Първанов: Борисов показва друга политическа култура

"Всяка комбинация на кабинет е по-добра от нови избори"
Обновена: 7 ное 2014 09:47 | 7 ное 2014 09:44, Анисия Иванова
18
Първанов: Борисов показва друга политическа култура
Георги Първанов. Снимка БТА

Лидерът на АБВ Георги Първанов заяви, че програмната декларация на кабинета е един добър документ. Пред Нова телевизия той посочи, че вътре има около 40 предложения на АБВ, които са приети, свързани с енергетиката, данъчната политика и социалната политика.

Той призна, че в първите консултации с ГЕРБ са били по-скоро на различни позиции, с непреодолими на пръв поглед различия, но преговорите показали, че в ГЕРБ има готовност за компромис. По думите му Борисов сега показва друга политическа култура.

Първанов коментира и защо АБВ получи социалното министерство, след като вчера стана ясно, че в състава на новото правителство Ивайло Калфин от АБВ ще е вицепремиер по демографската и социалната политика и социален министър.

Още по темата
„Най-лесно беше да поискаме икономиката, но социалната политика не се прави само с пари, тя се прави и с конкретни действия и позиции”, заяви Първанов. 

Според него Владислав Горанов, който поема финансовото министерство, е един много добър специалист и би бил добър министър.

„Ако нямаше лява формация, ако нямаше социален коректив в това правителство, нямаше да има текстове за пенсиите. Вкарахме поне 3 текста, свързани с пенсионирането, годините за пенсионирането няма да се увеличават и няма да се бърза с решаването на въпроса с пенсионирането на военните“, каза той и уточни, че АБВ се е преборило да има повишаване на доходите, включително и на пенсиите, в зависимост от икономическата ситуация.

Според него всяка комбинация на кабинет сега е по-добра от едни нови избори, защото за 9 месеца три избора биха били фатални, а и държавата свърши парите.

Първанов смята, че Бойко Борисов е сгрешил през 2009 година, че не е направил коалиция и е управлявл сам.

"За разлика от тогава, управлението на тройната коалиция преди това бе повече от успешна”, каза Първанов.

Той обясни, че страната ни не е прецедент в Европа от това, че ще се управлява от коалиция между ляво и дясно, между социалното и либералното или консервативното. Една трета от страните там се управляват по този начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
2
 
! Отговори
lusi vasileva преди 9 години
Първанов и Б.БVса отдавна много добри приятели.Няма нищо изненадващо в подкрепата на АБВ.Калфин е единствения читав министър,поне е икономист за разлика от Лукарски=Големанов.Ако осъществят програмата,която предвижда рестрикции,съкращения на държавни служители,повишаване на пенсионната възраст и затягане на коланите,трябва синдикатите както в Белгия да изведат 100000 на улицата.Протестите вече са пред НС.Идва тежка политическа зина и на пролет правителството ще сдаде властта.Дежа вю.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Водещият офицер на Буда и Гоце е един и същ.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде, спуснаха опорните точки!Другари, повтаряйте, че Първанов е създал Борисов! Игнорирайте факти и реалности, това е линията на мислене, която трябва да се поддържа!Господин Сидеров обеща подкрепа, ако бъде представен като истински националист от нашите онлайн активисти, така че ПФ трябва да бъдат постоянно нападани като народоотстъпници, а АТАКА издигнати като проруски патриоти.
12
4
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 9 години
Спомняте ли си как пред изтеклата година всеки ден слушахме по телевизиите хората на Първанов ,ако си спомняте това беше всеки божи ден плюене по Орешарски,БСП но нищо срещу Борисов.Това беше ясен сигнал от телевизиите-ние ви даваме думата да плюете,като чуват това симпатизантите на БСП за де отчаят и да не отидат да гласуват-това си беше целта.Тогава си мислех че ги използуват без да се усещат,но не е било така-това си е било целенасочена пропаганда.
11
6
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Много социолози и анализатори ни говореха през годините че Първанов е създал Борисов,но все не ми се вярваше.Сега вече съм убеден в това -кръговете около Първанов издигнаха Борисов до тия висоти,направиха отделна партия,разцепиха БСП точно с идеята ако не му стигнат гласове да го подкрепят ,но пак да го върнат на власт.Май това ще излезе цялата истина-точно кръговете около Първанов подкрепят политическата кариера на Борисов.
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе Гоце,*** човек каква култура има.
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един архар ако не може да се думне с високотехнологичен снайпер от ЦРУ и НАСА, значи просто е квантово изображение на безкрайно множество от холографски мехури.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първанов: "Всяка комбинация на кабинет е по-добра от нови избори"... Защото едва прескочихме прага от 4 процента и няма да не влезем пак в Парламента.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ПЪРВАНОВ ПОКАЗА, ЧЕ Е МАСОН!
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Друга да! Преди казваше "Който няма какво да яде да сади картофи на терасата" сега казва "Трябва да стягаме колана и да повишим цената на тока, че държавата страда" Друго е!
5
9
 
14
 
! Отговори
xcvbnm преди 9 години
Предателя ще си остане за винаги предател.
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще влезеш в коалиция с всички, за да има и за теб кокалче. Няма леви, няма десни, на всички ще си ***.
3
8
 
12
 
! Отговори
дд преди 9 години
Сду-ши-ха се!!!! Сду-ши-ха се!!!! Сду-ши-ха се!!!!
2
6
 
11
 
! Отговори
PARVANKA преди 9 години
PREDATELIAT ST E PREDATEL VINAGI TOZI GOGE E NAI GOLEMIAT PREDADE SE NA DOGAN PREDADE SE NA TIKVATA PREDADE CELIAT BALGARSKI NAROD KOGATO BE PREZIDENT BOG DA PAZI BALGARIA
1
5
 
23
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
Гоцето Седефчов захапа кокала и сега изведнъж запя друга песен.