Вучков: Дупката в бюджета на МВР може да стигне 210 млн.

Цвятко Георгиев ще е третият зам.-министър на ведомството
Обновена: 16 ное 2014 14:49 | 16 ное 2014 14:10,
27
Вучков: Дупката в бюджета на МВР може да стигне 210 млн.
Снимка: Архив, Булфото

"Дупката" в бюджета на МВР може да достигне 210 млн. лв., прогнозира министърът на вътрешните работи Веселин Вучков при представянето днес на състава на политическия кабинет на вътрешното ведомство.

Той припомни, че 98 млн. лв. от тях са прехвърлени от парите на МВР в бюджета на здравната каса. Част от недостига, в размер на 85 млн. лв., най-вероятно ще бъде компенсирана чрез преструктуриране в министерството, каза Вучков и коментира, че част от разходите на ведомството не са били предвидени в бюджета за тази година.

Вътрешният министър заяви, че трудовите възнаграждения на служителите на МВР са гарантирани за изтичащите два месеца на тази година и в това отношение няма да бъде направен никакъв компромис.

Основно "перо", което изразходва средства от бюджета на министерството, е миграционният проблем, който според министъра на вътрешните работи трябва да бъде решаван с пари извън тези, с които МВР разполага.

Вътрешният министър възнамерява от следващата година плановете за действие във връзка със засиления миграционен натиск да бъдат финансирани извън бюджета на МВР. По думите му миграционните действия струват скъпо на МВР.

Министър Веселин Вучков заяви, че отделна голяма тема е разговорът за необходимата административна и функционална реформа и във вътрешното министерство.

По думите му ще бъде направен функционален анализ, за който ще бъде потърсена помощ и от чужди специалисти. Анализът ще покаже какви реформи трябва да се направят.

Дали Светлозар Лазаров ще остане главен секретар на МВР засега не се обсъждало, защото с последните промени в Закона за МВР той е с мандат, каза Вучков, но допълни, че във вътрешната комисия в парламента ще има задълбочен дебат за нови промени в закона.

Двойно по-скъпо струвало на държавата поддържането на новата агенция за технически операции, според вътрешния министър. След излизането й от МВР част от функциите вече се дублирали с тези на ДАНС, защото и там имало звено за подслушване. Разходите за ДАНС също били много високи. За окрупняване обаче не се мисли, коментира министърът.

СРС да могат да поръчват само институции, които нямат техника да ги осъществяват - това е само едно от предложенията за промяна в нормативната уредба, посочи той.

Вучков обеща да няма чистка в МВР сред началниците, но уточни, че всички ще бъдат оценявани според резултатите.

Вучков ще има трима заместник-министри, като освен досегашните двама - Филип Гунев и Красимир Ципов, се  присъединява и Цвятко Георгиев. Ципов ще отговаря за връзките с парламента и законодателните инициативи, Гунев - за диалога с неправителствените организации и синдикатите, а Цвятко Георгиев - за бюджета и обществените поръчки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 9 години
Явно искат да си осигурят тлъсти бонуси за Коледа
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
nevzimaite zaplati i q popalnete q se vij kav si ohranen ***.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАМЕРИ ВМЕСТО ПОЛИЦАЙ...ТАКА РУШВЕТИ ВМЕСТО В ДЖУБОВИ ЩЕ ОТИВАТ В ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ
17
0
 
7
 
! Отговори
yokozuna преди 9 години
Както и в здравеопазването и в МВР е необходима спешна реформа, животоспасяваща. Хубаво е че министъра е юрист и има представа от от работата в МВР, бил е приподаветел в "ПУЦА". Дано му стигне решителността и смелостта за реформа, да раздели МВР на Администрация и на Оперативни и Охранителни служби. Чиновниците могат да роботят и до 65г. и да не се пенсионират рано, а другите да остант Първа категория и да да се върви към професионалното им обучение и рязко родобрение на материалната база.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямам абсолютно никакво съмнение, че няма да се случи нищо смислено под ръководството на МВР от бивш заместник на Цветанов. Просто хора, на които не им стигнаха 3,5 години за някакви смислени реформи, няма как да направят такива сега, явно нямат идеи или имат, ама само за крадене.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За полицаите има а за пенсионерите не защо ли?
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако всички рушвети събрани от служители на КАТ ги вкарат официално в бюджета си ще попълнят 250 милиона. За седмица.
13
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ню йорк е с 8.5 млн жители и е от градовете с най-много полиция в света - 49 хил. България 6.5 млн - 65 хил и престъпността е смазваща. Мафия в мафията...
12
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очаквам силна истинска реформа в мвр. Яки съкращения. Съкращения до дупка. И без това не ми е изтрябвал дубъл на мафията. Някой съмнява ли се ченгетата колко са се оплели с мафиотите?! Махайте ги. Слагайте камери е това е.
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вучков, като съкратите администрацията, ще имате достатъчно. Не знам да има друга държава, в която в полицията да преобладават чиновници, наместо оперативни служители
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМИ ТЕ УШЕВИТЕ СА ПО ЗАПЪЛВАНЕ НА ДУПКИТЕ. ТОВА ИМ Е РАБОТАТА. ПО ЦЕЛ ДЕН ПЪЛНЯТ ДУПКИ. ОТ ЕДНАТА ДУПКА ВЛИЗАТ У ДРУГАТА. ДУПКА ДО ДУПКА И ТУК ТАМЕ ПО ЕДИН ЧЛЕН НА ТКЗС то.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"СРС да могат да поръчват само институции, които нямат техника да ги осъществяват"Ето това искам да ми се обясни. В момента да подслушват могат - ДАНС, ДАТО и разузнаванията. Означава ли, че ДАНС(контраразузнаване) и разузнаването, няма да могат да поръчват на ДАТО осъществяване на определени мероприятия?
8
2
 
15
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
До колкото си спомням РБ е външна граница на Шенген, а управляващата ни коалиция е недоносче на ЕНП. Да се товарят на правителствения самолет, но не за футболен мач, а да ходят в Брюксел и да търсят пари.
7
1
 
16
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Всеки се оплаква за пари. Никой не казва как ще ги спестим. Нещата ще се оправят като съкратят 50% от администрацията и личния състав в МВР. Изобщо администрациите се увеличават. Повече от служителите и работниците само получават без да имат принос за нарастване на обществения продукт. Ако се продължава така без реформи да се управлява няма да се оправим никога.
6
0
 
13
 
! Отговори
гражданин преди 9 години
Как нема да са големи разходите за ДАНС нима не си спомняте поради двойно високите заплати изцяло те бяха окомплектовани от служители от структурите на МВРкоито напуснаха системата получиха си заплатите за прослужено време и отново бяха назначавани. Не случайно в ДАС имаТОТО И в мвр ИМЕННО СА тези които са напуснали уж и наново назначени.За целта нема да е болезнено тези които са дошли за високите заплати и са си взели кой коло залат му се полагат да бъдат пенсионирани и освободени .
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква работа има Пожарната в МВР,а заедно с нея и документи за самоличност?Защо и на кого е нужна огромната бумащина и документо оборот,милиони справки,доклади *** и безсмислени планове,които никой не чете,а служат единствено да се имитира дейност и да се пазят работни места за дебелогъзи чиновници,които никога не са виждали жив бандит или престъпник?Защо се назначават хора с килийно образование или такива,чийто единствен интерес е да си бъркат и да им тече трудовият стаж?
4
2
 
17
 
! Отговори
Вучков преди 9 години
Не взимайте простотиите, които дрънкам насериозно. Целта ми е да създам врява, за да ми раздуят бюджета на министерството. Цар Тиква ми е заложил план и трябва да изкрънкам повече пари с нелепи твърдения, без да увеличавам общественото напрежение. Все пак по времето на Шестака, МВР постигна рекорд с размера на бюджета си.
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от 65 000 ущев съкратете на 45 000 ушеви
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** нали Буда се похвали, че са им превели 400 милиона по околна среда стари плащания възстановени!!!Кого пак лъжете!!!И колко пари прахоса служебното управление колко за батко и братко!
1
4
 
24
 
! Отговори
факт преди 9 години
МВР Е НАРАСНАЛО ДВА ПЪТИ ,А ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ С ЧЕТИРИ !!