Всичко в тефтерите на Златанов е писано от едно и също лице!

Вещото лице Бенчев: Доказателствата няма къде да бъдат държани
Обновена: 13 ное 2014 11:05 | 13 ное 2014 11:05, Анисия Иванова
26
Всичко в тефтерите на Златанов е писано от едно и също лице!
Филип Зратанов. Архив: Булфото

Всичко в тефтерчетата на Филип Златанов е писано от едно и също лице. Това каза пред Нова телевизия вещото лице Стефан Бенчев, който трябваше да направи графологична експертиза на записките и от чиято кола те изчезнаха.

За кражбата се разбра тази седмица от медийни публикации, въпреки че е станала в средата на миналата седмица. В тефтерчетата бяха открити записки с напомняне различни фигури от властта да бъдат „ударени“, „забавени“ или „забързани“. Заради скандалните разкрития в тях бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов беше осъден на 3 години и половина затвор за злоупотреба със служебно положение. На 20 ноември предстои заседание на Апелативния съд по случая и по указания на съда Бенчев е трябвало да направи повторна експертиза на записките.

Още по темата
"В тефтерчетата съм видял доста различни имена, предпочитам да не коментирам конкретно дали има Делян Пеевски, или някой друг. Стигнах до извода, че всичко в тефтерчетата е написано от едно лице”, обясни той.

Бенчев нарече записките обикновени документи, които може би съдържат взривоопасна информация за определени политически кръгове или хора.

Той подробно разказа и за събитията от 5 ноември – денят, когато стана кражбата на тефтерите. По думите му никой друг не е знаел, че записките на Златанов са у него освен компетентните органи. Според мнението му на редови юрист колегите му са изследвали оригиналите и липсата на веществените доказателства едва ли ще е основна пречка за решаването на делото.

Относно събитията около изчезването на записките той допълни, че най-често ходи пеша до съдилищата и пренася документите в чантата си. "Тези веществени доказателства няма къде да бъдат държани, на вещите лица не са ни създадени условия да работим в стаи, подобни на адвокатски стаи", обясни Бенчев и допълни, че с документите често се работи вкъщи, в условия, които наподобяват лабораторните.

"Миналата седмица в сряда следобед тръгнах от дома си с личния си автомобил. Попаднах в непознат за мен район, опитах се да изляза на „Цар Борис III”. При преминаването по „Монтевидео” подминах отклонението за столичното следствие, след това търсих къде да обърна, без да предизвикам ПТП", разказа той. Бенчев обясни, че спирал няколко пъти да пита за пътя. Забелязал, че други шофьори му давали сигнали за нещо нередно. Отново спрял да види защо, оказало се че е спукал гума. Тогава разбрал, че от колата липсва чантата с документите.

На въпрос защо подава сигнал полицията едва на другия ден, той обясни, че бил стресиран от ситуацията, в която изпаднал. От телефон 112 го посъветвали да подаде сигнал в МВР на другия ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 19Да де, ама по копия графологична експертиза (на почерка) не може да се прави. Дано някой да се е сетил поне да протоколира признание, че тефтерите са на подсъдимия, щото ако не е, нещата са изпуснати дори и по отношение на вече постановената присъда. А по отношение на търсенето на пълните имена зад инициалите, просто забравете.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ние не разбираме ?Бъркаш експертите с полицаите пич!
15
0
 
1
 
! Отговори
andros преди 9 години
Боже, от това плоско обяснение смърдиии !!! Стресиран бил, непознат район.. Този е купен, веднага да бъде вкаран в затвора!
14
1
 
0
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
Търсете тефтерчетата при Бриго Аспарухов. То е писано под диктовката на ДС и те си го скриха сега, за да не лъсне целият компромат.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха, варианта е един - този който е диктувал записките в тефтерчето е казал: - слуги мои, тефтерчето да изчезне!Друг е въпросът, че има заверени копия, които имат същата стойност.Пита се: Кой?
12
1
 
1
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Има 3 възможни версии:-1. Наистина има кражба.2. Разработка на комунистите.3. Разработка на лица, които са се припознали с инициалите написани в тефтерчето.По версия 1- възможно е. Версия 2 - сега е момента да започнем да убеждаваме хората, че ГЕРБ са организирали всичко, веднага след като отново взеха властта. Версия 3 - организирано е от лице/а припознали се от инициалите и разбрали, че ще бъдат осъдени заради тефтерчето.Аз в тефтерчето си пиша много глупости. А вие?
11
2
 
8
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Бенчев, не знам колко са те нагушили, но искам да знаеш, че ти се опозори пред цялата нация. Нямало място..., как да няма място бе, на Цвъки в куфарчето винаги има място! Пфу!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поне този дето е писал в тефтерчето дали е сменял химикала или всички записки са с един и същи химикал и обхващат период от 3-4 години? Това не става ясно от "признанията" на вещото лице.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хаха егати приказката
8
0
 
14
 
! Отговори
v преди 9 години
Много съшита с бели конци история! да се яви на детектор на лъжата, прокуратурата да го задължи. Но се съмнявам, че прокуратурата ще го направи.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой е диктувал се пита? Кой? А? Кой?
6
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За всички, които идея си нямат от съдебната система в България мога да кажа, че Бенчев е най-добрия графолог в тая държава.. Недейте да прибързвате и да го обвинявате. Човекът е професионалист и е съвестен освен това
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тука не пише, че е слизал да пикае в близките храсти, което е върхът!
4
0
 
22
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
Егати обяснителния! От километри му личи че лъже! Ние не пасем трева бе, льольо!
3
2
 
6
 
! Отговори
Гочо преди 9 години
В моето тефтерчесамо аз пиша...А в твоето?
2
7
 
7
 
! Отговори
Гочо преди 9 години
Дааа...И в боковите *** само един човек е с...рааал.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даам, кажете истински важните неща, които са вътре, а не парламата, която беше подхвърлена на медиите!