Галъп: Към 16 часа 35,3% от българите са отишли до урните

50% от гласувалите са използвали преференция
Обновена: 5 окт 2014 16:54 | 5 окт 2014 16:49,
127
Галъп: Към 16 часа 35,3% от българите са отишли до урните
Снимка: архив, БТА

35,3% е избирателната активност към 16.00 часа на предсрочните парламентарни избори в България, сочат данните на агенция "Галъп Интернешънъл", съобщи пред БНР социологът Димитър Ганев от агенцията.

Предишната отчетена активност в страната - към 14.00 часа, беше 28 на сто.

Още по темата
Според Ганев процентът на хората, които са заявили, че са гласували преференциално, е доста висок.

Близо 50% от хората, които са гласували днес, са упражнили правото си на преференция, като за определени партии процентът е най-висок – около 60%, съобщи социологът. 

40% от гласоподавателите, които са подали вота си днес, са от областните градове, 20% са от малките градове, 26% от селата и 13% от столицата.

По възраст най-голям дял от гласувалите имат хората над 65 години, а най-нисък дял, под 10%, имат младежите между 18 и 25 години.
 
А много българи решиха днес да отидат до киносалоните. Вижте тук кои са най-гледаните от тях филми!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
0
 
! Отговори
TT преди 9 години
Поздравявам голямото болшинство Българи с отказа им да участват в днешния фарс. След като на нашенските "политици" *** са им най-присърце, нека им гласуват. Да си се купуват, продават да прават каквото знаят. Те затова и гледат като болни прасета сега - много добре си знаят колко и какви са ги "избирали". ***!
97
0
 
2
 
! Отговори
Julis преди 9 години
Тези избори бяха като северно корейски магазин, просто няма какво да си харесаш
96
0
 
0
 
! Отговори
землянин преди 9 години
В древна Атина всяка година народа се е събирал и е гласувал кой от до тогавашните управници е свършил най-малко работа, тоест кой е най-малко желан от масата след една година работа. Избраният е бил изгонен за 10 години от града. Та, защо в нашите модерни демократични цивилизовани държави в света (както и у нас, разбира се) не се прилага такова нещо?
95
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 9 години
И така, по наши изследвания, гласували са не 35% а 3.5%, но цензурата си знае работата. За кого са гласували не може да се каже, защото гласовете не се броят. Както многократно препоръчвахме, вече само това и остана - убиването на евреите!
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След кат я докарахме до та че ДПС да имат колкото БСП , *** му майката на тоя "народ".
93
0
 
2
 
! Отговори
Пропаднала държава преди 9 години
До Анонимен 108 Политиците ще се радват на ниската избирателна активност, говоря за партиите на статуквото. За тях ниската избирателна активност и купените гласове са добре дошли. Който купи най-много гласове, той печели, а останалите са по-назад, но и те влизат в парламента заради гласовете, които са купили.
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българи,не наричайте бандата крадци и убийци от дс ПОЛИТИЦИ,те са всичко друго но не и политици,има достатъчно епитети,не се унижавайте като ги наричате политици
91
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
65 % НЕ ГЛАСУВАЛИ,ТЕЗИ ИЗБОРИ СА НЕЛИГИТИМНИ,ТОВА САМО ПОДСКАЗВА ЧЕ НАРОДА ИСКА ПРОМЯНА,БРАВО НА НЕ ГЛАСУВАЩИТЕ БЪЛГАРИ,ВИЕ СТЕ ДОСТОЙНИ,БЛАГОДАРЯ ВИ ЧЕ НЕ СЕ ПРОДАДОХТЕ И ПОДДАДОХТЕ НА ИЗМАМНИЦИТЕ ОТ ДС,НА ЦЯЛАТА ПРОПАГАНДА,ЗНАЧИ ВСЕ ПАК ИМА НАДЕЖДА,ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ ПАРТИИТЕ ДНЕС ИЗЯДОХА ЗВУЧЕН ШАМАР
90
2
 
3
 
! Отговори
Пропадналата държава преди 9 години
До АнонименТочно затова, защото българите са разочаровани и не гласуват и гетото решава вота. Вместо да гласуваш, реши да оставиш купените гласове да решат всичко. Точно затова сме се докарали до това положение едни и същи да се преизбират с купени гласове.
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В БГ за съжаление нивото е паднало ужасно много... 35% избирателна активност... на никой не му пука от нищо, ДПС управлява вече 20 години и резултатите им се подобряват на вески следващи избори. За справка тук в Швеция гласуваха 86% преди 2-3 седмици.
88
0
 
2
 
! Отговори
Мак и Донго преди 9 години
За теб ли се тепахме?Земйо Мак и Донска....
87
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очаквам да се провалят изборите.
86
0
 
1
 
! Отговори
Обикновено мнозинств преди 9 години
Трябва за да се промени конституцията, правителството да се избира от токова депутати, колкото представляват поне 50% от имашите право на глас или в този случай 240 депутата трябва да подкрепят правителството!
85
0
 
0
 
! Отговори
Ганьо преди 9 години
До PoliticФакт !!
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма лошо избирателната активност да е ниска, стига негласувалите да са хора, които на предните избори са дали гласа си ДПС, БСП или Атака. Лошото е, че случва точно обратното.
83
0
 
10
 
! Отговори
Politic преди 9 години
Сьжалявам политизираните *** които се хвалят как печелят изборите и разгромяват другите. Всички гласували са не повече от 35% тоест 65% са срещу така наречените партии. Вие сте нелгитимни ***, като дойде времето за гьостерицата никой от вас няма да бьде подминат. Жалко политическо малцинство свикнало дьржавата да го храни. Мама ви зимата иде и знаете какво ще стане... Намига
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
понеже мат'ряла тук явно не ме е разбрал и слага минуси - докато ГЛАСУВАХ, ми откраднаха предната чистачка...:)..в центъра на града, с тази униформена и цивилна полиция..аз може и да съм направил каквото зависи от мен, но се питам за кого е направено? разбирате ли колко им пука на някои български овце за някакви си избори, политика, бъдеще? примитивно племе вирее около нас, факт!
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българите трябва да вземем пример от Уолтър Уайт. Само тогава ще тръгнем напред.
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС Е СЪЗДАДЕНА ОТ ГЕНЕРАЛИТЕ НА ДС,ТОЕСТ ОТ БЪЛГАРИ,НЕ ПЛАШЕТЕ ХОРАТА СЪС ДПС,ДПС ИМ Е НУЖНА.СЪС КАКВО ДПС Е ПО СТРАШНА ОТ ГЕРБ И БСП? ГЛАСУВАЙКИ ВИЕ САМО УЗАКОНЯВАТЕ ВЛАСТТА НА ДПС ,ГЕРБ И БСП,ГЛАСУВАЙКИ ВИЕ СКРИТО ПОДКРЕПЯТЕ И ДПС
79
1
 
9
 
! Отговори
kkk преди 9 години
После пак ще ревете... 40% няма, а остават 3 часа... прости хора