Калфин не се отказва от коледните надбавки, търси пари

"Ако правителството е брак по сметка, може да оцелее и по-дълго"
Обновена: 16 ное 2014 20:13 | 16 ное 2014 20:05, Камелия Цветанова
30
Калфин не се отказва от коледните надбавки, търси пари
Снимка: БТА, архив

Не би могло сега да се каже категорично, че няма да има пари за коледни добавки за възрастните хора, смята вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин, въпреки че финансовият Владислав Горанов вече заяви, че няма средства за това.

Още по темата
„Има варианти да се осигурят средства или от резерва на НОИ, или от преизпълнение на приходите до Нова година“, заяви Калфин по bTV.

„Вече 15 месеца има дефлация, цените намаляват, защото хората не могат да купуват. Това замразява икономиката и е лошо за България. Трудностите могат да се преодолеят едва напролет, когато се отпушат еврофондовете, но дотогава хората  трябва да бъдат осигурени, да преживеят зимата”, коментира той.

Калфин посочи още, че ако правителството е брак по сметка, може да оцелее и по-дълго от очакваното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
До 8 преди 9 години
Ти ми припомни ситуацията по време на социализма. Щом дойдеше края на годината започваха да се разпределят премиалните. За тези които са в пороизводството се даваше по-малък процент, защото те били на норма и всеки месец си ги получавали. А горките служители в администрацията били на твърда заплата и не получавали допълнително, и затова си разпределеха по-голям процент. И така на края на годината дори стигаха до някакви там хилядарки , а работниците да духат под вода, та да не вдига прахоля.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой и друг бежанец по-малко и ще има пари. Или от необслужваните кредити от КТБ.
22
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 9 години
tija 5 lv deto iska kalfin komunista da ni uniji da si kupi wc hartija nama nujda moje i prevraski na lubovnizite si da kupi ili na bednite studenki kadeto im 4ete uj umni lekzii horata ne te trajat kalfa
21
0
 
1
 
! Отговори
bb преди 9 години
komunjagata masna kalfin vse obeschava a nischo ne pravi kalfin hodi li da vidisch sekretarkata ti vesa ot vanschno kadeto ti besche lubovniza v rabotno vreme tja se rasbola ot tebe ot tova 4e ne samina diplomatka ot maschinopiska v rim sascho islaga gorkata sekretarka veseto dano da se e opravila milata no besche komuniska golama a paskalev majat i toi pak tschenge bog da go prosti hvarli se ot maka tsche jena mu hoika s kalfini taka se govori v vanschno kolega kalfini masnik si i si ostavasch
20
2
 
2
 
! Отговори
Попа преди 9 години
Популист, каквито са всички чеврени. Само говорят, че ще дигат пенсиите и после..пари нямало. Ами то е ясно, че янма пари - за чий го говорите тогава?! За да ви изберат и да "работите" в парламента, че за друго не ставате.
19
0
 
4
 
! Отговори
BG преди 9 години
Както е писано - "Блаженни са търсещите" :)))))
18
0
 
4
 
! Отговори
Къде ли преди 9 години
Къде ги търсиш,Калфин? Да ти помогна - те са там, където ви дойде гениалната идея да разцепите БСП. Така ли лесно се разделяте със семействата си в случай на нуразбории! Разделихте електората в името на каприза си да сте във властта! На следващи избори и вас няма да ви има. Търси парите, сигурно е, че ще ги намериш, за да се харесаш пак. какво значи- търси пари??????? Нелепи изказвания, изперкали управляващи, изперкал народ, фалирала държава.....
17
0
 
2
 
! Отговори
Топлинко преди 9 години
Това теле още ли не е в месокомбината
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не обичам никак ***, но в интерес на истината Калфин е един от малкото свестни.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последно, АБВ лява или дясна партия е? Явно е и двете в зависимост от това коя партия е на на власт.
14
4
 
5
 
! Отговори
tonygl преди 9 години
Да поразсъждаваме по следните въпроси:1. Наричайки тези добавки КОЛЕДНИ всички, които са християни само ли трябва да ги взимат ?2. Байрямски и т.н. добавки трябва ли да има или ще се съдимза дискриминация по вероизповедание или трябва другите религии да ги запазят за техните си празници ?3. Ако ги наречем годиншни добавки те по какъв повод и защо да се дават за пенсионерите ?
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имат пари хората, само се правят на бедни.
12
0
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
Всички чакат пролетта - че да влязат десетина милиона туриста - малко да се раздвижи икономиката- иначе казано- българите са толкова бедни че се лишават от храна -а бизнесмените чакат сезона -Станахме държава със сезонна работа и работещи бедни- --БГ Пародия ! за пенсионерите няма какво да говорим- баба ми е на 92 г - 40 г трудов стаж -но понеже е много отдавна пенсионер -тези надбавки по 1% на 1 г сега тя "гордо" взима 220 лв само хапчетата и са 130лв - ами парно? вода? ток? тел? храна?
11
2
 
13
 
! Отговори
гарабедчо преди 9 години
Тоя близач от европейски мащаб само хленчи от как го теслими Гоцето за министЕр. Я да каже къде са парите заложени в бюджета за 2014 г за коледни добавки и за социални плащания, вместо да кекиминдисва по медиите шмекера му с шмекер.
10
1
 
12
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
Стига не ви искаме милостиня, оправете държавата или се махайте да дойде друг.
9
2
 
9
 
! Отговори
дс преди 9 години
този обича да го показват...............*** на власт
8
1
 
12
 
! Отговори
До 5 преди 9 години
депутате, анатомично надарен депутате!Ти ми припомни нещо. Работя в институция, която е на бюджетна издръжка. Веднъж се случи така, че една от най-младите колежки дочу разговор между директора и шефката си. Имало 4-5 000 лв за премиални. Уведоми ни и изчислихме, че ще вземем по 60-70лв.Годината приключи, нищо не получихме. Тогава тя попита шефката си какво става с премиалните. Отговорът бил: "Парите са разпределени между колегите с най-високите заплати, защото на тях им удържат по-големи суми"
7
0
 
14
 
! Отговори
инженер-пенсионер преди 9 години
Тука има тука нема коледни добавки. Ако искат политиците да се реши въпроса трябва да направят като в Гърция. В трудовите договори е записано , че има коледна и великденска заплата и пенсия . Това и край на пазарлъците. В бюджета всичко е предвидено .
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Калфин не се отказва от коледните надбавки, търси пари"-Пари има при Цецо василев вземете му откраднатите пари и дайте за коледни надбавки има и много други като него.
5
1
 
18
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 9 години
за пенсионерите няма пари, защото е криза, но празниците идват и депутатите трябва да си вземат някоя друга хилка защото много бачкат в името на доброто бъдеще на народа.