Каракачанов: Вече имаме само един ход - да се оттеглим от кабинета

Назначението на новия областен на София породи ново напрежение между ГЕРБ и ПФ
Обновена: 26 ное 2014 18:04 | 26 ное 2014 18:03,
228
Каракачанов: Вече имаме само един ход - да се оттеглим от кабинета
Снимка: Булфото, архив

Назначаването на областен управител на София от партията на Корман Исмаилов доведе до ново напрежение между ГЕРБ и Патротичния фронт. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че това усложнява допълнително ситуацията и пред Патриотите остава само един ход  - да оттеглят подкрепата си.

Той обясни, че окончателното решение за или против оставането във властта трябва да се вземе на заседание на коалиционния съвет следващата седмица.

Още по темата
Веселин Пенев, който е зам.-председател на партията на Корман Исмаилов - НПСД, беше назначен днес за областен управител на София. Кабинетът утвърди общо 24 нови губернатори в страната.

„Остана ни само един ход в тази ситуация - оттегляне на подкрепата“, каза Каракачанов.

Той обясни, че ако назначаването на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, кадър също на НПСД, може да се приеме за грешка в бързината, то сега нещата се усложняват. Лидерът на ВМРО обясни и че очаква обществена реакция срещу назначаването на Пенев.

„На такова мирише“, отвърна той на въпроса дали пращането на пореден кадър на НДПС във властта не е провокация към Фронта.

Каракачанов направи коментара си след среща между лидерите на ПФ и военния министър Николай Ненчев. Тя беше поискана в пореден опит да се тушира напрежението от назначението на Орхан Исмаилов за зам.-военен министър. И след разговорите обаче стана ясно, че разбирателство по темата няма. Ненчев обясни, че не е чул допълнителни аргументи срещу Исмаилов от тези, които са излезли в медиите, и затова няма да промени решението си да не оттегля заместника си. ПФ пък продължава да настоява за отстраняването му.

„Премиерът Борисов споделя моето мнение, че няма причина Исмаилов да бъде оттеглен“, каза министърът. Каракачанов пък обясни, че вече не вижда смисъл да провеждат нова среща с министър-председателя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
в сидеров затова ги нарича паричен фронт за 20 дни се оляха просто не знаят каквода правят и какво да говорят
147
8
 
8
 
! Отговори
Е, преди 9 години
и какво от това, че ще се оттеглат ПФ. И какво ще направят по този начин. Ще подтикнат ДПС да подкрепят правителството, и на никой няма да му пука, че ПФ се оттеглят. Те се едни въртяни шмекери и незнаят какво искат. Да не мислят че на следващите избори някой ще гласува за тях. Или ще плеснат с ръце и ще се прегърнат с Волен. А Каракачанов ще търси с кого пак да се коалира.
146
12
 
9
 
! Отговори
mustafa преди 9 години
Вън националистите от парламента
145
4
 
10
 
! Отговори
Homer преди 9 години
Никой не го е грижа за Майка България...Всички сте родоотстъпници, *** и лъжепатриоти!!!
144
4
 
13
 
! Отговори
lewskar преди 9 години
Абе вия не разбрахте ли , че тия всичките са едни и същи ! Само се плюят за пред хората , и когото се прецакът по между си .Няма Червени Сиви Сини Зелени , няма националисти всички те са на отчет в ДС.На никой от тях не му пука за вас , колкото по-малко пенсионери толкова повече за крадене от бюджета , колкото по-ниска заплата толкова по- доволни олигарси и чуждестранни компании инвеститори , значи по- големи комисионни
143
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Naправо заминавайте на остров Тамбукту и там създавайте патриотични партии с местното живеещо на палмите население вие не сте патриоти, вие сте поредните шутове като Болен Шедеррофф
142
16
 
11
 
! Отговори
Келеши преди 9 години
*** смотани! Ако ще си оттегляте подкрепата оттегляйте я, какво само плашите! ББ няма да дойде да ви се моли, нещастници!
141
8
 
12
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Като гласоподавател за тези почвам да съжалявам. Започват да преиграват. Нека да се сетят за думите на най-еликият ни патриот - Васил Левски, който казва, че в републиката всички ще са равноправни - българи, турци, евреи. Ако човек мисли за България, обича я и иска да живее тук, какво значение има какво е името му и каква е вярата му.
140
7
 
13
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
Со *** е станал вече за Нова година.
139
14
 
12
 
! Отговори
Десен преди 9 години
Е сега вече става интересно две патриотични формации в опозиция. Ще започне едно мерене кой е по голям патриот. Признал съм го Бойко как само ги пробва колко струват и им тури динената ***.
138
7
 
4
 
! Отговори
Майне фредо преди 9 години
Шанаджийски номерца,дигат си рентата ,като се отеглят по отделно ще се търгуват на Бойко едно депутатче 100 хилки.
137
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
OT КАРАКАЧАНА НЕ СТАВА И *** ЗА ЗЕЛЕ...АМАН ОТ ЧЕНГЕТА НА ДС,КГБ...червен ***!
136
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и на мен са ми помогнали турци от родопите в чужбина ! Не генерализирайте цял етнос моля ви
135
8
 
22
 
! Отговори
марти преди 9 години
Проблемът не е в турските имена или,че са от...протурска партия,както казва някой по-долу!!!Проблемът е,че не става нищо от тях,това е проблема!!!Но то това се отнася и за онези,с българските имена!!!
134
15
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-ми е кеф сега да гледам как Тиквата предаде своите 900 000 *** българи гласували за скапаната му пратийка. Уж нямаше да се коалира с ДПС, а отиде на Новото ДПС дето си прави бизнес срещи с Ердоган!Олигофрениииии, хак да ви е!
133
14
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой ако ми обясни разликата между *** в ДПС и *** в РБ да заповяда. Корман Исмаилов и Касим дал ли са реформаторите с реформите, бе нещастници? Корманчо дето оня ден беше при Ердоган и му се мазнеше на рахат локум? Стига ме разсмивахте , бе!
132
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 187За такива *** като теб няма угодия. Значи е тесногръд, че като уж играещ го патриот не ще турци на власт, но ако приеме мирно и тихо тия турци които са от РБ ще го нападнете що не се изказвал за тях, нали? Или ти си скапан гербераст който се оака до уши след като Тиквата се нави да управлява с турци или си просто ***.
131
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко Борисов пръв приятел на Ердоган пък Каракачанов мълчи, сега защо назначава хора от партията на Ердоган? Ами от тяхната ли да назначава? Все пак американците го направиха мин.председател.
130
19
 
20
 
! Отговори
селтак преди 9 години
Каракачанов за пореден път доказа,че е един тесногръд провинциален *** попаднал случайно на място където не трябва да бъде.
129
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Корман не е проблем. Проблем е Местан и Кой.