Критикуват ни тези, които нямат лентички за рязане!

Павлова притеснена: Не сме готови за зимата
Обновена: 10 ное 2014 21:20 | 10 ное 2014 19:40, Веселина Йорданова
205
Критикуват ни тези, които нямат лентички за рязане!
Лиляна Павлова. Снимка: БТА, архив

Държавата не е готова за зимата, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова пред БНТ след първия си работен ден. Тя призна, че е притеснена от това. По думите й пътищата не са подготвени, не навсякъде има избрани фирми, някои пък нямат техника и материали.

По думите на министъра парите за зимно почистване са изхарчени през лятото и то неизвестно за какво. Павлова каза още, че 40 млн. от парите от винетки не са отишли в пътната агенция и също са били похарчени за нещо друго.

Още по темата
Първи приоритет за утре пред МС е да защитя осигуряването на екзистенц минимума, каза Павлова. Утре ще се проведе първото заседание на кабинета, на което министрите ще обсъждат актуализацията на бюджета за 2014 г.

Още тази сряда министърът смята да покани представители на областните пътни управления и почистващи фирми на национално заседание, за да бъде направена организация за зимно почистване.

Павлова призна, че да си втори път на поста е по-голяма отговорност. Според нея сега и предизвикателствата са много повече.

За първия си работен ден днес министърът каза, че е неприятно изненадана от това, че има проекти, които са на етап от март 2013-а – такива, каквито ги е оставила, и даде пример с програмата за енергийна ефективност.

Изкуственото разделяне, създаването на това кухо Министерство на инвестиционно проектиране, забави с между 3-6 месеца много от обектите, допълни Павлова.

По думите й основната цел на екипа й ще бъде проектите да бъдат задвижени, за да може магистралите да се довършат макар и със закъснение.

За нас лентичките не са самоцел, но са показател за свършена работа. Очевидно нашите лентички ще са през есента на следващата година. Критикуват тези, които нямат лентички за рязане, защото или им спират парите или не си завършват проектите, отсече Павлова.

Тя обясни, че е готова с част от екипа си и уточни, че ще има зам.-министър, който ще отговаря за еврофондовете и оперативната програма за регионално развитие. На пряко подчинение към министъра ще остане Агенция „Пътна инфраструктура“.

Павлова се надява поне една от двете блокирани оси на ОПРР да бъде отблокирана до края на годината, но обективно това вероятно ще стане през пролетта. Тя обаче обеща да не спират плащанията по текущи проекти.

Павлова апелира за смяна на гумите и да се спазват ограниченията на пътя, а водачите да имат търпение при снеговалеж да се почисти. Тя заяви, че е сменила гумите на колата си още през септември, за да не чака на опашки през октомври, когато заваля първият сняг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
3
 
! Отговори
анчо преди 9 години
НЯКОЙ ИСКА ЛИ ДА ВИДИ ГОЛА ЛИЛИТО ПАВЛОВА??????
145
3
 
6
 
! Отговори
владетеля преди 9 години
ВИЕ ЗНАЕТЕ САМО ЛЕНТИЧКИ ДА РЕЖЕТЕ И ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТЕ.ВИЕ ДОВЕДОХТЕ БЪЛГАРИЯ ДО ПРОСЯШКА ТОЯГА И СТЕ *** , НЕКАДЪРНИЦИ И БЪРБОРКОВЦИ.НАЙ-ДОБРЕ Е ДА СИ ВЪРВИТЕ!!!!!
144
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Сладуранка "
143
2
 
8
 
! Отговори
слушател преди 9 години
Защо никой не я попита тая, колко време след рязането на лентичките, се налага отнова да се прави това, за което са отрязали лентата? Неудобно му беше на г-н Цонев да зададе този въпрос. Дали ще се намери някой по - смел.
142
0
 
6
 
! Отговори
нед преди 9 години
Тия лентички може да си ги на.... от...
141
3
 
4
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Комуноидът е природно некадърен .Неграмотен и безидеен.Затова може само да "мисли"(доколкото може) негативно и да плюе срещу кадърните и можещи хора.Но.както е всеизвестно само кадърните и градивномислещите хора са в основата на развитието на всяка просперираща държава.
140
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кондом с очички.
139
2
 
10
 
! Отговори
Ал кашона преди 9 години
Тая втора Федоска ми лази по нервите.. *** ***-Отвратителна кифла ---- каквито са всичките от гробарите
138
1
 
10
 
! Отговори
Зоолог Павка преди 9 години
Нашата Зурляна пак гладна.Няма вече с какво да я храним...Помогнете,бе хора!
137
1
 
7
 
! Отговори
ВПЕЧАТЛЕН преди 9 години
Ама Лиленце, чакай малко, още не са ви назначили и подхванахте старата песен! Ама ти забрави ли че Станишко отдавна го няма,к,ва зима, к,ви 5 лева! Ама, нали правителството на Плювьониев беше ваше, *** к,ви са тия работи да започвате да се оправдавате преди да сте седнали на работните си места! Един съсед направи кучешка колибка за да не мръзне животинчето му през зимата, я отъчете една лентичка, па се хванете за ръчички с филията с мас и отивайте да я откривате, съседа ви кани, не аз!
136
1
 
4
 
! Отговори
RAMBO преди 9 години
по времето на социализма агентите на държавна сигурност Борисов и Цветанов са арестували ДИСИДЕНТИТЕ който са искали да имигрират в чужбина или да се оженят за чужденки.те са ги изпращтали в ЛАГЕРИТЕ БЕЛЕНЕ И СКРАВЕНА и там са ги убивали с ТОЯГИ И ЛОПАТИ а после са хранили ПРАСЕТАТА с тях.методите на държавна сигурност в борбата с ДИСИДЕНТИТЕ са тоталитарни-те са ги обявявали за психично болни и хомосексуалисти.Българския Народ иска доживотен затвор за агентите на ДС Борисов и Цветанов RAMBO RAM
135
0
 
13
 
! Отговори
RAMBO преди 9 години
дела и документи.кой е Бойко-той е работил за държавна сигурноаст с псевдоним Буда.Бойко е комунист от бкп и майор от убо.бащта му е служител на мвр.Бойко има досие в цру и олаф като престъпник и мафиот.кой е Цветан Цветанов-той е член на бкп и старшина от държавна сигурност и син на шофьора на най довереното лице на началника на държавна сигурност и масов убиец Григор Шопов.коя е Цецка Цачева-тя е член на бкп и висш партиен секретар на окръжен народен съвет плевен.ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗАТВОР ЗА ТИАХ..
134
0
 
6
 
! Отговори
Граовец преди 9 години
След десетоноемврийските "партизани" станали печално известни като мутрите поради тъпите си физиономии губят почва и се гърчат в страшни мъки. Ние трудовите хора не искаме да пропиляват труда ни за порочното величие на Българската и Турската Комунистически партии. Народа се осъзна и наби шута на Комунистите в България. Проклети сте и ще погинете.
133
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лилянке, ние нямаме лентички за рязане, това право сме дали на вас, за които преди години се излъгахме да гласуваме, а това ви направи да се мислите за незаменими и да забравите на кого се държите. Независимо от "заделеното" много настрани от БГ, без нас сте нищо. Та ... ние - без лентичките, ви критикуваме, защото бяхте най-антисоциалното правителство за 25 г. и не ви пукаше ще живеят или *** хората. Това е истината, но вие, унесени във величието си, не я виждате. Лоша шега ще ви изиграе, пак.
132
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народе,за съжаление отново те излъгаха герберастите. Сега им сърбайте попарата или както се изразява един мой приятел - "излъганите камилчета"!!!
131
4
 
2
 
! Отговори
гост преди 9 години
Не бива да се говори заядливо! Нека миналото да се забрави!Хората вярват или поне се надяват животът им малко да потръгне!
130
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
za tezi rqzaneto na lenti4ki e nacionalen sport !!!! edva li ima druga strana v EC v koqto se davat 500 000 evra za most i koito sled edna godina ne stava za nishto !!! za tova tova lentite na vratovetevi i se besete s tqh
129
19
 
6
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
ББ дори и нищо да не върши, пак е полезен! Като гледам колко много червени *** заработват тука, значи още от сега е осигурил нови работни места! Който си го може, може, не като станишко и орешанката!Ха ха ха!
128
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лиляно моме,станала си като секс кукла.
127
3
 
19
 
! Отговори
jt преди 9 години
Народът ще ви помете и с ленти без ленти, хората умират от глад, но на кой му пука...самовлюбени нарциси, все едно без вас няма да я има България, жалко че достойни хора като Левски и Ботев си дадоха живота и сега сигурно не могат да си намерят покой като ви гледат...