Станишев притеснен за ползите от бъдещото правителство

Политиката не е война за властови позиции, припомня той
5 ное 2014 10:35,
82
Станишев притеснен за ползите от бъдещото правителство
Снимка: архив Булфото

Бившият председател на БСП и настоящ евродепутат на левицата Сергей Станишев е притеснен за това каква ще е ползата за хората и страната от новото правителство. Това написа самият той в профила си в социалната мрежа Facebook.

Според Станишев причините за тези притеснения са няколко. „Вече четири седмици след изборите основното, което се коментира и обсъжда, е каква ще е формулата на управлението, как ще се разпределят властовите позиции, кой колко комисии в парламента ще получи, кой ще подкрепя скрито и открито кабинета в парламента и срещу какво”, пише Станишев.

По думите му към момента е по-важно да се разбере как правителството ще подобри начина на живот на хората, как ще се вдигне икономиката на крака и как ще се подобри бизнес средата. Други важни теми според евродепутата са създаването на нови работни места, реформите в публичния сектор и енергетиката.

„Хората в България просто не могат да си позволят да бъдат товарени повече нито с необяснимо ескалиращи сметки за ток и лекарства, нито с орязване на социални придобивки“, категоричен е Станишев.

Според него е важно БСП да настоява правителството да се ангажира с пакет от социални гаранции. Като пример за такива той посочва връщането на данъка върху доходите на най-бедните, увеличаването на помощите на майките и коледни и великденски пенсии за пенсионерите.

„Да не забравяме – политиката е работа за хората, а не война за властови позиции. Иначе от нея няма смисъл“, завършва Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
4
 
! Отговори
Олтен преди 9 години
СТАНИШЕВ СТИГА СИ ПОЛИТИКАНСТВАЛ.СКРИЙ СЕ.
53
0
 
5
 
! Отговори
АБВ - Българин преди 9 години
Г-н Станишев, Вие нали напуснахте България!? Редно е сега да кажете от коя партия сте от ДПС или БСП. Мисля, че сте все пак най верен на партията MPP" money& poltical power". Нали обещахте, че няма повече да се занимавате с политическия живот на страната както и извън нея.Мисля, че направихте всичко, което е по силите Ви за българския народ, а ние видяхме, че такива нямате. Забрави ни и не се завръщай!!!
52
0
 
3
 
! Отговори
Петров преди 9 години
Те като правеха 8:5:3 по-малко се притесняваха. Гад ***. Използва патриятоа да стигне до Брюксел и ги изостави... БСП на следващите избори ще са още по-зле
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На кого продаде секретните документи другарю Станишенко?А другаря Цацаренко работи ли по въпроса?
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя Остап Бендер ще отвори очите и на Евродепутатите.Ще започнат заменки на чукари с терени около Женевското езеро.И ние ще дадем нещо на Европа.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 61Pravish dobavka, obache N 59 - predishnija ti posting, kum kojto pravish dobavkata, neznajno zashto go izcheznaha - njamashe nishto eretichno v nego.
48
0
 
21
 
! Отговори
леля Пена преди 9 години
Сътвори безчет вреди на държавата докато се мотаеше във властта,сега се притеснявал.Скрий се поне да не те виждаме !
47
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ ДРУГАРЮ. ГЛЕДАЙ СИ 17 000 ЕВРО ЗАПЛАТКА ТЪРСИ СИ НЯКОЙ ПО ДЕБЕЛ И СИ СВИРКАЙ НА Х.Я. Е НЕ БАШ НА Х.Я ЗАЩОТО ТИ ЛИПСВА ТЪКЪВ НО НА НЯКОЙ ДРУГ ПО ДЕБЕЛ. КОЛКОТО ДО ПРИТЕСНЕНИЕТО ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАШ ДОКАТО БЕШЕ НА ВЛАСТ. СЕГА И ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАШ И ДА НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАШ Х.Я ТИ Е ВЪТРЕ ДО ТАША.ИТЕ КАКТО И НА ПЛЕМЕТО ДО КАРТОФИТЕ.
46
2
 
25
 
! Отговори
az sam преди 9 години
Тоя дето нма един ден реален трудов стаж, пак се обади....
45
1
 
21
 
! Отговори
N преди 9 години
Ами как няма да е притеснен,няма да може да сложи на власт ***,Турция,ДПС и монополите които подкрепя толкова години и унищожаването на българският народ да не забравим и всичко благодарение на тази мазна невестулка!
44
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
най много се влудявам,че тоя тип и компания предатели ни бутат към руският агресор,а те се спасяват на запад .
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KAK SMEE DA SE POKAZVA TOZI 4REVOUGODNIK MAHLENSKI NARODUT E BEDEN, A TOI SI JIVEE SOKOINOTRUGNAL KOMENTARII DA PARVITZIAL JIVOT NA GURBA NA NARODA...MILIONI NATRUPA...FAKE COMUNIST
42
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брех, и хомяка показа носле.
41
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в град олтен,швейцария семейството си купи приказен имот-дворец за 26 милиона франка, сега бил притеснен. лъжливо комунистическо юдейче
40
3
 
25
 
! Отговори
Притеснен преди 9 години
Аз съм сериозно притеснен ако Станишеф се завърне да ни управлява...
39
2
 
26
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
За разлика от СърГЕЙ СтаниШЕФ, който още в изборната нощ (при загубени избори) редеше коалиции и правителство, Бойко Борисов ще изчака да му бъде връчен МАНДАТ и чак тогава ще каже ще има ли правителство и какъв ще е неговия състав! В случая ХВАЛИПРЪЦКОТО се оказа СтанишеФ!
38
0
 
20
 
! Отговори
Иван преди 9 години
До важно 35Не е руски, а е украински евреин! Херсон все още е в Украйна.
37
2
 
25
 
! Отговори
Дая преди 9 години
Да се притеснява. Кой ли пък му вярва вече. Пълен наглец!
36
2
 
31
 
! Отговори
Богдан преди 9 години
Ето този е виновен за дереджето до което стигнахме днес и избяга в Брюксел.
35
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коалиционно правтелство с министър председател Сергей Станишев е последния спасителен вариант предложен от Бойко Борисов и подкрепен с единодушно мнозинство от 240 гласа в българския парламент.