ГЕРБ праща по 6 депутати от три района, БСП- най-много трима

ДПС се пребори за четири мандата в Кърджали, РБ - в 23-и МИР София
Обновена: 9 окт 2014 20:12 | 9 окт 2014 18:30, Камелия Цветанова
37
ГЕРБ праща по 6 депутати от три района, БСП- най-много трима
Снимка: Ройтерс, архив

Освен с най-висок изборен резултат ГЕРБ може да се похвали с най-много депутати, които ще прати в следващото Народно събрание от три избирателни райони. Партията на Бойко Борисов има по шест във Варна, 23-и МИР София и 25-и МИР София.

Още по темата
Водач на листата в морската столица беше Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие в кабинета „Борисов“, която обаче водеше и тази в Стара Загора и сега ще трябва да реши от кой от двата района иска да стане народен представител.

В 25-и МИР традиционно листата беше оглавена от Бойко Борисов, а той се изправи там срещу лидера на БСП Михаил Миков и председателя на ДБГ, част от РБ, Меглена Кунева.

Борисов водеше и тази в Пловдив, откъдето партията му вкарва петима депутати.

Водач на листата на ГЕРБ в 23-и МИР София пък беше Александър Ненков, който беше депутат и в предишния парламент.

След като ЦИК обяви окончателно разпределението на мандатите, се оказва, че нито една друга партия няма и по петима депутати в един район.

ГЕРБ обаче печели такъв брой в Бургас, Пловдив и 24-и МИР София.

Началникът на кабинета на Борисов, докато той беше премиер, Румяна Бъчварова оглави листата в 24-и МИР, а Ивелина Василева, зам.-министър на околната среда в правителството на ГЕРБ и депутат в предишното Народно
събрание, водеше тази в Бургас.

По четирима депутати от един район ще има обаче не само ГЕРБ, но и ДПС и Реформаторският блок.

Движението е отбелязало такъв резултат само в Кърджали, който е смятан за бастион на партията и където традиционно листата е оглавявана от лидера на ДПС Лютви Местан.

Реформаторският блок също печели толкова добър резултат само в един район - 23-и МИР- София, където листата беше оглавена от лидера на СДС Божидар Лукарски.

ГЕРБ ще има по трима представители от Благоевград, Пловдив-област и Стара Загора.

В Пловдив- област водач на листата беше ново лице за партията – бившият шеф на комисията по досиетата и "син" активист Методи Андреев, а в Благоевград тя беше оглавена от  Цветан Цветанов.

След слабия резултат на изборите БСП ще може да се похвали с най-много трима депутати от един район. Те ще са от 23-и МИР София, където първият в листата беше Жельо Бойчев, депутат в последния парламент, а преди това общински съветник.

ГЕРБ ще има по трима депутати от Велико Търново, където водеше Цветан Цветанов, и Русе.

ДПС праща трима депутати от Разград и Шумен. Ахмед Ахмедов беше водачът в Разград, а Айдоан Али - в Шумен.

Реформаторският блок също ще има трима представители от един район. Това е 24-и МИР София, където водач беше Петър Москов от ДСБ.

По двама депутати излъчва ГЕРБ във Враца, Габрово, Добрич, Ловеч, Сливен, Хасково и Шумен.

БСП ще има по двама народни представители от Бургас, Варна, Пазарджик, Плевен, Пловдив – област, 24-и МИР София, 25-и МИР София, София – област, Стара Загора и Ямбол.

ДПС праща по двама депутати от Благоевград, Бургас, Силистра, Търговище и Хасково.

Реформаторският блок има по двама депутати само в 25-и МИР София, а Патриотичният фронт в Бургас и Варна.

Само по един депутат праща ГЕРБ от Видин, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Перник, Разград, Силистра, Смолян, Търговище и Ямбол.

БСП няма да има по нито един народен представител от Силистра, Кърджали, Търговище и Разград и само по един от Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Перник, Пловдив, Русе, Сливен, Смолян.

На тези избори ДПС не успя да се пребори за нито един мандат от четирите софийски избирателни района.

Движението ще има по един депутат от Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кюстендил, откъдето вероятно ще бъде излъчен Александър Методиев, известен като Бат Сали, срещу което вече има организирани протести от местните жители, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен, Смолян, Стара Загора и Ямбол.

РБ ще има по един представител от Бургас, Варна, Благоевград, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Пловдив- област, Русе, София-област, Стара Загора и Хасково.

ПФ ще има представител от Благоевград, Велико Търново, Добрич, Плевен, Пловдив, Пловдив- област, Русе    , Сливен, четирите софийски района, Стара Загора и Хасково.
 
ББЦ излъчва по един депутат от Благоевград, Варна, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив, където водеше лидерът на партията Николай Бареков, Русе, 25-и МИР София, София-област, Стара Загора и Хасково.
„Атака“ праща по един народен представител от Благоевград, Варна, Велико Търново, Търговище, Пазарджик, Пловдив-област,Стара Загора, Търговище и 23-и МИР, 24- и МИР и 25-и МИР София.

АБВ ще има по един депутат само от Бургас, Варна, Видин, Добрич, Ловеч, Перник, Плевен, Сливен, Пловдив и 23-ти и 25-и МИР София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледам пенсионирания милиционер на снимката с фаналка на Борисов. Питам се това не е ли нарушение на изборните правила, в деня на Изборите не може да се прави агитация, а както виждам той пуска бюлетината в изборите. Никой ли няма да се самосезира. Що за държава сме ?
10
0
 
11
 
! Отговори
Крум преди 9 години
2015г. България ще внесе във Фонда за поддържане на военни части в Афганистан....над половин милион долара(или лева)!Кой? Кой?#ФОСТАВКАОрган за Шорос, Ционисткия връх, Протестна Мрежа, Ротшилд и продалите се на Мефистофел бездарни медузи!!Сидеров премиер, Ташева външен, Цецо в западното крило - 209-та !!!
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Божеее, как ми липсва времето на ТОДОР ЖИВКОВ
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тройка ГЕРБ+РБ+ПФ се оформя
7
0
 
9
 
! Отговори
Езоп преди 9 години
Много фирми вкараха тия кокошкари, хак, дано да се задавят !!!
6
1
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ ли, БСП ли ???? преди 9 години
ГЕРБ-БСП---продукт от роенето на БКП.Не бих се учудил на такава коалиция. Та нали ДРУГАРИТЕ комунисти / сега капиталисти /, наричайки се бизнесмени-демократи ни докараха до пропастта през тези 20 и повече години.Тяхната алчност и озверялост за богатства отне живота на хиляди българи / собстветинкът, чиято фабрика ОТНЕ ЖИВОТА НА 15 ЧОВЕКА е приятел с Първанов/.Та нали и пужарникаря е рожба на БКП / разбирай ДС /. Другарите ще се прегърнат и ще ни теглят " ножа".Мри народе - мри
5
0
 
12
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 9 години
Проблем номер 1 на Българската държава и нейния суверен е ниското заплаще на труда, което в над от 90% е единствената форма на приход за хората!Който казва, че това не е проблем номер 1 ИЛИ неможе да се справи с него да ходи да лови пеперуди в парка и да не се занимава с управлението на държавата!
4
1
 
19
 
! Отговори
ц и к преди 9 години
тоя урунгел няма право да влиза с тая *** тениска в изборната секция ...би трябвало да бъде изгонен и глобен но това може да се случи в друго време в друга страна в друга демокрация.......
3
4
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
АТАКА ПОБЕДА
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новите лица в ГЕРБ са стари седесарски ***!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
v bg ne i triat partii triabva i grajdanska voina tova mnenieto mi makar i losho.