Решено: Коледна радост по 40 лв. за 1,2 млн. пенсионери

Парите ще бъдат раздадени с декемврийските пенсии
Обновена: 19 ное 2014 15:08 | 19 ное 2014 11:27, Веселина Йорданова
84
Решено: Коледна радост по 40 лв. за 1,2 млн. пенсионери
Снимка: Dnes.bg

Кабинетът одобри коледните добавки за пенсионерите. Както премиерът Бойко Борисов съобщи вчера, пенсионерите с пенсия до 286 лв. ще получат по 40 лева допълнително.

Още по темата
За целта правителството ще трябва да отдели 50 млн. лева.

Добавки ще получат 1 235 000 пенсионери, съобщи вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин след решението на МС.

Допълнителните пари ще бъдат раздадени с декемврийските пенсии. Миналата година също е имало коледни добавки, също с решение на принципа на хората с най-ниски доходи, напомни Калфин. Тогава 1 015 000 пенсионери с пенсии до 251 лв. получиха по 50 лв. допълнително.

С увеличаване на границата се увеличава с над 20% обхватът на хората, които получават добавка към пенсиите, посочи социалният министър.

Калфин заяви, че е благодарен за разбирането, проявено от премиера и министъра на финансите. След среща между тях вчера стана ясно, че все пак пари за възрастните хора ще има, след като първоначално Владислав Горанов заяви, че средства за добавки в бюджета няма.

Вицепремиерът заяви, че е доволен от постигнатото към момента, макар то да не е достатъчно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Дедо преди 9 години
Има велика Българска поговорка : Едно куче на две врати ,гладно стои. Едни чакат Русия да ги оправи ,други се надяват на Европата. Ами надявайте се Бе,сама дето дотогава нема да сме живи.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малее тука пълно с финансови министри....
61
0
 
2
 
! Отговори
Dies Irae преди 9 години
3- Какво става с парите който някой млад е внесъл в системата, но е починал по рано- потъват неясно къде? 4- Кога най накрая тази държава ще почне да плаща данъците на административните ***?5- Нямало пари- Спрете субсидиите на партиите да се издържат от членски внос нали много ги подкрепяли и тн. да разчитат на пари от тях.6- Зимбабве която половината хора немогат да намерят на картата и е с 271 милиона% инфлация има Ел-правителство. Изгонете всички мързеливи *** в администрацията
60
0
 
2
 
! Отговори
Dies Irae преди 9 години
Първо на първо ББ нищо не е дал ( тези пари не ги вади от неговия джоб, а от нашия. Разберете го най накрая и някой да го набие в простата кратуна на телето. Да спре да казва АЗ, а да каже ще дадем от парите на хората обратно.) 2- Пенсионерите с 40 лева повече пак си остават плачевно зле.3 Проблема в тази система е, че хората нямат грам доверие в нея. Как искат да се плащат диви данаци като знаеш, че АКО доживееш ще взимаш 10% от това което си давал като пенсия има няма 2,3 години?
59
0
 
2
 
! Отговори
някой си преди 9 години
Примолили се били за по 40 лв надбавка и Доброжелателят склонил.А на кого се примолихте за парите, с които обновихте автопарка на властта? За тях молби не бяха нужни... Безобразие!
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То това са малко пари. Да дават по 400 лв на пенсионер.
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На хората с ниски пенсии - тринайста пенсия за Коледа. Много ли е, плоскоданъчници? А на вас нещо да ви е в повече? За колко живота с орлите ще изядете "спестеното от закуски"? Впрочем, храните ли се с апетит и удоволствие? Спите ли спокойно? Дишате ли свободно? Или все някой ви пречи да си гледате жалкия животец. А не сте ли самите вие този НЯКОЙ. Щото иначе КОЙ?
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На хора с ниски пенсии и 40 лева са пари.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой взима високи пенсии в България ?Това са предимно номенклатурчици , бивши чиновници , т. н. нар. представители . военни , полицаи и много такива без образование работещи при соца в заводите , където само крадяха и получаваха два до три пъти по- големи заплати от лекарите и учителите.На лекарите се плащаше заплата от 250 лева и сега са с пенсия от 200 лева. , това важи за съжаление и за доста хора с високо образование.
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подобна ежегодна Коледна радост за многооооооогая лета напред за всички и ко и фемилииз, които се погрижиха за 40-левовата радост на българските редови пенсионери. Налице е още едно доказателство, че управленският потенциал за мислене и хуманност е паднал под нулата. След 25 години смахнат прескок, пардон преход, от клон на клон, това е положението, Минке.
53
3
 
8
 
! Отговори
junks преди 9 години
Давай бе Бойко давай на тези дето на млади години не учиха,не работиха,не плащаха осигуровки оа гонеха магариците.А ние дето изградихме България среден пръст.Как не ви е срам
52
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мой близък взема пенсия в размер от 286.38 лева и няма да получи коледна радост от ББ.Това значи ли,че е богат пенсионер.И стига се тръби по всички вестници,че Бойко дава по 40 лева,като,че ли ги дава от джоба си.Нямало пари,а за разбойниците ,които отмъкнаха милиардите от КТБ има и сега се назначават на държавни постове,а Искров даже го гласят за международни финансови институции.
51
2
 
13
 
! Отговори
Бисер преди 9 години
Някой знае ли къде отиват парите на пенсионерите с Таван на пенсията???? Може би точно от тях сега ще платят не само коледните добавки на Някои пенсионери, а може би и бонуси на Някои чиновници!!!!!
50
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой може ли да ми обясни какъв е стимулът в България да плащаш по-големи данъци, като реално парите се дават на тези, които са плащали по-малко?
49
16
 
1
 
! Отговори
Ivo преди 9 години
Това са Петдесет милиона лева, 50 000 000, сума напълно недостатъчна за който и да пенсионер, коледна подигравка, но с тези пари може да се подпомогне реформата в бърза помощ, да се вдигне минималната месечна заплата на учителите с 50лв, да се подпомогнат с над 150лв децата редовно посещаващи учлищие от социално слаби семейства и т.н.
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимката са 60 лв. и 20 ст.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен55А ти си най -обикновен ***.
46
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквата реши да развърже кесията, за да не изхвърчи още зимата.
45
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ние от БеСиПе сми протиф
44
0
 
13
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 9 години
колкото е по-беден и неук българския народ толково по лесно се управлява.Само на изборите ще се раздават кебабчета и бира колкото да се влезе пак в парламентаи после за народа няма пари,криза е.