Критикуват ни тези, които нямат лентички за рязане!

Павлова притеснена: Не сме готови за зимата
Обновена: 10 ное 2014 21:20 | 10 ное 2014 19:40, Веселина Йорданова
205
Критикуват ни тези, които нямат лентички за рязане!
Лиляна Павлова. Снимка: БТА, архив

Държавата не е готова за зимата, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова пред БНТ след първия си работен ден. Тя призна, че е притеснена от това. По думите й пътищата не са подготвени, не навсякъде има избрани фирми, някои пък нямат техника и материали.

По думите на министъра парите за зимно почистване са изхарчени през лятото и то неизвестно за какво. Павлова каза още, че 40 млн. от парите от винетки не са отишли в пътната агенция и също са били похарчени за нещо друго.

Още по темата
Първи приоритет за утре пред МС е да защитя осигуряването на екзистенц минимума, каза Павлова. Утре ще се проведе първото заседание на кабинета, на което министрите ще обсъждат актуализацията на бюджета за 2014 г.

Още тази сряда министърът смята да покани представители на областните пътни управления и почистващи фирми на национално заседание, за да бъде направена организация за зимно почистване.

Павлова призна, че да си втори път на поста е по-голяма отговорност. Според нея сега и предизвикателствата са много повече.

За първия си работен ден днес министърът каза, че е неприятно изненадана от това, че има проекти, които са на етап от март 2013-а – такива, каквито ги е оставила, и даде пример с програмата за енергийна ефективност.

Изкуственото разделяне, създаването на това кухо Министерство на инвестиционно проектиране, забави с между 3-6 месеца много от обектите, допълни Павлова.

По думите й основната цел на екипа й ще бъде проектите да бъдат задвижени, за да може магистралите да се довършат макар и със закъснение.

За нас лентичките не са самоцел, но са показател за свършена работа. Очевидно нашите лентички ще са през есента на следващата година. Критикуват тези, които нямат лентички за рязане, защото или им спират парите или не си завършват проектите, отсече Павлова.

Тя обясни, че е готова с част от екипа си и уточни, че ще има зам.-министър, който ще отговаря за еврофондовете и оперативната програма за регионално развитие. На пряко подчинение към министъра ще остане Агенция „Пътна инфраструктура“.

Павлова се надява поне една от двете блокирани оси на ОПРР да бъде отблокирана до края на годината, но обективно това вероятно ще стане през пролетта. Тя обаче обеща да не спират плащанията по текущи проекти.

Павлова апелира за смяна на гумите и да се спазват ограниченията на пътя, а водачите да имат търпение при снеговалеж да се почисти. Тя заяви, че е сменила гумите на колата си още през септември, за да не чака на опашки през октомври, когато заваля първият сняг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
27
 
! Отговори
Пенко преди 9 години
А пицата постна ли ще е па? Не бе не питам, въпроса е риторичен!
5
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А вие само лентички знаете да режете.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и ето видях милярди хора тънещи в тъмнина до века.всички те бяха извършели един голям грях-ЧРЕВОУГИДНИЧЕСТВОИ ВСИЧКА БЯХА ЖИВИ ХОРА НА ЗЕМЯТА И СЕ ПРЕВЪРНАХА В УГОЕНИ *** В АДА.ИИСУС Е БОГ НА ЖИВИ,А НЕ НА МЪРТВИ.Храната от ТРАПЕЗАТА не е за прасета.КТБ ПАРИТЕ СЕ ЛЕПЯТ НА ГЕРБЕРИТЕ ПО ГЪЗОВЕТЕ.За Вас е просто угояване и задоволяване на незкрайно големия търбух,а всъщност е смъртен грях и се наказва според християнството с вечен АД.
3
2
 
26
 
! Отговори
НОВ 10ти Ноември преди 9 години
Кога ли ще дойде новият 10ти Ноември да изправи неправдите от последните 25 години....Признавам и на пълничката госпоица...и аз не съм очаквал пак да управляват изгонените с бунтПрезидента - ОЛИГАРХ комсомолски секретар, ББ - доверен КУМУНИСТ и ОЛИГАРХ.....Управляват с отцепниците от АТАКА и отцепниците от ДПС .........ПРАВИЛНИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ И правилните турци....правилна ДЕМОКРАЦИЯ за ПРАВИЛНИТЕ хора.......ееееееееееех КОЙ ЛИ празнува????
2
6
 
36
 
! Отговори
Месаря преди 9 години
Номинирам Лилето Павлова за пържола на годината, моля гласувайте.....100 кила ракия давам,100 кила ракия давам,100 кила ракия давам само да те притежавам, ОООО ЛилетОО ПавловАА
1
24
 
9
 
! Отговори
Дъртанян преди 9 години
Симпатяга е!