъпване на тока с 10 процента.

Столичната структура на социалистите събра десетки пред прозорците на Комисията и на Министерския съвет, за да изрази несъгласието си по-високите цени. Начело на недоволството застанаха водачът на листата на БСП в 23 МИР София Жельо Бойчев и председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов.

Още по темата
Протестиращите социалисти скандираха „Правителство Близнашки, постъпвате просташки“ и „Не грабете от нас, идете си у вас“, предаде „Фокус“.

От БСП-София внесоха и декларация в Министерския съвет, адресирана до премиера, в която също обявиха протеста си срещу поскъпването на електроенергията. Въпреки желанието им да се видят с премиера обаче това не стана.

Служител на специализираните полицейски сили уведоми протестиращите социалисти, че проф. Близнашки не е в сградата и няма да се появи при тях. Недоволните приеха това като знак на неуважение към българския народ. Преди да се разотидат, те се зарекоха протестите им да продължат.

В началото на акцията се събраха около стотина социалисти пред сградата на ДКЕВР. По-късно те се преместиха пред Министерски съвет и дори за кратко блокираха движението на площад „Независимост“. „ДКЕВР – оставка”, „Близнашки предател”, „Изчезвайте”, викаха протестиращите. 

„Има различни начини за премахване на дефицитите в енергийния сектор във времето и този начин не е свързан с рязкото поскъпване на тока“, коментира Калоян Паргов.

Той предупреди, че в момента се извършват престъпления в енергетиката, защото хора, които нямат мандат, вземат сериозни решения и подготвят почвата за следващото управление. „Това не трябва да бъде допускано по никакъв начин”, обяви и Жельо Бойчев.

Паргов пък предупреди, че решението за увеличението на цената на тока преди 5 октомври обслужва политически интереси и че ДКЕВР и служебното правителство са много удобни за някой, който се готви да дойде на власт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
18
 
! Отговори
monako66 преди 9 години
Аз съм ползвател, не инвеститор
106
9
 
23
 
! Отговори
monako66 преди 9 години
Само БСП имаха куража да им се опълчат и свалят тока - хора не си ли четете сметките - колко е тока и колка са ни инвестициите т..е.залена енергия, пренос и т.н.
105
3
 
22
 
! Отговори
monako66 преди 9 години
Точно така, стига са ни атакували с икономически термини защо ще вдигат тока
104
7
 
28
 
! Отговори
Руди преди 9 години
Идват изборите, идват и след тях червените ще пик..те газ, ще бъдете навряни в ъгъла , защото сте най виновната партия за това състояние на държавата. Започнахте далаверите още преди 1989 година/ външнотърговските дружества/ , а след това направо се развихрихте / куфарчета , мутри, фалити на банки , енергийна мафия и т.н/.
103
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
след като дпс и бсп се разпърдяха, от бсп рискуват да останат поне четвърта в новия парломент, без подкрепата на дпс! станишев се усети и остави миков да оправя бакиите със заръка да направи всичко възможно да станат поне втора сила, защото иначе ще му изстине председателското място в пес и моника ще го изгони, а парите дето ги крадна са на нейно име!
102
6
 
26
 
! Отговори
blackram преди 9 години
От 1944 БКП-БСП бавно и систематично ни цоца кръвта. По тяхната собствена логика спрямо ГЕРБ БСП-то отдавна трябваше да е извън закона.
101
6
 
22
 
! Отговори
неутрален преди 9 години
До морски.....И не само.....от тези около 10% или 600-700 хиляди над 60% са фалшифицирани, масово вписват като гласували хора които не са....просто ползват техните данни. Много любопитно ми стана на изборите за президент как на гербаджийка от ЦИК намериха един чувал с бюлетини в дома й......била ги забравила....те си носят бюлетините където искат това и децата го знаят но техните ФЕНОВЕ са заслепени и хипнотизирани тоест роботи без собствено мнение.
100
5
 
19
 
! Отговори
:-§ преди 9 години
123 нямаше банкови, само стотина хиляди фирми.то и сега няма банкови, фалита ще е като се състави гробаво правителство ако въобще го има.
99
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До морскиабе морски, явно те е хванал алцхаймера! като пишеш проценти, защо не написа и за бсп какъв процент имаха и да го съпоставиш с всички, които имат право на глас и не са били гласували! ако негласувалите сега изберат герб, какво ще правите вие ,партията на алцхаймерите и на хората у лево?!
98
8
 
22
 
! Отговори
морски преди 9 години
На евроизборите гласува 30% от имащите право на гласуване,от тях за ГЕРБ бяха 30%,това е 10% от всички имащи право на глас в България,толкова (10%)ще имат герберите и на тези избори.
97
8
 
21
 
! Отговори
до червените тролчет преди 9 години
Реформаторският блок (7.81%) Нова България (0.20%) ГЕРБ (42.22%) Общество за нова България (0.07%) Атака (6.75%) НДСВ (0.13%) България без цензура (2.65%) АБВ (3.24%) Левицата и Зелена партия (0.33%) Нова алтернатива (0.13%) Десните (0.26%) ДПС (2.78%) Глас народен (1.32%) Партия на зелените (0.07%) Нова сила (0.00%) БСП (9.00%) Зелените (0.20%) Патриотичен фронт (5.36%) Република БГ (0.26%) Няма да гласувам (7.15%) Не съм решил/а за кого да гласувам (5.82%) това е истината, колкото и да изтеря
96
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доколкото си спомням по времето на злия Борисов нямаше банкови фалити
95
3
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Това може да се случи само при *** народ-да изхвърлиш някого от властта с протести и самозапалвания и отново да го върнеш на бял кон.Но това образование през последните 25 години до това доведе-неграмотна и изпростяла нация.
94
2
 
23
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Toва е нищо! Като дойдат реалните сметки през зимата, тогава чудо ще става!!!!!!!
93
6
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
никога Герб-ще доразсипят държавата.Никакви комунистически изтърсаци като Лиляна Павлова,Цецка Цачева,Плевнелиев ,Делян Добрев и сие начело с мутрата Борисов.Народе опомни се,защото след 5.10. ще е вече късно.
92
9
 
27
 
! Отговори
Иво Андонов преди 9 години
До всички лявомислещи в България: На 5 октомври 2014г. ни предстои поредната битка с олигархията и задкулисието. Всички трябва да се обединим около БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. Ако разпилеем гласовете си или не гласуваме, ще направим услуга на опонентите си - олигарси, мошеници, кресливи платени протестъри и НПО-та, които изцяло обслужват американските интереси и се направляват от Вашингтон. В продължение на една година тези доларджии направиха всичко, което беше по силите им, за да свалят законното прави
91
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Де го сергишев? Той обича тълпи да се поотърка белки му излезе късмета.
90
7
 
37
 
! Отговори
НАРОД,СИЛНИ МУТРИ преди 9 години
НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЧУДИМ ЗАЩО БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ, СИКАДЖИЙСКА МУТРА, АГЕНТ НА ДС "БУДА", МУЛТИМИЛИОНЕР ОТ ПРЕСТОЯ СИ ВЪВ ВЛАСТТА ОТ 2001 ДО 2013 Г. Е НА ПЪТ ОТНОВО ДА СТАНЕ ПРЕМИЕР. ОТГОВОРЪТ Е В ***, КОИТО ПИШАТ В НЕГОВА ВЪЗХВАЛА ДОРИ КОГАТО ДИРЕКТНО ИМ БЪРКА В ДЖОБА С ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ТОКА И ПАРНОТО,ЗАМРАЗЯВА ПЕНСИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ, РЕКЕТИРА БИЗНЕСА, КОРУПЦИЯТА ЦЪФТИ,ЦЕЦО СЛУХТИ,МЕДИИТЕ ПО ЦЯЛ ДЕН МУ ПРАВЯТ СВ*РКИ И ТОВА СЕ ОДОБРЯВА И ХАРЕСВА ОТ'ИЗБИРАТЕЛИТЕ "МУ.ТОВА Е БЪЛГАРИНЪТ-***
89
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
113 Това е лъжаЦената в Германия на времето започна от 50 цента или 500 евро на Мвтч сега е колкото нашата само, че в евро то и крайната им цена е като нашата нов евро с тази разлика че заплатите ни не са като немските , там е проблемаЕдно е за германеца 100 евро за ток и съвсем друго за българина 100 лв за ток , примерно Одисей 1
88
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За ДПС винаги гласа си бих дал, но за гербавите некадърници-никога. Ще бъдат изметени на бунището на историята завинаги при великия си *** Маркс.