Канада обещава да премахне визите за България, увери посланикът й у нас

Кога ще стане това обаче още не е ясно
16
Канада обещава да премахне визите за България, увери посланикът й у нас
Снимка: МВнР

Възможността за отпадането на визовия режим са обсъдили по време на среща министърът на външните работи Даниел Митов на среща днес в МВнР с Жоан Льоме, посланик на Канада за България, със седалище в Букурещ, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Митов е подчертал, че този въпрос е от особена важност за българската страна, защото засяга както деловите отношения, така и пътуванията на граждани.

Посланик Льоме е отбелязала мерките, които канадската страна е предприела за улесняване на издаването на визи. Тя е изтъкнала, че това не отменя ангажимента на Канада да премахне визите за гражданите на всички държави-членки на ЕС.

Двамата са били единодушни, че провеждането на активен двустранен диалог по всички въпроси, свързани с визовата политика на Канада, е правилният път за намиране на максимално бързо и удовлетворяващо и двете страни решение.

За България Канада е естествен съюзник и партньор, с когото споделя общи демократични ценности, е подчертал външният министър.

Нашите две страни развиват все по-засилващото се сътрудничество в рамките на международни организации като НАТО, ООН, ОССЕ, Международната организация на франкофонията, е отбелязал Митов.

Посланик Льоме е изтъкнала, че България и Канада имат сходни позиции по редица ключови глобални и регионални въпроси. Тя е благодарила за подкрепата на българската страна за кандидатурата на Микаел Жан за поста Генерален секретар на Международната организация на франкофонията /МОФ/.

Даниел Митов и посланик Жоан Льоме са се обединили около мнението, че засилването на политическия диалог на високо равнище ще подпомогне реализирането на неизползваните възможности за сътрудничество в сферата на икономиката и търговията. Като положителна стъпка в тази посока те са посочили сформирането на Група за приятелство с България в канадския парламент, която утре ще бъде официално учредена.

Сред темите на разговора е било и развитието на кризите в Украйна и Близкия изток. Черноморският регион е свързващото звено между двата конфликта и укрепването на неговата сигурност като част от Източния фланг на НАТО е ключово за сигурността на целия Алианс, е подчертал външният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
cleo преди 9 години
Visas za bugaropitecite ot Panelistan - wo weki wekow! Kazah!
9
0
 
2
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Така ми гори за Канада, че заминавам още утре, ухааа!
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И да ги премахнат,какво от това !?
7
0
 
1
 
! Отговори
antoaneta.ardashes преди 9 години
НА 8 А на мен ще ми даде мотопед с дървени спици и то веднага.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тати каза, че ще ми купи колело ама друг път
5
0
 
4
 
! Отговори
ме преди 9 години
П.С. Отпадане на визите не значи, че всеки има право да ходи да живее там, значи че можеш да отидеш като турист или командировка без проблеми. Един испанец ми разправяше как ако ходиш в САЩ в командировка, в никакъв случай не трябва да споменаваш думата "работа" на гран. полицаи, защото това автоматично значело да откараш няколко часа в обяснения, че всъщност не отиваш да работиш, а на посещение, щото работата е свързана с работна виза и един куп усложнения. Но за разходка - става.
4
0
 
7
 
! Отговори
ме преди 9 години
Ами че това което правят САЩ и Канада си е пряко нарушение на споразуменията със ЕС. И самата ЕК трябваше да ги съди заради запазването на визите за нас. Но на ЕК не й пука за нас. И визите ще ги махнат, точно когато влезем и в Шенген - никога. Тъжно е да осъзнаеш, че са те излъгали брутално, аз определено се чувствам излъгана от ЕС - мислех си че влизаме в Европа, а то всъщност било само за да ни изолират от Русия. Иначе не сме им оперативно интересни. Oh well.
3
0
 
9
 
! Отговори
Заминавам преди 9 години
Е това стане ли в България ще останат само по-***.Аз заминавам на секундата и ден не смятам да стоя в държава без ясни правила за бизнес, без желание за развитие , държава без бъдеще... Опитах какво ли не , за да работя и да давам работа на хората, но уви от всякъде бях притискан и мачкан, но да не навлизам в подробности, няма никакъв смисъл. ЗА МОЕ НАЙ-ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ ТУК ЖИВОТ ВЕЧЕ НЯМА И НЯМА ДА ИМА В МИЛАТА МИ РОДИНА.....
2
0
 
4
 
! Отговори
rustam преди 9 години
ТЕ ТУКА КАТО ЧУЯТ БЪЛГАРИЯ ВЕДНАГА ПОЧВАТ ДА БЪРКАТ ПО ДЖОБОВЕТЕ ДА НЕ СА ИМ СЕ ИЗПАРИЛИ КАРТИТЕ, А ТОЧНО СЕГА ОТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА НЕ ЗНАМ НЯКОЙ ДА Е ВЗЕЛ ВИЗА ЗА КАНАДА И НА НЯКОЛКО ПЪТИ ЧУХ ЧЕ НЕ СА ИМ ПРОДЪЖИЛИ ВИЗИТЕ И СА ВЪРНАТИ СТАВА ВЪПРОС ЗА БАБИ ДЯДОВЦИ КЪДЕ ИДВАТ ДА ГЛЕДАТ ВНУЦИТЕ СИ ЛЪЖА ИЗМАМА МИНИСТЪРЧЕТО ГО БУДАЛКЪТ А ТОЙ МИСЛИ ЧЕ Е ХВАНАЛ .........
1
1
 
9
 
! Отговори
Мъро преди 9 години
"Кога ще стане това обаче още не е ясно"На ***^кинден!