Голямото завръщане: Борисов отново начело на държавата

Лидерът на ГЕРБ пое поста: Сега трябва да спрем свободното падане на България
Обновена: 7 ное 2014 16:59 | 7 ное 2014 13:50, Веселина Йорданова
347
Голямото завръщане: Борисов отново начело на държавата
Бойко Борисов Снимка: Reuters

Новоизбраният премиер Бойко Борисов прие символично властта от предшественика си – служебния министър-председател Георги Близнашки, на церемония в Гранитната зала на Министерския съвет.

Още по темата
Сега трябва да спрем свободното падане на България, бяха първите думи на премиера Бойко Борисов. Той посочи, че и миналия път партията му е била победител и подчерта, че не е имало основания кабинет да бъде съставян без ГЕРБ.

Премиерът изтъкна, че е щял да бъде много по-щастлив тогава, защото и бюджетният дефицит е бил по-нисък, и еврофондовете не са били спрени. Никой от нас не е щастлив, не е доволен, никой от нас не си представя, че това е най-комфортното, най-доброто, изтъкна Борисов и подчерта условията на фрагментиран парламент, в които бе съставено новото мнозинство. 

Даже са ми махнали голямата икона на Исус Христос, ще я върна сега, защото само с божия помощ можем да се оправим, заяви той след първите си впечатления от завръщането си.

Борисов отново повтори обещанието си – ДПС извън властта, но със запазване на етническия мир, на който премиерът ще бъде гарант. Щях да бъда щастлив, ако сега сме преди две години, посочи той. По думите му „експериментът“ на Орешарски е върнал страната две години назад.

Като заяви, че от ГЕРБ са излъчили най-доброто във властта, Борисов подчерта, че дотук министрите са били от различни партии с различни програми, но „оттук нататък за всяко наше действие отговаряме взаимно - ангажиментът е общ и трябва като колектив да се измъкнем от свободното падане“.

От своя страна Георги Близнашки отчете, че министрите му са изпълнили мисията си да организират свободни и честни избори.

Той пожела на Борисов сили и енергия да се справи с тежките задачи. По думите му реформите, които предстоят, са отдавна отлагани, но неизбежни.

Ние направихме каквото можахме, нека тези от нас да направят повече, така Близнашки предаде властта. Той каза още, че трите месеца управление са били изключително кратък срок, но дните – изключително дълги, изпълнени с работа и напрежение.

След церемонията бивши и настоящи министри се поздравиха.

Нека новите министри да дойдат в заседателната зала и след това ходете там, където ще ходите, разпореди се Борисов и сложи край на ръкостисканията.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 9 години
boiko haresvamn te no bes zezo bes komunjagite ot abv ot tosi Moment e jalko tsche si s tjah te sa komunjagi pluha te korompirani tipove kakto i pramova kuneva pf kakvi sa no ne iskat ministri tova pone boko kak vse kalfin sa Minister tosi masnik koito te plu plu i t.n vinagi si se sablujdaval v savetnizite ti zezo te islaga da ne govorim sa zeza sa lilito i t.n, isbirai si horata ne predatelite ti
140
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ега лизачити тук на Тиквона! Лиги потекоха в сайта. Ужас!
139
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
айде пак палене на хора и пак мизерии айде Българино мизерствай !!!
138
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще ги видим новите"стари" управляващи.Такова нещо още не сме виждали.Коалиция с един(коалиция РБ),участие на втори(коалиция АБВ) и подкрепа на трети(коалиция ПФ)-всички отметнали се от предизборните си обещания..Част от най-верните му гвардейци и вечната Цачева,НО без Цветанов(показателно,че Борисов не иска повече някой да се сравнява с него по влияние в партията) и непонасящи се от РБ,неясните със себе си ПФ и кариеристи-ортаци от АБВ.Кабинет Борисов 2.Така е.Но Борисов 2 никак не прилича на ОРИГИНАЛА Борисов 1.Как и дали ще ги юрка министрите си?Ще има ли радикални реформи?Едва ли.
137
1
 
2
 
! Отговори
до 167 Иван преди 9 години
ТОЧНО КАЗАНО , АЗ МИСЛЯ СЪЩОТО !... НЕ СМЕ МАЛКО ДА ЗНАЕШ ..
136
1
 
1
 
! Отговори
Имани преди 9 години
Елита на обществото, това са хората отличаващи се с материално благосъстояние, обществено влияние, намиращи се на ключови поэиций, на върха на обществената и социалната политика!!! Апропо, не виждам само на НАС къде ни е мястото!!!
135
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Началото на края!
134
4
 
6
 
! Отговори
Shit преди 9 години
Ай честито.Господ да е с нас ,че като гледам новите,стари мутри ще ни се е.е мамата !Особено като гледам таз *** от РБ как са се надъхали за лапачка !
133
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До атакаСамо в болните и промити мозъци ,Атака е с ДПС.Но така е като се гледат БТВ и НОВА.
132
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бръчков,извинявам се на теб и колегите тук за правописната грешчица!
131
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БръчковПодкрепям та,колега! Бог да ни е на помощ! И дано Бог прости на тези, които докараха тези българоубийци отново на власт!
130
5
 
5
 
! Отговори
RAMBO преди 9 години
по времето на социализма агентите на държавна сигурност борисов и цветанов са арестували дисиденти който са искали да имигрират в чужбина или да се оженят за чужденки.те са ги изпращтали в лагерите белене и скравена и там са ги убивали с тояги и железа а после са хранели прасетата с тях.методите на тоталитарната държавна сигурност в борбата и срещту дисидентите в българия елементарни те са ги обявявали за психично болни или хомосексуалисти-искам затвор за борисов и цветанов-ЦЯЛАТА ИСТИНА-RAMBO
129
3
 
9
 
! Отговори
RAMBO преди 9 години
малко информация за непросветените.кой е бойко-той е работил за държавна сигурност с прякор буда.бойко е комунист от бкп и майор от убо.бащта му е служител на мвр.бойко има досие в цру и олаф като престъпник.кой е цветан цветанов-той е член на бкп и старшина от държавна сигурност и син на шофьор на най довереното лице на началника на държавна сигурност и масов убиец григор шопов.коя е цецка цачева-тя е член на бкп и виш партиен секретар на окръжен народен съвет плевен-ЦЯЛАТА ИСТИНА RAMBO RAMBO..
128
9
 
14
 
! Отговори
РЕНИ преди 9 години
ЧЕСТИТО!ПОЖЕЛАВАМ ВИ ПОНЕ ОЩЕ ТРИ МАНДАТА.ТАЗИ КОАЛИЦИЯ ПРИ СЕГАШНОТО ПОЛОЖЕНИЕ Е МОЖЕ БИ НАЙ ДОБРАТА.ОТ СЪРЦЕ СЕ КЕФЯ ЧЕ ОНЕЗИ *** ОТ ББЦ И АТАКА СА В ШЕСНАЙСЕТА ГЛУХА.
127
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде сега да го видим новия стар премиер дали има нещо мъжкарско в него и дали му стиска да разкара чуждите крадци от ЕРП-тата икакто той самия беше казал "паразитната структура БЕХ". Вече никой не иска да слуша празни приказки и да гледа как реже лентички.
126
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господ да пази България, че с тези управници нищо добро не я чака.
125
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тройката БСП ДПС и Атака пак са коалиция но вече в опозиция! Повод за радост сред целокупният Български народ.
124
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даааа,ще спрат свободното падане.Падането вече ще е контролирано.Гарантирано от ГЕРБ.
123
2
 
4
 
! Отговори
сводник от Ямбол преди 9 години
до 137 Да, преди седмица се завърна отново в бардака и смахнатата Събина :)
122
7
 
23
 
! Отговори
ПЕШО преди 9 години
Със старите ....... нов бардак не става. Бате Бойко любимата мутричката се изживява като незаменим, но е глупавичък и вече го е страх от мафията. Вече 4 години беше и Станишев му беше Виновен, а Сега дано е за малко време ще бъде виновен Орешарски.Освен желание трябва да имаш и ъкъл. Взе на помощ синьо червената мъгла начело с Червената кукувица.ПОМОЩ.