Само хората на Бареков подкрепили Борисов без постове

Целта била да го извади от неудобството да зависи от ДПС
8 ное 2014 15:30,
73
Само хората на Бареков подкрепили Борисов без постове
Снимка: ББЦ

БДЦ беше единствената парламентарна група, която подкрепи Бойко Борисов за премиер, без да се е договаряла за постове и индулгенции. Това заяви лидерът на "България без цензура" и евродепутат Николай Бареков по време на Четиридесетия конгрес на ЗНС, цитиран от пресцентъра на партията.

По думите на Бареков дадената за Борисов подкрепа вчера не е била плод на задкулисна договорка между ГЕРБ, БДЦ и ББЦ, а за да го избави от неудобството да зависи от гласовете на ДПС.

Още по темата
"Взехме решение да подкрепим Бойко Борисов, за да го избавим от неудобството да зависи от гласовете на ДПС и от политици от четворната коалиция, които защитават тъмни интереси. Убедени сме, че нашата подкрепа ще бъде полезна за стабилността на България", заяви Николай Бареков.

"Бойко Борисов получи доверието на най-много български граждани. Ние също сме на мнение, че първата политическа сила трябва да излъчи премиер. На мен лично това правителство не ми допада, но му даваме подкрепа, за да може да осъществи полезни за България реформи. Взехме нашето решение, така да се каже, със скърцане на зъби, но в името на България", подчерта евродепутатът.

"ББЦ никога не е искала да става част от бившата тройна коалиция – БСП, ДПС и "Атака", и никога не е искала да бъде патерица на ГЕРБ", допълни още той.

Вчера при гласуването в пленарна зала БДЦ подкрепи Бойко Борисов за премиер и структурата на новото правителство, но гласува против персоналния състав на кабинета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
36
 
! Отговори
ЕДНО ВРЕМЕ преди 9 години
Преди изборите *** друго говореше.Искаше баце в затвора и операция чисти ръце!?Сега друго плямпа понеже е *** дупетат!
6
16
 
5
 
! Отговори
Силия преди 9 години
И правилно. Важна е България.
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че той Бареков , ако не се изцепи с някоя лъжа , просто не може .Естествено ,че не са само те .Освен това , като се знае че имаха един и същи спонсор с ДПС, нормално беше от Борисов да не иска и тяхната подкрепа...
4
20
 
2
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Дано ББ да оцени жеста на БДЦ.
3
10
 
19
 
! Отговори
Емил преди 9 години
Време беше правителството в България да не зависи от ДПС.
2
26
 
4
 
! Отговори
Tanq преди 9 години
Правилно решение в имео на България.
1
20
 
4
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
Европейският начин за водене на политика е непонятен в България