Депутат 9/9 от ГЕРБ се отказа от парламента

ЦИК заличи Дочко Дочев от листата в Плевен
Обновена: 8 окт 2014 13:07 | 8 окт 2014 13:07,
65
Депутат 9/9 от ГЕРБ се отказа от парламента
Снимка: архив Булфото

Новоизбран депутат от ГЕРБ по схемата 9/9 се отказа от парламента. Това става ясно от решение на Централната избирателна комисия.

Още по темата
Дочко Димитров Дочев беше на 9 позиция в листата на ГЕРБ в Плевен. Заради съвпадението на номера му в листата с номера на бюлетината на ГЕРБ, който на тези избори също бе 9, Дочев събра силен преференциален вот. Така кандидатът се изкачи до избираемото второ място.

Вчера обаче Дочев е подал заявление в ЦИК, с което обявява, че иска да бъде заличен от кандидатската листа на партията си. Членовете на комисията уважиха искането му и излязоха с решение за заличаването му. Така Дочев няма да стане депутат.

Феноменът на успешни кандидати заради съвпадението на номера им в листата с номера на бюлетината на партията се появи на евроизборите. Тогава Момчил Неков от БСП изпревари по преференции водача Сергей Станишев и стана евродепутат.

На сегашните избори това се превърна в масова практика. По неофициални данни от районните комисии в повечето партии има размествания заради неосъзнатите преференции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
67,9 procenta ot bg преди 9 години
chakame i drugite do koleda
50
1
 
4
 
! Отговори
ха ха преди 9 години
Гласувалите за ГЕРБ са необратимо изпращели.Ти го е.еш,той те целува.
49
2
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Грешка или не това е вотът на гейберягите и Боцко великия трябва да го приеме, а не да самоотказва депутата, пфу! Оказва се, че БСП е много дясна и демократична спрямо авторитарния комунистически Герб! Правете си изводи за Боко.
48
2
 
5
 
! Отговори
Дали преди 9 години
самоотказал се да не го разбираме като самообесил се.Гнусно
47
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре де, ако хората верно са си искали него пред другите ?? що така ги прецакват сега, може пък съвпадението да не е съвпадение.
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Не гласувайте!nikoi ne razbra kakvo se sluci.narodat go izbra boiko go izgoni.
45
0
 
16
 
! Отговори
Разни мисли преди 9 години
Мога да твърдя, че всички партии които купуваха гласове имат високи резултати на преференцията съвпадаща с номера на бюлетината им. Това е повече от очевидно!!!
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преференциалният вот избра деветият в листата на ГЕРБ Сливен Петко Борисов да измести втория кандидат-депутат Галя Захариева. За Борисов са гласували 1815 избиратели, което е 7,029%.
43
4
 
15
 
! Отговори
Не гласувайте! преди 9 години
Така се подиграват с Вас и избора Ви!
42
2
 
23
 
! Отговори
9/9 преди 9 години
Така гласуват висшистите.
41
8
 
27
 
! Отговори
ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ преди 9 години
Отказал се е щото шефа така е наредил!!!ДОБРЕ ДА ВИДИТЕ КОЛКО Е ПРОС ЕЛЕКТОРАТА НА ГРОБ ПО ЗЛЕ СА И ОТ БСП И ДПС ВЗЕТИ ЗАЕДНО!
40
3
 
14
 
! Отговори
Панталеев преди 9 години
Това показва за пореден път колко е *** Българина ,масово не знае как се гласува
39
4
 
29
 
! Отговори
Мими преди 9 години
Ахахахах, ще се сцепя от смях. Излиза, че БСП са по-демократични, а? Нека Ви ГЕРБ, нека....смяхте им се преди, нали? Сега ние ви се смеем!
38
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
поредния цирк на герб
37
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми това е на "умната" Манолова идеята бе какво :) русофилистичната *** се изложи за пореден път.
36
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали искаме МАЖОРИТАРНА СИСТЕМА ??? ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ЛИЧНОСТИ ??? Е ХОРАТА СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ЛИЧНОСТ, НО КАКВА ЛИЧНОСТ...... КОЯТО СЕ ОТКАЗВА..... ВЪПРОСА Е ЗАЩО СЕ Е КАНДИДАТИРАЛ ТОЗИ И КОЙ МУ КАЗА ДА СЕ ОТКАЖЕ И ЗАЩО ???
35
1
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Неуки избират подмазвачи.
34
1
 
11
 
! Отговори
rumen72 преди 9 години
на всеки който му е интересен феномена 9/9 да погледне сайта на ЦИК и да види това. Най интересното е в 23,24,25 МИР СОФИЯ и СОФИЯ област там нема лабавп феномена винаги с по 3/4хил.гласа. Гледайте и се забавлявайте на сканираните протоколо на отделните РИК. И после те не купували гласове.
33
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А като кажа че всичкото *** е мега *** и ми трият постовете.Е що така бе Миме??Българите са най-неграмотната пасмина на тази земя.Прости, нагли и алчни.
32
2
 
7
 
! Отговори
Незнайко преди 9 години
***, преференцията трябваше да е буква, като така нямаше да има "объркване". А и това показва колко са "умни" хората които избират властта.