ДПС да оттегли Бат Сали, зове Манолова

"Сред гражданите на Кюстендилска област се надига бунт"
9 окт 2014 19:58, Анисия Иванова
73
ДПС да оттегли Бат Сали, зове Манолова
Мая Манолова. Снимка БТА

Водачът на листата на "БСП лява България" в Кюстендил Мая Манолова призова лидера на ДПС Лютви Местан да оттегли водача на листата им за областта Александър Методиев - Бат Сали, който влиза в 43-то Народно събрание като депутат. Тя предлага на негово място да влезе вторият от листата на движението.

Още по темата
Днес в града се проведе протест на жителите заради казуса, а Общинският съвет в града излезе със специална декларация, в която заяви, че ако това се случи, се подменя изборният вот на кюстендилци. Кметът Петър Паунов пък заяви, че ако се стигне до мандат на ДПС в Кюстендил, ще се иска обжалване на изборните резултати от Турция.

Манолова е категорична, че хората в Кюстендил са настръхнали от избора на Методиев.

"За да не бъде провокиран етническият мир и да не се създава допълнително обществено напрежение, отговорното поведение е Александър Методиев да не бъде народен представител, т.е. ръководството на ДПС да го отзове като водач на листата в Кюстендил”, призова Манолова пред „Фокус“

По думите й по време на цялата предизборна кампания тя и кандидатите от БСП са предупреждавали, че ако хората не излязат масово да гласуват, е възможно в бъдещото Народно събрание от Кюстендилска област да влезе представител на ромите от Самоков. 700 етнически българи в областта са гласували за листата на ДПС с водач Александър Методиев.

Кандидатът на ДПС не е избран от собствения си регион и според една голяма част от кюстендилци е натрапен като народен представител в региона, категорична е Манолова.

Тя признава, че винаги ще има недоволни срещу избора на един или друг депутат, но според нея ръководството на ДПС трябва да направи промяната в листата заради напрежението в областта.

Манолова е убедена, че "сред гражданите на Кютендилска област се надига бунт".

"Затова призовавам ръководството на ДПС да постъпи отговорно и да убеди Александър Методиев да се откаже от депутатското място и да влезе втората от листата на ДПС”, допълва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До мандалото хлопна. Ще промениш с гласуване чушки. Няма ляво, няма дясно, няма демокрация, няма комунизъм. Всичко е маска на монетаризма. А при монетаризма нещата, включително и хората, се купуват. Всеки си гледа келепира. Ако смяташ, че някои е заинтересован за народа, ходи и гласувай
7
2
 
1
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
А дано!...
6
3
 
17
 
! Отговори
мандалото хлопна преди 9 години
когато хората ви призоваваха да гласувате, вие, бяхте за гъби и никой не се прежали да отиде до урната! когато можехте да промените нещата, вие се вързахте на червените ***! сега ревете и протестирате, ама вече е късно!
5
7
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
Мая промени каквото можа в избирателния кодекс. Конкретно за случая с Бат Сали в Кюстендил, той влиза по методиката на уж проф.Михаил Константинов. Надявам се знаеш чий фен и говорител е същият.Както се казва, тихо се работи на невидимия фронт за изграждането на бъдещата коалиция БОСТАН.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ме възбуда тая Мая, не зная защо се получава така, но е факт.Иначе относно темата - БРАВО, никакъв фандък на турчулята.Особено в Кюстендил, който заедно с Перник са единствените градове в БГ, в които няма турци.
3
4
 
14
 
! Отговори
Христов преди 9 години
Като бяха в коалиция друго говореше каката.Но това е то БСП.
2
3
 
11
 
! Отговори
разбирача преди 9 години
Ахъ! че е убава! Майче, кафенце следобяд?
1
2
 
34
 
! Отговори
юрист преди 9 години
Майче , като си толкова отворена, защо не променихте избирателния кодекс. Лично ти се занимаваше с този въпрос. Сега е след дъжд качулка или още по лошо кой ми с---а в гащите.