РБ излъчва кадри "с оглед на личността, не на правилата"

Кунева: Да не връзваме каруцата пред коня с конгреса
17 ное 2014 19:12,
18
РБ излъчва кадри "с оглед на личността, не на правилата"
Снимка: БТА

Лидерът на Движение „България на гражданите“ Меглена Кунева потвърди, че Реформаторите нямат правила, по които да излъчват хората си във властта. "Може би защото сме все пак новосформирана група, такива правила не са факт. Затова вероятно нещата стават малко повече с оглед на личността, отколкото с оглед на правилата", каза вицепремиерката, цитирана от „Фокус“.

Още по темата

По-рано днес депутатът от нейната партия Димитър Делчев обясни, че сред Реформаторите има напрежение заради това, че номинациите за зам.-министри не се обсъждат сред партньорите. Депутатът от РБ Борислав Великов пък призна, че част от колегите му смятат, че кандидатурите се излъчват зад гърба на групата.

„Има политически назначения и това са министри, зам.-министри и членове на политически кабинети. Бих била много спокойна, ако ние обсъждаме заедно нашите предложения“, каза и Меглена Кунева. Според нея, ако групата стои зад даден министър или негов заместник, това ще значи, че той и депутатите носят своята политическа отговорност.

Лидерката на ДБГ потвърди резервите си към насрочване на дата за конгрес на РБ, на който коалицията да се превърне в единна формация с лидер. В петък партията й излезе с позиция, че сред партньорите в Блока има висока степен на недоверие и заради това конгресът трябва да се отложи.

Днес към аргументите си Кунева прибави и този, че няма правила и за свикване на форума. Според нея трябва да бъде свикан Изпълнителният съвет на РБ, който да избере нов Граждански съвет. „Преди да сме изпълнили тези условия, не можем да фиксираме дата на конгрес, защото поставяме каруцата пред коня, каза Кунева.

Тя обясни, че Изпълнителният съвет на Реформаторския блок сега не се свиква и призова това да бъде поправено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
2 преди 9 години
Снахичката ...на червения велможа бай Пръмо....защо влизате в сговор със хора продали се нееднократно. Компрометирате синята идея. По-добре вън от парламента ,отколкото вътре с нея.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С къв ъкъл гласувате за тез прошляци
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази *** вън от РБ. След последната седмица вече не можем да я дишаме.
11
2
 
2
 
! Отговори
Нов ГС преди 9 години
Гражданският съвет би трябвало да е Граждански коректив на политиците, а не да клони към определена партия, както е в момента с ДСБ. Независимо кой е крив и кой е прав, ГС трябва да е момента на консенсус. Другото вярвам, че всички осъзнават какво е и колко нездравословно е то за РБ.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гражданският съвет защо не инициира подписка за избора на Радан Кънев? То е ясно, че апаратчиците ще пречат до последно. Ами да си го изберем директно ние избирателите.
9
1
 
2
 
! Отговори
zlatko1101 преди 9 години
то пък едни личности
8
1
 
9
 
! Отговори
отврат преди 9 години
Това отвратително алчно същество с кривата уста и *** от партийката й като Зеленогорски още няколко ренегати кога ще спрат да се правят на шутове, само да са във властта и да лапат, да лапат, да лапат, докато се задавят от алчност.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кунева премиер, а Корман Исмаилов - министър на финансите.
6
1
 
12
 
! Отговори
още 1 Гражданин преди 9 години
другарката следва линията на Партията.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кунева, айде на каручката и у лево. Повече не те искаме в РБ. Ходете си барабар с трика Лукарски.
4
1
 
14
 
! Отговори
Уау преди 9 години
За какви личности става въпрос госпожо yes ,за предатели които допринесоха за затварянето на блоковете в Козлодуй или за такива убили хора при пътно транспортни произшествия?
3
1
 
21
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 9 години
ТАЗИ ОТ КЪДЕТО МИНЕ ,НАСТЪПВА РАЗРУХА И МИЗЕРИЯ!!
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много нагла ве-е-е
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази съвсем изтрещя. Явно бая *** от НДСВ-то иска да се закачи за нея.Радане, Радане, беж от Кунева. Това чудо няма спирачка, не ти трябва.