Критикуват ни тези, които нямат лентички за рязане!

Павлова притеснена: Не сме готови за зимата
Обновена: 10 ное 2014 21:20 | 10 ное 2014 19:40, Веселина Йорданова
205
Критикуват ни тези, които нямат лентички за рязане!
Лиляна Павлова. Снимка: БТА, архив

Държавата не е готова за зимата, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова пред БНТ след първия си работен ден. Тя призна, че е притеснена от това. По думите й пътищата не са подготвени, не навсякъде има избрани фирми, някои пък нямат техника и материали.

По думите на министъра парите за зимно почистване са изхарчени през лятото и то неизвестно за какво. Павлова каза още, че 40 млн. от парите от винетки не са отишли в пътната агенция и също са били похарчени за нещо друго.

Още по темата
Първи приоритет за утре пред МС е да защитя осигуряването на екзистенц минимума, каза Павлова. Утре ще се проведе първото заседание на кабинета, на което министрите ще обсъждат актуализацията на бюджета за 2014 г.

Още тази сряда министърът смята да покани представители на областните пътни управления и почистващи фирми на национално заседание, за да бъде направена организация за зимно почистване.

Павлова призна, че да си втори път на поста е по-голяма отговорност. Според нея сега и предизвикателствата са много повече.

За първия си работен ден днес министърът каза, че е неприятно изненадана от това, че има проекти, които са на етап от март 2013-а – такива, каквито ги е оставила, и даде пример с програмата за енергийна ефективност.

Изкуственото разделяне, създаването на това кухо Министерство на инвестиционно проектиране, забави с между 3-6 месеца много от обектите, допълни Павлова.

По думите й основната цел на екипа й ще бъде проектите да бъдат задвижени, за да може магистралите да се довършат макар и със закъснение.

За нас лентичките не са самоцел, но са показател за свършена работа. Очевидно нашите лентички ще са през есента на следващата година. Критикуват тези, които нямат лентички за рязане, защото или им спират парите или не си завършват проектите, отсече Павлова.

Тя обясни, че е готова с част от екипа си и уточни, че ще има зам.-министър, който ще отговаря за еврофондовете и оперативната програма за регионално развитие. На пряко подчинение към министъра ще остане Агенция „Пътна инфраструктура“.

Павлова се надява поне една от двете блокирани оси на ОПРР да бъде отблокирана до края на годината, но обективно това вероятно ще стане през пролетта. Тя обаче обеща да не спират плащанията по текущи проекти.

Павлова апелира за смяна на гумите и да се спазват ограниченията на пътя, а водачите да имат търпение при снеговалеж да се почисти. Тя заяви, че е сменила гумите на колата си още през септември, за да не чака на опашки през октомври, когато заваля първият сняг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
9
 
3
 
! Отговори
КОШМАРА- АТАКА преди 9 години
До 10А СИ ПРОПУСНАЛ ДА НАПИШЕШ И ДРУГОТО ЛИЦЕ НА КОМУНИЗМА!ЛАГЕРИТЕ В КОИТО ИЗБИХА ХИЛЯДИ ХОРА И ГИ ХВЪРЛИХА НА ПРАСЕТАТА,НЯКОИ САМО ЗА ВИЦОВЕ СРЕЩУ ЖИВКОВ!ЧЕ ЗА РУСКА ТАРАТАЙКА ОТ 10 БОНА БЕЗ НИКАКВИ ЕКСТРИ СЕ ЧАКАШЕ 10-12 ГОД.ЧЕ ЯДЯХМЕ БАНАНИ И ПОРТОКАЛИ САМО НА НОВА ГОДИНА.ЧЕ ЗА ДОМАШЕН ТЕЛЕФОН ТРЯБВАШЕ ДА ИМАШ ПОЗНАТ В ПОЩАТА И ВРЪЗКИ.ЧЕ ИМАШЕ САМО 2 ТЕЛЕВИЗИИ- 1 И 2 ПРОГРАМА КОИТО РАБОТЕХА ОБЩО 7 ЧАСА В ДЕНОНОЩИЕ.ЧЕ ИМАХМЕ РЕЖИМ НА ТОКА ЦЕЛИ 5 ГОД. 2 ЧАСА ИМА - 2 НЯМАТОВА ПРОПУСКАШ
65
3
 
18
 
! Отговори
10 преди 9 години
Как така се оказа, че най големите критици на комунизма са синовете, дъщерите и внуците на партийната номенклатура? И аз живях макар и малко през това "мракобесно, тоталитарно и отвратително" време, когато почивката ми на море като студент за 14 дни беше 17 лв., общежитието за месец 3 лв., купона в студентския стол 0,40 ст. За 10 дни екскурзионно летуване в Свищов, Русе и Варна с всичко включено 4, 75 ст. Не пращах за обучение, лечение и веднага след завършването ми предложиха работа на 4 места
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 80И общо тримата са 512 килограма....
63
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Павлова, Фидосова и Пеевски. Новият облик на българския депутат.
62
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямаме лентички, но имаме свинеферми!
61
1
 
11
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 9 години
Мачкай Лили.Влюбен съм в теб и те сънувам. Обичам едри пищни 140-килограмови дами. Но си заета с идола ми Бойко. Постоянно мисля как да го еломинирам и да бъдеш моя. По млад съъм,по красив,надарен и съм заклет ГЕРБер само заради теб. Искам да елиминирам вожда,но едва ли ще ми се отдаде- аз бедно ГЕРБерче общак а Вожда милиардер- богаташ!
60
1
 
19
 
! Отговори
123 преди 9 години
Ха, дебелото Лиле, което народът с любов нарича Свинята.
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая сега ли схвана че иде зима след финасовата стабилност на изпърдянков се оказва че няма и пари ся ко ще прави матряла ?
58
2
 
15
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Очаквах да чуя, какви злини са сторили "тези, преди нас..."Щом тази кокошка ни е министър, егати държавата...
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Досега регионалната мецана раздаваше пари само на големите градове и София за да купува изборитв за ГЕРБ
56
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мачкай Лили...на Бойко омекналия и кратуните на *** гласували за такива като теб!Мачкай Лили измори ги.
55
1
 
17
 
! Отговори
Смях,но е факт преди 9 години
До АТАКА- ПОБЕДАТака е,Лилито го каза това пред много медии. И се смяхме искрено. Значи според мъжа й с Бойко не е изневяра,нали на него дължат милионното си богатство. С Бойко може,но ако е бил друг би се притеснил и ревнувал....Сега разбрахте ли какви ни управляват и накъде отива България!?
54
0
 
13
 
! Отговори
АТАКА- ПОБЕДА преди 9 години
До hahahahaКогато преди около 2 год. бяха снимали Лилито да ходи нощем тайно в Банкя при Боко и когато денем я бяха засекли в някои от стотиците апартаменти на Боката в София/сигурно сте чували че в столицата му казваме съседа,защото във всяка нова кооперация има по 1 апартамент/ и вестниците гърмяха за връзката им Лили каза "отивам си у дома и казвам на мъжа ми- вестниците пишат че имам любовник" и той" така ли,и кой е любовника", тя "Бойко" и като чу махна с ръка и се успокои.Лили го каза..
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лустрация трябва на България, безкомпромисна, безмилостна и тотална лустрация !е такива комунистически чеда не трябва да бъдат допускани до държавна служба
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Повече книги,театри,изкуство,културни мероприятия и разходки сред природата
51
1
 
10
 
! Отговори
hahahaha преди 9 години
тая кви дудуци прави само!
50
2
 
11
 
! Отговори
радостен преди 9 години
Един тук написа че всички сме били пионерчета при пещерния комунизъм! Да,но малцина от пионерчетата бяха на трибуната рамо до рамо с крадливия правешки селянин Т.Живков. Знаете ли кои бяха- ТЕЗИ КОИТО БЯХА ПОДГОТВЕНИ ДА ЗАМЕСТЯТ ПЪРВИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ЦК. НА БКП. Само те имаха привилегията да бъдат на трибуната. Останалите от простолюдието манифестираха под проливния ядрен дъжд от Чернобил затова сега има бум на раковите заболявания. А такива ком.наследници като Лили скрити на сухо до Живков!
49
2
 
1
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 9 години
До Kit ChelinИ той добре работеше, нашите хора получиха парички, за другите остана сметката.
48
1
 
9
 
! Отговори
пич преди 9 години
Чедо на комунисти не разбира от нищо освен от лапане. Те това иска да ви обясни тази женица - ШЪ *** в името на човека
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
jalko za totor jivkov ,a takiva *** ypravliavat dalaveradjii prevratadjii moshenici .prevrat triabva prevrat i tezi na dravnika.