БСП ще е конструктивна, ще отиде на консултации!

Вигенин: Всеки един от ИБ на БСП е готов да се оттегли
10 окт 2014 16:20, Анисия Иванова
25
БСП ще е конструктивна, ще отиде на консултации!
Кристиан Вигенин. Снимка БТА

Резултатът от изборите отреди на БСП място на опозиция, но партията ще е конструктивна и ще отиде на консултации, за да видим с какво предложение ще излезе ГЕРБ. Това каза пред журналисти международният секретар на партията Кристиан Вигенин след заседанието на партийното ръководство преди началото на днешния пленум.

Националният съвет на левицата анализира на заседание в момента резултатите от предсрочните парламентарни избори и обсъжда предстоящите преговори с партията победител на вота – ГЕРБ.

Още по темата
Декларирахме, че всеки един от нас в сегашния състав на Изпълнителното бюро е готов да се оттегли, отново потвърди Вигенин, цитиран от БТА.

Право на председателя на БСП е да предложи нов състав на ИБ, посочи той. Възможно е част от членовете да останат и в следващия състав, това е преценка на председателя, всеки от нас е готов за това, добави той.

Относно провеждането на вътрешнопартиен референдум за евентуално участие в коалиция с ГЕРБ, той коментира, че това е възможно да се случи на някакъв следващ етап.

Не сме в тази ситуация, водещи в този процес са ГЕРБ, нека видим техните предложения и тогава ще преценим, посочи Вигенин. Не отхвърляме тази възможност, но трябва да се прецени какво питаме, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Основната вина граничеста с престъпление е това , че БКП-БСП-ДС регистрираха ДПС като етническа партия. След това те много хитро си траеха и си крадяха да укрепнат финансово. Сега се изказват и действат със самочуствие , защото имат пари. Вие как си обяснявате присъствието на еничарите при тях, ами само с пари не с това , че милеят за Турската вяра. Накрая драги сънародници ще ви кажа - няма по долна и антибългарска партия от БКП-БСП .
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БКП винаги е била такава!. Я не говорете лошо!
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** отива в АГ-то на консултация!Браво!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен - 17Имаш предвид ***, Спинишев и Монка
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До кога ще трябва да търпим тия умници?
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя да ходи са се подвизава в някой нов Спартакус заедно с дрСпинишев и дрМонка
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя какво направи на изборите в Благоевград? Хем не го искаха, хем им го натресоха...Социалистическия "Бат'Сали" се оказа май.Га си гьон суратя!
8
0
 
4
 
! Отговори
titoti преди 9 години
По-добре късно отколкото никога. Жалко, че късно прозрях истината за организацията БСП. Другарите комунисти, сега другари-капиталисти, а викащи си бизнесмени, ОЗВЕРЕЛИ за богатства вече започнаха и да ни взривяват. Лъснаха им кървавите муцуни от 20 и кусур години лочене на народна кръв. БСП и КЛОНИНГИТЕ и като ГЕРБ не ще сеоткажат лесно от лоченето на кръв.Българино, ще търпим ли още ?
7
0
 
0
 
! Отговори
Последно убежище преди 9 години
Този Форум е последно убежище за БСПарите. Тук те свободно разпространяват спуснатите Опорноти точки.Дерзайте другари, ВЕНСЕРЕМОС
6
0
 
1
 
! Отговори
Да прав е Вагинин преди 9 години
Извикайте Станишев, той беше най-конструктивен.Може би даже, Моника да ни стане премиер, а?Тогава Станишев и *** ще имат повече време да се гушкат.
5
1
 
1
 
! Отговори
стар комунист преди 9 години
Тази партия се напълни с хора, хабер си нямащи от идеология,политика,морал,принципи и каквото се сетите още!Ако вие продължавате да водите дясна политика и вземате решения стоящи срещу волята ни и да заблуждавате народа,че сте лява партия просто на следващите избори сте без нас!Върхът беше позицията за Украйна.Изритайте от Партията апаратчиците дето плуват там 25г,които и сега бяха някъде водачи на листи.Мислете за народа когато сте на преговори с герб и не се увличайте по уловките им да носи
4
1
 
7
 
! Отговори
БСПар преди 9 години
"Вигенин: Всеки един от ИБ на БСП е готов да се оттегли"2Отговаряй за себе си ,защото за разгрома не малка вина имаш и ти. Персонално.Сещаш се защо ?
3
1
 
12
 
! Отговори
БСП преди 9 години
Кой ги мама разклати тез червени домати - Станишев и Вигенин ?
2
3
 
16
 
! Отговори
ПЪРВО СТАНИШЕВ преди 9 години
ПОСЛЕ ВИГЕНИН .... и.т. н.Всички вкупом станахте ненужниСлед като единствената ви идея е КАК ДА СЕ ДОБЕРЕТЕ ДО ВЛАСТ - НИКАКВА ЛЯВА ПАРТИЯ НЕ СТЕ, а като го гледам тоя и Станишев само меки китки. Поне една жена да бяхте избрали, . Те жените в БСП са по-мъже от вас
1
4
 
12
 
! Отговори
Аххх преди 9 години
Колко си нежен! ще те милвам до полуда! От Гошко!