Водачът на листата на БСП в Русе се отказа от парламента

Ректорът проф. Христо Белоев ще работи за университета в града
13 окт 2014 14:11, Анисия Иванова
9
Водачът на листата на БСП в Русе се отказа от парламента
Архив: Булфото

Водачът на листата на БСП "БСП лява България" в Русе и ректор на Русенския университет проф. Христо Белоев се отказва от депутатското си място в парламента. В отворено писмо той представи позиция си и заявява, че този избор за него е труден, но морален. Той е убеден, че ще е полезен повече в града си и като ректор на Русенския университет

"Преди и сега, като ректор и зам.-председател на Съвета на ректорите, действам активно и работя по общонационални  приоритети и закони, ще продължа да работя за промени в образованието и за в бъдеще", пише в позицията на Белоев.

Още по темата
В нея той обяснява, че Русенският университет, с който е свързан от 38 години, има определящо значение за крайното му решение.

Белоев информира, че е представил решението си днес на Ректорския съвет, което е било посрещнато с бурни аплодисменти. Той вече е депозирал в ЦИК заявлението си, че се отказва да бъде народен представител.

Заявлението е получено в ЦИК. То ще бъде разгледано на заседание днес и ще се излезе с решение по казуса, съобщава БТА.

Отказ за излизане от парламента вече са подали депутати от "Атака", ББЦ, ГЕРБ и ДПС. Сред тях са имената на Деница Гаджева от партията на Сидеров. Лидерът на ББЦ Николай Бареков, както и колегата му Ангел Джамбазки от ВМРО предпочетоха европарламента,

От ГЕРБ сред имената на отказалите са Петко Ненов, Стилиян  Митев, Дочко Дочев, а от ДПС е Алеко Атанасов. При тях се получи дублиране на номера им в партийната листа и номера на бюлетината на формацията им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: бспдепутатотказРусе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отвратен съм от това как политиците се подиграват с избиратеите си. Правят схеми, рукади и какви ли не врътки, а волята на народа няма значение. Това не е демокрация. Време е народът наистина да започне да управлява.
5
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джамбазки постъпи тъпо, като се заинати да остане в Европарламента, след като спечели мястото с мандата на друга партия.
4
2
 
3
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
Напускат, остават, все тая. Докато не се направи стабилно правителство, оправия няма да има. А и за предпочитане е да има нови, неопетнени от власт хора, които да бъдат гласа на разума и градацията!
3
2
 
3
 
! Отговори
Стамен преди 9 години
Бареков предпочете поради много фактори.
2
2
 
5
 
! Отговори
Еми преди 9 години
Ами прав му път, така и така ще са в опозиция вероятно
1
11
 
1
 
! Отговори
Илиян преди 9 години
Предпочитам Бареков в ЕС, за да има поне един човек, които да ни представлява в ЕП.