Не казали на МВР, че изгубените документи са тефтерите на Златанов

Бенчев обяснил: Липсват ми 200 лв. и някакви документи
Обновена: 14 ное 2014 10:19 | 14 ное 2014 10:19,
22
Не казали на МВР, че изгубените документи са тефтерите на Златанов
Веселин Вучков. Снимка: архив, БТА

Полицията не е била информирана, че откраднатите документи от колата на вещото лице Стефан Бенчев са тефтерите на Филип Златанов. Самият Бенчев също не е казал, че записките са сред изчезналите от колата му документи при първото си обаждане до полицията. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Веселин Вучков в парламента. Той беше извикан от депутатите, за да даде подробности около изчезването на тефтерчетата на бившия шеф на комисията за борба с конфликта на интереси.

Още по темата
Изслушването стана по искане на „Атака“.

Националистите внесоха в сряда предложението и настояха освен МВР шефа в парламента да бъде извикан и главният прокурор. Шефката на парламента Цецка Цачева обаче отказа да подложи на гласуване искането за изслушване на Сотир Цацаров, позовавайки се на Конституцията.

Вучков представи пред депутатите хронологията на изчезването, съставена му от Шесто РПУ, където Бенчев е сигнализирал за кражбата. От нея става ясно, че на 5 ноември в 16.20 часа следобед е прието обаждане от Бенчев чрез телефон 112.

В разговора той казва, че е спукал гума, оставил е автомобила до спирката и е отишъл да търси вулканизатор. Като се върнал, липсвали документи и 200 лева. На въпроса какво точно липсва, той казва – 200 лева и някакви други документи.

След това Бенчев е поканен в РПУ, но отказал веднага да отиде, защото трябвало да оправи гумата на колата си.

На 6 ноември вещото лице подава писмено заявление в Шесто РПУ за кражба на 180 лева, тефтери тип календар, флашка и други. На 10 ноември в управлението е получен факс от Софийската градска прокуратура, с който се изисква ксерокопие на преписката за кражбата и справка за извършените до момента издирвателни действия. На 11 ноември новината гръмва в сутрешните блокове.

Вучков обяви, че големият въпрос е дали МВР, дали СДВР и в частност Шесто РПУ са знаели, че изчезналите документи са именно тефтерите на Златанов, докато това не става ясно от медиите.

„Досега от цялата информация, която имам, разбирам, че МВР до този момент изобщо не са били информирали, че става дума за тефтерчето "Златанов", каза Вучков.

Той информира депутатите също, че вещото лице Бенчев е бивш служител на МВР,  пенсиониран през 2007 година. Вучков беше категоричен, че МВР няма как да даде отговорите на важните въпроси, защото информацията е в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: МВРФилип Златанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
проф. Аврамов преди 9 години
Защо някой депутат не попита БОРИСОВ и Цветанов инициалите в тефтерчето за тях ли се отнасят. Към Борисов ще се иска задължителен отговор защото има парламентарен комтрол а дори Цачева да стопира въпроса, може директно от трибуната да се попита когато е в залата по някакъв повод. Та ако е мъж да отговори и да заложи думата и името си
17
0
 
7
 
! Отговори
ени преди 9 години
Как не им омръзна да ни правят на маймуни? Как не им светна нещо в мозъка, че малко време им остана - после ще им стане страшно! Какви са тези некадърници, работещи на такива длъжности? Отврат!!!!!!!!!! Няма такава държава!
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бенчев уреди старините си. Поне една тлъста сума е прибрал от Батката. Сега ще го мотат насам натам докато се забрави а Батката ще иска правосъдие и справедливост. И......всяко чудо за 3 дни а народеца чака справедливост и надежда. Има да си чака!
15
6
 
2
 
! Отговори
Ве ме интересува теф преди 9 години
Не ме интересува тефтера и всякаквите гадости, които се вършеха до сега. Не искам да се вършат повече такива гадости и се надявам, че новото управление няма да се занимава с гадости, кражби, партийни назначения и корупционизъм! Не тефтера е дневния ред на държавата ни и хората в България.Мен ме интересува каква е програмата на министерствата!!! Енергетиката дори не е министерство! Каква е програмата на Министерство на енергетиката? Кои са зам. министрите? Каква ще е цената на тока?
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** и държавата щом дни наред тема номер едно е някакво тефтерче !!!
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как ще ви кажат,като всичко е постановка.Елементарна и тъпо изпълнена.Дадоха хляб на журналистите поне за една седмица,за да не питат за какво ще харчат огромния дълг от 4,7 милиарда,който ни натресоха.А народа спи и се гърчи от мизерия.Няма сили дори да протестира.
12
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такива тефтери никога не е имало - само конспирация на остатъците на кумунизката ДС и Позитанските олигарси!
11
3
 
4
 
! Отговори
Аз преди 9 години
До vКолега внимавай, всеки който спомене ДС или го бият или го стрелят. Опасно си е да се говори истината в Република и то през 2014 година
10
1
 
8
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
ДОБРЕ ЧЕ СЛАНИНСКИ КАТО Е ОТМЪКНАЛ ТЕФТЕРИТЕ НЕ Е ИЗЯЛ И КОЛАТА..НЯМАШЕ ДА МУ СЕ ОПЪНЕ..ТО ЦЯЛА БАНКА ПРИЛАПА ВИЕ ЗА ДНИ ТЕФТЕРИ..ТОВА Е ЗУРЛАН НЕ Е ШЕГА РАБОТА...ДЕБЕЛОТО ДЕТЕ Е ГЛАДНО И ХОДИ СРЕД НАС..СКОРО ЩЕ ПОЧНАТ ДА ИЗЧЕЗВАТ И ХОРА..
9
1
 
8
 
! Отговори
v преди 9 години
Режисьорите си прибраха сценария, какво толкова? В главната роля прокуратурата,в подържаща вещо лице! Продуцент ДС и ко.
8
5
 
9
 
! Отговори
хладен ум преди 9 години
По НОВА ТВ за тефтера се говори по цял ден,че Пеевски е вътре. Вярвам,че е така,но те се опитват да ни втълпят,че той е свил тефтера. Всеки знае,че Цецо си го е взел,и едвали изобщо е бил в колата на "слабия мехур". Всички от тефтера в затвора!!!!
7
0
 
10
 
! Отговори
за какво става дума преди 9 години
Вучков, каза, че не знае за какво става дума, но няма никакъв повод за паника.
6
0
 
22
 
! Отговори
ХА ХА преди 9 години
Голям смях! Както каза Рачков по Господари на ефира, човека се навел да вземе едни пари, и тефтерчето изчезнало!ХА ХА ХА! Клоуни!
5
5
 
16
 
! Отговори
Щом ГЕРБ е на власт преди 9 години
стават СТРАННИ неща. Чакам марсианците
4
2
 
25
 
! Отговори
Х преди 9 години
Прокуратура, следствие,експерти-организирана престъпна група.
3
4
 
7
 
! Отговори
За едни 200 лева преди 9 години
ще правим проблем. Хайде сега. Тя Цеца Секса 2 млр открадна, пък те за едни 200 лв
2
2
 
8
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Вие на различни планети ли живеете, бе?...
1
2
 
13
 
! Отговори
ИФ ЦЦ ББ преди 9 години
не са НЕКОИ - ТЕ СА НИКОИ