Нужни са реформи, а не противопоставяне, зове президентът

Моделът КТБ трябва да бъде разграден, категоричен е Плевнелиев
Обновена: 27 окт 2014 15:32 | 27 окт 2014 14:46, Камелия Цветанова
33
Нужни са реформи, а не противопоставяне, зове президентът
Росен Плевнелиев Снимка: БТА

Нужни са реформи, а не противопоставяне между политическите сили, смята президентът Росен Плевнелиев.

Пред новините депутати, които се събраха днес за първи път на заседание, той обяви, че изборните битки приключиха и сега сме изправени пред трудните и важни решения, които предстоят.

Още по темата
„Надявам се парламентът да стане институция, където се противопоставят идеи и аргументи, а личните противопоставяния да останат на заден план“, коментира държавният глава и припомни, че България е парламентарна република и без работещ и стабилен парламент институциите не могат да работят.

Плевнелиев предупреди, че е вредно политиците да утвърждават с поведението си максимата „всички са маскари“, както и че политическите сметки на дребно създават хранителна среда за всякакъв вид популизъм.
 
„България няма нужда от месии, които еднолично решават кое е правилно и кое не. Няма магическа формула, която без общи усилия да ни изведе на пътя на просперитета, а решението е работата в името на добруването на българските граждани“, заяви той.

Държавният глава акцентира и върху необходимостта политиците да изпълняват обещанията си, за да върнат доверието на хората.

Според него безпринципното противопоставяне между политиците също води до днес половината от българите да не гласуват, което пък поставя под изпитание демократичните устои на обществото.

Плевнелиев е убеден, че хората искат справедлива държава, която да гарантира спазването на правилата от всички.

Президентът смята, че нестабилността днес е най-голямата заплаха, защото тя е външна, но и вътрешна.

Той призова партиите към отстъпки и компромиси.

„Доверието е ключът към успеха. Либерализирането на вътрешния пазар, върховенството на закона са двигател на инвестициите и общественото доверие. Колкото повече конкуренция и ефективна регулация, толкова повече за хората”, посочи Росен Плевнелиев.

Според него спешно трябва да се направи актуализацията на бюджета, както и да се реши проблемът с КТБ.

„Случаят КТБ повдига много въпроси за начина, по който работят българските регулатори. Истината не трябва да бъде превърната в средство за натиск. Наяве трябва да излезе целият модел КТБ, трябва моделът КТБ да бъде разграден”, заяви той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 9 години
Нужни са, ама няма кой да реформира. Всички си гонят собствения интерес и не им дреме за държава, закони, икономика и т.н. Като начало от 25 години чакам правителство, което да съпостави приходите и разходите на всеки от нас, ама няма да го дочакам, защото ще има мнооого потърпевши. Да видим тогава дали ще е празна хазната, като не можеш да докажеш прихода - конфискация и готово.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
плевналиев и реформаторите знаят какво да правят. обаче малоумния бг народ си гласува за дудуци съсели пожарникари бяла златка ченгета *** и ***. хак му е да е тоалретната на европа
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Циганинda se obedinim okolo kradzite v parlamenta. ne,nikoga.iskame novi izbori.
16
0
 
2
 
! Отговори
Цъфнал ГЕРБ преди 9 години
Реформи трябват, РЕФОРМИИИ! И после пак реформи.
15
0
 
2
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Той май иска КТБ да фалира най-накрая -като си взеха парите силните на деня .
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно тоя, който постоянно действа за разделение, сега заговорил за обединение... Защо бре? Малко остана за крадене или само ние си мислим така?! Но предвид ситуацията по-добре да сведем привидно глави, да ги посипем с пепел, да кажем, че сме грешни и после пак по старому, така ли? Май само сопите ще оправят родните политици.
13
2
 
3
 
! Отговори
Червен олигарх-БСП преди 9 години
И ко сега,вече няма ли да краднем?То и да крадеш у БГ пак си на загуба щот всички са некадърници.Отдел кадри на ДС са най големите некадърници щот те ни избраха за капиталисти.
12
18
 
1
 
! Отговори
blah преди 9 години
До С.С.С.РНа руско псе мога само едно да кажа:Eat shit and die!
11
2
 
13
 
! Отговори
Площад на Съгласието преди 9 години
Има ли загубени роби, които все още вярват на партии, на парламент и на олигархична "демокрация"?
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименOT DNES KOITO IMA IMUNITET MOGE DA KRADE.
9
1
 
15
 
! Отговори
Демокрацийо-о-о- преди 9 години
Едно време бяха 3-4 Вожда + 236 Послушници. Сега са 5-6 Вожда + 234 Послушници. Каквото каже Вожда, това изпълняват и Послушниците. Пълен Тоталитаризъм цари във Фирмите, маскирани като Партии, създадени с цел законен обир на заработените с труд български пари, чрез т.нар. за благозвучие Субсидии в размер на милиони левове и заплати в хиляди левове, получени без да работят.Вожда казва няма да идваш у Парламата и те не идват, казва им да не стават на химна и те не стават! Кой не скача е ........
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименDA BADAT RAZSLEDVANI ABSOLUTNO VSICKITE,99%OT TAM PRISASTVASHTITE SA ZA ZATVORA,NACELO S PREZIDENTA IM.
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ура!От днес имаме нов парламент!Много съм радостен в този момент!Не знаех че имам мишок-президент.Всеки депутат е вече заклет,може да грабят всичко наред,както опразниха те Ка Те Бе,под тежката сянка на Де *** Се!
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В последните думи на затворниците осъдени на смърт има повече живец отколкото в речта на Президента...
5
10
 
21
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 9 години
Ах , този мръсен американски пудел Рошльо Помиярналиев , дано от ИДИЛ го хванат и да му резнат прошарената тиква с *** нож , *** !!!
4
1
 
13
 
! Отговори
L. преди 9 години
"Сега, когато вече сме на власт, нека загърбим нашите противоречия и да се обединим около нашето виждане за нещата и политиката" и Бойко добавя: "Ако подливате вода на моето ново правителство, ще ни чака страшна зима и нови избори!"Като как изборите от панацея за страната се изродиха в най-страшната заплаха? - питам аз.
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ НЕ СЪМ УПЪЛНОМОЩАВАЛ ТЕЗИ БАНДИТИ ДА СЕ ЗАКЛЕВАТ ВЪВ ИМЕТО НА НАРОДА И ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ ,ПЪРВО СЕ ЗАКЛЕВАТ ВЪВ МАСОНСКИ БИБЛИИ ,ТЕЗИ БАНДИТИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА НАРУШАВАНЕ НА ДЪРЖАВНА КЛЕТВА
2
2
 
17
 
! Отговори
... преди 9 години
Долу ГРАБ!
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАЙ ГОЛЯМАТА РЕФОРМА ЩЕ ВАШЕТО ИЗМИТАНЕ И СПИРАНЕ НА ПАРТИЙНИТЕ СУБСИДИИ,ДА ЗАПОЧНЕМ РЕФОРМИТЕ ОТ ВАС