Европейската перспектива на Украйна зависи от реформите, убеден е Митов

Илюзия е да смятаме, че проблемите пред Киев са от частно и локално естество
17
Европейската перспектива на Украйна зависи от реформите, убеден е Митов
Снимка: МВнР

Европейската перспектива на Украйна зависи от провеждането на всеобхватни реформи. Това е заявил министърът на външните работи Даниел Митов в изказването си при откриването на конференцията "Украйна между Русия и ЕС", организирана от Младежкия консервативен клуб и фондация "Конрад Аденауер", съобщиха от пресцентъра на МвнР.

"Днес, ние, като граждани на ЕС, трябва морално да се консолидираме, докато енергийно се диверсифицираме. Това е и пожелателният път за Украйна", е посочил министър Митов.

По думите му илюзия е да смятаме, че проблемите пред Украйна днес са от частно и локално естество. В желанието си за свобода и суверенитет всички народи сме еднакви и стремежът за достоен живот и правото на избор е нашият общ човешки знаменател, смята Даниел Митов.

Украйна е от ключово значение за реализирането на политиката на ЕС за Източното партньорство, а в същото време и самата Украйна демонстрира желание за постепенно политическо асоцииране и икономическа интеграция с ЕС, е отбелязал в изказването си външният министър.

Европейската перспектива на страната обаче е свързана с извършването на всеобхватни реформи, категоричен е бил той. Волята за водене на проевропейска политика вече бе ясно заявена с усилията на украинския народ през 2014 г. Сега е ред на украинските държавници да удовлетворят тези очаквания с конкретни резултати, е допълнил Даниел Митов.

Въпреки засиленото взаимодействие между ЕС и Украйна, страната продължава да е от изключително значение и за Русия като източник на икономически, демографски и геополитически ресурс. Без нея осъществяването на Евразийски съюз би компрометирало неговата функционалност и легитимност, смята външният министър. За предотвратяването на такова развитие, Москва е готова да използва различни средства и "облягането" на инструменти от арсенала на икономиката и енергетиката за оказване на геополитически натиск върху Украйна е пример в тази насока, е коментирал още той.

Според министър Митов ситуацията в Украйна, която има своята ярка политическа конотация за ЕС, отвъд икономическата, повдига въпроса за необходимостта от предефиниране на диалога между Съюза и Русия. Граденето на единна и стабилна Европа има своето морално и ценностно изражение, е подчертал той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: УкрайнаМитовес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
ФЕЛИКС преди 9 години
ГОСПОДИН МИТОВ НЕ ГЛЕДАЙ УКРАЙНА---виж КЬДЕ СЕ НАМИРА НАШАТА ДЬРЖАВА СЛЕД КАТО Е ВЕЧЕ25 ГОДИНИ ПОД ЕВРОАМЕРИКАНСКО УПРАВЛЕНИЕ---ВЕЧЕ Е НУЖЕН РЕФЕРЕНДУМ За--ОСТАВАНЕ ИЛИ ИЗЛИЗАНЕ ОТ ТОЗИ РОБСКИ СЬЮЗ -----АМА СТИСКА ЛИ ВИ ДА ЧУЕТЕ НАРОДА ПРЕДАТЕЛИ МРЬСНИ СКОРО ЩЕ ВИ ИЗМЕТЕМ ***
8
0
 
3
 
! Отговори
лк преди 9 години
долен *** и подлогаамериканска
7
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Бойко ,Бойко, зад..и като този ще ти" вземат отново главата". Ритай го от властта до като е още рано ,защото ще ги "изака такива ,че няма да можем да ги скочим". Жалко за България с такива " дипломати" .
6
0
 
3
 
! Отговори
Георги преди 9 години
КАКВИ ГЛУПОСТИ ДРЪНКА ТОЯ!!!?! НАЙ-СЕРИОЗНИЯ ИНДУСТРИАЛЕН ПРОЕКТ Е НА ПЪТ ДА БЪДЕ СПРЯТ, А ВСЕ ОЩЕ НЯМАМЕ РЕАКЦИЯ ОТ ВЪНШНО МИН?НЯМАМЕ СУВЕРИНИТЕТ, НЯМАМЕ ПОЛИТИЦИ.БЪЛГАРИЯ Е СРЕЩУ РУСИЯ В ПОДКРЕПА НА ТУРЦИЯ?!?!!ПРЕДАТЕЛИ
5
0
 
7
 
! Отговори
Няма страшно преди 9 години
Голяма работа - Путин спрял Южен поток. Нямало да има газ.САЩ са с нас.Обама като пръдне, ще има газ да си светим и топлим. Пък и ще спестим от дезодоранти за освежаване на въздуха.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изказването на това момченце е показателно,защо България е най-бедната държава в ЕС.През последните двадесетина години нашето бъдеще зависеше от продажни народни предатели,обслужващи чужди интереси срещу дебели комисионни.След като президента поведе яростна анти българска политика положението ни става все по лошо.Русия ще прекара ЮП през Турция,а ние ще сме основните прекарани.Като ни спре газта,и ние и хохлите ще го пампуркаме,защото политиците ни са предатели.
3
0
 
10
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Ха-хааааааааааааааааааааа Ето я втората вълна мозъци!!!! След *** иде нова смяна!!!! Хунтата ежедневно избива деца и старци, тоя говори простотии!!!!!! Ало, кажи къде се учат тези мъдрости да се образоваме и ние:)))))))))))))))) България сега суверенна държава ли е бе умнико??? Той тръгнал за Украйна да говори???????? А тия като тръгнат към Германия, ние кои *** ще мием??? Виж как ги спират на полската граница, със фадроми!!!!!:)
2
0
 
18
 
! Отговори
Ala_Bala преди 9 години
Момченце, защо не продължи да изпълняваш задания на американските си господари в Африка, а се върна да баламосваш собствения си народ!?
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега като им сретнат един переспективен европейски гий парад на Майдана ,щото тази година беше опасно ,ама абдалите нали ги уринаха, бързо ще достигнат европеиската переспектива. Те вече по мизерия ни настигнаха за нула време.