Коледните добавки - балансът между човещината и бюджета

Менда Стоянова обаче предупреди: Всеки допълнителен разход ще утежни положението
Обновена: 18 ное 2014 13:23 | 18 ное 2014 12:46, Камелия Цветанова
23
Коледните добавки - балансът между човещината и бюджета
Менда Стоянова Снимка: архив, Булфото

Трябва да се търси балансът между човещината и бюджета, смята Менда Стоянова от ГЕРБ, която оглавява временната комисия по финанси в парламента, след като по-рано премиерът Бойко Борисов обеща коледни добавки на пенсионерите с най-ниски пенсии след среща с финансовия министър Владислав Горанов.

Министър-председателят пое ангажимент да се дадат по 40 лв. на пенсионерите с пенсии до 286 лв.

Още по темата
Според Менда Стоянова, при положение че сме в процедура на свръхдефицит, всеки допълнителен разход - като обещаните днес от премиера Бойко Борисов коледни добавки за пенсионерите, ще утежни положението.

„На фона на милиардите, които ще отидат за покриване на допълнителния дефицит, 50 милиона за пенсионерите ще се крият в окръгленията. Въпросът е принципен и аз като финансист смятам, че законът трябва да се спазва и всеки допълнителен разход може само да увеличи този свръхдефицит“, коментира Стоянова.

От друга страна обаче, тя посочи, че хората обвиняват депутатите, че са похарчили милиарди за спортни площадки на места, където дори няма млади хора.

„Казват: „Дадохте милиарди за МВР, които дори не бяха разчетени в бюджета, а сега 50 милиона за най-ниските пенсии. Къде е балансът между човещината и бюджета?“, добави депутатът от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бюджет управляван от политици. Коледна добавка от бюджета.Къде точно се намира човещината та я намесвате? Човещина и политици! Тая Мента Стоянова ме уби! Финансовия министър до днес ревеше-НЯМА ПАРИ ЗА КОЛЕДНИ ДОБАВКИ!Социалният ревеше-трябват пари за коледни добавки! Цирк! И ИЗВЕДНЪЖ се появява на манежа ББ/бащицата на пенсионерите и народа де/ И ЧУДО! Пари ще има, ББ убедил Горанов и удовлетворил Калфин. Малииииий! Бащицата, закрилника...господ е ББ. Ако не беше той и това нямаше да има.Цирк!
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
един от тях е твой човек.
19
0
 
7
 
! Отговори
Бг преди 9 години
Щом е така, намаляйте депутатските заплати !
18
1
 
3
 
! Отговори
Непознат преди 9 години
"Менда Стоянова обаче предупреди: Всеки допълнителен разход ще утежни положението"
17
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно правителството на проф. Близнашки е успяло да спаси нещо от крадливите ръчички на тройната коалиция.
16
1
 
5
 
! Отговори
Все пак преди 9 години
Политиците да изискат от европейските фондове пари за пенсионерското гето България, а , да не забравят и за ***. То и без това работоспособните българи работят в Европа.
15
1
 
18
 
! Отговори
Stealth преди 9 години
Не ги ли е СРАМ?! Простата сметка показва, че ако към момента бюджетния дефицит е изчислен за 3,7% от БВП (около 3 млрд. лв.), то 50 млн. лв (горе-долу на толкова са изчислени коледните добавки) е приблизително 0,06% от БВП. Вместо да си сменят автопарка, да взимат по 11 лв. на реален глас партийна субсидия, да взимат бонуси - те обричат над 2 млн. души на мизерно изкарване на най-светлия Християнски празник. Това е геноцид срещу една от най-беззащитните в социален аспект прослойка!
14
2
 
13
 
! Отговори
волен сидеров преди 9 години
Ние с Местан щяхме да дадем по 1 000.
13
6
 
18
 
! Отговори
Даола преди 9 години
БЪЛГАРИЯ - НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕТО ЗА ПЕНСИОНЕРИ В ЕВРОПА.ПОЗОР !
12
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А безплатни кибрити дали ще има?
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Менда Стоянова обаче предупреди: Всеки допълнителен разход ще утежни положението...Не разбрах кое положение - нашето или вашето?
10
11
 
6
 
! Отговори
орешарски преди 9 години
А аз им дадох по цели 100 /сто/ грама орехови черупки.
9
11
 
12
 
! Отговори
uu преди 9 години
Всички "финансисти" казват няма, Бойко казва АЗ давам...Добре, че е той, да мисли за народа...Браво Бойко!!!
8
8
 
11
 
! Отговори
конса преди 9 години
като не дава е лош , като даде 40лв били малко и не можело с 40 да се изкара - мрън мрън по нашенски
7
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само не разбрах Тиквата ли ги дава? Това негови пари ли са? Той ли ги е изкарал? Или с чужди пари помен прави и курбан, че и ПР. Това са нашите пари и нека да не си прави реклама с тях. Щото можеше вместо да купуват лимузини по 150000лв с тях да платят поне половината от тази сума за коледните добавки. На наш гръб си прави реклама:"Аз съм Бащицата! Вижте ме колко съм ларж, как ви обичам и се грижа за вас!" Жалка история! Предният мандат само дето не умори всички - и пенсионери, работещи.
6
1
 
22
 
! Отговори
А бе управляващи! преди 9 години
Дайте им по някой лев на хората и не се подигравайте с тях!Работили са цял живот, а сега жално милно като просячета гледат стария си телевизор (нямат пари за друга медия) и се надяват на милостта на този и онзи!Срамота е!
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С парите на народа да се прави на добрата С/ка.
4
7
 
26
 
! Отговори
тъпчо преди 9 години
Да дадеш на човек,който едва оцелява 20 евро и е бачкал цял живот за тази прогнила държава е пълна подигравка,не човещина!
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко, което се случва в тази държава е срам и позор! Дори и коледните добавки! Ако пенсиите бяха 70% от заплатата преди пенсиониране, както е в Германия и белите страни, нямаше да има нужда от добавки за 4 кила месо. Да в резултат на кражбите през последните 25 години пенсиите са 30% от заплата преди пенсиониране с тенденция процентът да пада. Срам и позор!
2
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бащицата пое ангажимент да даде по 40 лв на пенсионерите.........Кой е той и чувате ли се какво говорите.