Калфин поиска 380 лева минимална работна заплата догодина

Ще се търсят варианти и за данъчни облекчения за работещи родители
Обновена: 25 ное 2014 10:57 | 25 ное 2014 10:57, Камелия Цветанова
53
Калфин поиска 380 лева минимална работна заплата догодина
Снимка: БТА

За увеличаване на минималната работна заплата на 380 лева от следващата година се обяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

Още по темата
В момента размерът й е 340 лева, а от КНСБ поискаха да стане 400 лева.

Според Калфин не е добър вариант да не се повишава минималното възнаграждение.

Доброто решение е това, което е заложено в тригодишната прогноза, допълни той, цитиран от БТА.

По думите му 15 месеца дефлация в България означава убито потребление и убит вътрешен пазар и това няма как да не се отрази на цялата икономика.

Според него решението на проблема е раздвижването на най-ниските доходи.

Министърът ще предложи по-плавна и дългосрочна скала за нарастване на възрастта за пенсиониране от тази, която е заложена в сегашното законодателство.

Действащото в момента законодателство предвижда увеличение с 4 месеца на възрастта за пенсиониране от 2015 година.

Амбициран съм да намерим някакво решение, което да започне да подкрепя дългосрочно пенсионната реформа, каза още Калфин.

По думите му ще бъдат предложени и варианти за облекчаване на критериите на програми за хора пред пенсия, които не могат да се пенсионират или да си намерят работа, за да се осигури възможност тези хора да получават доход.

Един от вариантите е възможно по-ранно пенсиониране с намалена пенсия, каза Калфин и допълни, че това няма да е точно във вида, в който се предлага от БСП.

Осигурителните вноски трябва дългосрочно да растат, за идната година е добре максималният осигурителен доход да се увеличи, но това предстои да бъде обсъдено с министъра на финансите и със социалните партньори, допълни Ивайло Калфин.

По думите му ще се търсят варианти и за данъчни облекчения за работещи родители.

Да не забравяме, че влизаме в следващата година с 3,7 на сто дефицит, не очаквайте да съм този, който ще иска продължаващо увеличаване на дефицита, защото това ще ни вкара в една много опасна за държавата процедура в ЕС, от която няма да излезем с години, заяви още Калфин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
black преди 9 години
bat sali, kak da karash vlaka kato otpred imash vse edna i sasta po visochina bariera?!karash na myasto?! digash barierata?ili digash relsite barabar s vlaka?
42
1
 
7
 
! Отговори
Whiteneger преди 9 години
"... КНСБ поискаха да стане 400 лева."Трябва да пуснат един от КНСБ да живее на 400 лв за един месец, където пише сметките си, тези за данък сграда и смет разделено на 12 месеца, ел.ток и хранителни продукти. Да пише в тефтер разходите и да видим накрая сметката. Дали 400 лв. покрива разходите? Това ме интересува, не само да се назовава сума, при която гладен да си умреш ...
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МарксАндрей Луканов беше застрелян по поръчка на БСП, тогава на този ден бях в немското посолство за виза, да скрият "черните сметки" от времето на БКП. Няма доказателства, понеже прокуратурата в България не си върши работата, или ако някой се осмели, бива уволнен. Това са любимите ви съпартийци от БСП
40
8
 
0
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 9 години
никаква аванта за пенсионерите,само ниските доходи ще оправят икономиката.
39
1
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Луканов бе чужд агент и той трябваше да бъде спрян именно от ДС, а не от КГБ. За съжаление ДС не се оказа на висота, оказа се един запартък и изпусна коня в ряката, пфу!
38
6
 
0
 
! Отговори
Whiteneger преди 9 години
До МарксИма много нискоинтелигентни хора в България. ГЕРБ се появи като партия тепърва 2008 г. Преди това 18 години, властта си делиха БСП, СДС и НДСВ. За тези 18 години Чехия постигна средна заплата от 1800 лв през 2009 г., но си бяха и при комунизма по напред със заплатите, спрямо България.ГЕРБ доведе до европеизиране на българският народ, което го нямаше преди, при никоя друга партия.
37
0
 
5
 
! Отговори
еми преди 9 години
то и специалистите вземат минимална работна заплата, магистър психолог към Център за настаняване от смеен тип 340лв. и с дете с ТЕЛК 100% ако щеш яж,почивки,коли,имоти,или събирай пари за операции и избор на екипи/от един избираш/ вече минахме 8 операции поне слънчицето ни да е добре ,това ни е богатството! Българиоооо мила ние ще тръгнем по света но родителите ни не искат как да ги оставим милите!
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Маркс Където не са имали комунизъм е направо чудесно.
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя развърза кесията!
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никакви отговори не е дал, само бълнува лудия. Няма пари и той самия го знае, и не е толкова луд, ами профитира от глупаците киото му се връзват и вече години наред си рахатува а парламента и се разкарва по париж и по скъпите хотели и по плажовете на карибите. Дал отговор от къде ще дойдат пари - ай сиктир бе, те парите не идват, хората ги търсят и убиват за тях, а той лъже простаците, че парите щели да дойдат а те му вярват.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МарксЗащо? Другарят Луканов направи всичко възможно да отдалечи България от нормалният свят. Не само Луканов де-ДС + другарите от ЦК приватизираха държавата.
32
0
 
9
 
! Отговори
... преди 9 години
Малииий,как ще ги похарчите всичките тия 380лв. ...
31
2
 
0
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Сополе, зняеш ли кога един човек разбира, че е българин? Когато иде да живее в чужбина! След като се понакефи на убавината и и го хване носталгията за гръцмуня, пускане няма ти казвам!
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИМА ЕДИН ПОЛИТИК ДЕТО ИМ Е МНОГО НЕУДОБЕН ,ЗАТОВА ГО ИЗКАРВАТ ЛУД ЧОВЕКА ,СЪЩИЯ ДАДЕ ОТГОВОР ОТКЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ ПАРРИТЕ ЗА РЯЗКО УВЕЛИЧЕНИЕ НА СТАНДАРТА НА БЪЛГАРИТЕ , А ТО Е РАЗВАЛЯНЕ НА КОНЦЕСИИТЕ ЗА ЗЛАТО,ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ И МИНЕРАЛНИ ВОДИ,РАЗВАКЛЯНЕ Н НА ДОГОВОРИТЕ С ЕРП-ТАТА БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВЕН ДЖ ЕС ЕМ ОПЕРАТОР ХИПЕРМАРКЕТИТЕ СЪС ЗАКОН ДА БЪДАТ ЗАДЪЛЖЕНИ ДА НЕ ИЗНАСЯТ ПЕЧАЛБАТА ЗАД ГРАНИЦА ,КАКЪВТО Е ЗАКОНА В МНОГО РАЗВИТИ СТРАНИ И СПИРАНЕ НА СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ ЗА НИСКО ОБРАЗОВАНИ РОДИТЕЛИ
29
1
 
12
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Господа янките Ран и Ът, трябва да бъдат осъдени за икономически геноцид над българския народ! Въже за тези изверги, въже!
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Za kogo gi poiska za sebesi li
27
1
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Щом е решил ,нека преживява с минимална заплата
26
0
 
2
 
! Отговори
vladika преди 9 години
mnogo be, kakvo ste gi pravyat tesi pari?svesti, svesti, posti, posti...ikoni, ikoni...ikoni, ikoni
25
0
 
5
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Доскоро имах мнение за Калфин като за поредната червена номенклатура, мислеща само за личното си благоденствие, но виждам, че съм сгрешил с преценката си. Ако този кабинет презимува, то заслугата ще е само негова, а ако изкара целия си мандат, то гейберягите трябва на ръце да го носят този човек!Писал съм го много пъти, Боко да хваща олигарсите за гушата и да се върнат заграбените пари в държавата. Само така ще има пари за всички и за всичко, в това число и за лентички, воаяжи, МРЗ и за мизерните пенсии!
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БЕДНОТИЯТА И НИСКИТЕ ДОХОДИ БЯХА ЗАЛОЖЕНИ В ЮДЕО-ММАСОНСКИЯ ПЛАН РАН ЪТ,СПОРЕД СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ТОЗИ ПЪКЛЕН ПЛАН ЗА БЪЛГАРИЯ И ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ МУ В ЛИЦЕТО НА ПРОДАЖНАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА У НАС ,НИСКИТЕ ДОХОДИ И ЕВТИНАТА РАБОТНА РЪКА ЩЕЛИ ДА ДОКАРАТ МНОГО ИНВЕСТИТОРИ,РАЗБИРАЙ КОЛОНИЗАТОРИ, А ЗНАЕТЕ ЛИ КОЯ Е ДЪРЖАВАТА С НАЙ МНОГО ИНВЕСТИЦИ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО -БАНГЛАДЕШ,ДА ПРОВЕРЕТЕ ,ТАМ ХОРАТА РАБОТЯТ ЗА МИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ И ИЗМИРАТ В НЕЧОВЕШКИТЕ УСЛОВИЯ НА ТРУД ,ТОВА ИСКАТ И ТУК ДА Е ТАКА