Съоръжението по границата с Турция остава, отсече Митов

Той иска да се криминализира участието на българи в ИД
27
Съоръжението по границата с Турция остава, отсече Митов
Снимка: БТА

Министърът на външните работи Даниел Митов увери, че служебното правителство няма намерение да премахва съоръжението на границата ни с Турция, чиято цел е да се бори с нелегалните имигранти.

Още по темата
„Това, че сме казали, че има временен характер, не означава, че започваме да махаме оградата“, посочи той по повод медийни публикации, цитиран от БТА.

Митов припомни, че министърът на вътрешните работи в правителството на Пламен Орешарски Цветлин Йовчев официално е заявявал, че съоръжението е с временен характер, но дори в самото решение на МС за изграждането му е казано, че то се прави с определена цел и заради определени обстоятелства.

„Нищо различно не сме казали, но някои хора, като надушат кампания, започват да изпадат в лека неврастения“, коментира министърът и допълни, че да си правиш кампания на гърба на служебното правителство означава, че си доста безпомощен.

Според него България е изправена пред нови геополитически предизвикателства.

„Ставаме свидетели на кризи, които ни заобикалят и ни поставят отново и отново в ситуация да препотвърждаваме своя европейски и трансатлантически избор и принадлежност. Виждаме какво се случва в Украйна, какво се случва в Близкия Изток, коментира Митов.

Той отбеляза, че "Ислямска държава" е огромна заплаха за нашата национална сигурност, както и за сигурността на нашите партньори в ЕС и трансатлантическата общност.

България политически е част от усилията на тази общност да се справим с опасността, посочи министърът и добави, че е хубаво, че в последните седмици стана ясно, че има ясен и точен ангажимент на трансатлантическата общност по отношение на борбата с "Ислямска държава".

„Надявам се в най-скоро време да имаме възможност да инициираме дори законодателна инициатива, която да криминализира участието на български граждани на страната на Ислямска държава“, отбеляза Даниел Митов.

Той смята, че в тази ситуация се нуждаем от силна външна политика и е нужен национален консенсус и определянето на ясни приоритети, които не зависят от смяната на правителства.

„В българската външна политика трябва да има приемственост и ясен дневен ред, който да не зависи от това кой е на власт и кой е в Министерството на външните работи“, коментира министър Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
******************** преди 9 години
Todor JIvkov za6to ne leja v Zatvora , za6toto Darjavata go za6titava za Genocida 1986
16
0
 
1
 
! Отговори
Ибрям преди 9 години
На авторката Камелия Цветанова майка й ако роди в ивицата Газа , детето палестинче ли ще бъде???
15
6
 
3
 
! Отговори
wolf преди 9 години
do 18: tova e bilo po jivkovo vreme,sega sme demokraciya malkiiii.are begay 4e vze da voniii.
14
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По времето на Бай Тошо, нито имаше чалмари в България, нито *** по центъра. И даваха по 10 дни отпуск на граничар , ако застреля нелегален емигрант на границата. А да ви е честита демокрацията! Живейте демократично и нехленчете!
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само Патриотичния фронт предлага решение на проблема
12
5
 
7
 
! Отговори
асд преди 9 години
щото герб казаха че ще я махат, обещали на турция, и герн и рб са турци. в кои листи са корма и касим, а бойко се цунка с ердоган и им ходи на срещите както и роско чехълчето.. турциииии
11
3
 
11
 
! Отговори
Idealist преди 9 години
Това хлапе е американски агент. Той не го е еня за българските интереси. Не че поддържам ислямистите от ИД. Но те бяха създадена от САШ за да създават нестабилност в района- личи си по типа на англо-саксонска организация. Пряката цел на американците е да имат повод да бомбардират в Сирия. Утре, когато започне организирането на кюрдска държава, която ще владее водите на целя Близък Изток ще се намери повод за нова война и т.н. да има плащане за американските оръжия.
10
0
 
31
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
За да е ефективно съоръжението трябва да е по цялата граница с Турция
9
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен Сидеров-българският фюрер! (в добрия смисъл)
8
3
 
18
 
! Отговори
1111 преди 9 години
По София се разхождат тумби с *** които явно не са от сирия, но тихичко им дават статут, и ни залъгват че са бежанци, Е затова няма да гласувам.точка.
7
0
 
0
 
! Отговори
РУМЕН преди 9 години
До Яко че Краднеме!: НЕ ,ЗА ОГРАДАТА НА А.Д. СТАВА ВЪПРОС - ЗАКЪСНЯЛАТА ОГРАДА НА ДС !
6
8
 
12
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Добре де, ще гласувам за оня ибрик Сидеров, С ОМЕРЗЕНИЕ! Другите просто са шайка предатели, пфу!
5
2
 
7
 
! Отговори
МЕТО преди 9 години
ВИЖДАМЕ ,КОЛКО УМСТВЕН БАГАЖ ИМА ЕДИН ПРОФЕСОР ,КОЙТО Е МАРИОНЕТКА НА ЕДИН БЕЗХАБЕРНИК И НА ЕДИН ДАЛАВЕРАДЖИЯ -ВИЕ ГИ ЗНАЕТЕ КОИ СА ! ТЕ НАИСТИНА ВЯРВАТ ,ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВО СЛЕД ИЗБОРИТЕ НЯМА ДА ИМА И СЕ ОКОПАВАТ ЗДРАВО - ПРОТИВОЗАКОННО !
4
10
 
9
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Тия се оляха.Хвърлят въдичката с тема Турция и очакват някой да клъвне на изборите.Те просто са изхабени и нищо не могат да предложат освен омраза към някой съсед.
3
1
 
39
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Това съоръжение е...спомагателно,то не може да пази границата ни с Турция.Необходимо е да се възстановят гранични войски,които да заемат изоставените застави,по време на седераста Костофф.Границата с Гърция е в същото...дередже,но там гърците ни...пазят,защото те не са премахнали нито заставите,нито граничните си поделения.Само ние от балканските държави сме със...свалени ***,пишман...демократи,които викат;ела Вълчо,изяж ни.
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо не се направи ограда по цялата граница, както и други преградни съоръжения. Поне с нещо положително да запомним това служебно правителство. Бъдете поне малко държавници. Ясно е ,че някои политици са се продали на ислямистите, но поне вие -които се водите експерти помислете за държавата. А за продажните политици:Изгледайте "референдум" по БНТ. Последния въпрос относно нелегалните афро-араби и ще ви стане ясно кои са продажниците и кои мразят българите.ГЕРБ,ББЦ,РБ,ДПС...без ВМРО и Атака
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подкрепям предложението да се криминализира такова участие.