Слави Бинев можело да даде оставка до края на деня

Творци го защитиха, не бил той основният проблем
Обновена: 8 дек 2014 11:46 | 8 дек 2014 11:34,
49
Слави Бинев можело да даде оставка до края на деня
Слави Бинев Снимка: архив, БТА

Шефът на комисията по култура и медии в парламента Слави Бинев обмисля дали да не се оттегли от поста. Това стана ясно след среща между представители на творчески гилдии, Бинев и председателя на парламента Цецка Цачева. За намеренията на шефа на комисията по култура съобщи председателят на съюза на музикалните и танцови дейци проф. Петя Бъговска.

Още по темата
„Самият той не е убеден, че наистина ще продължи. Доколкото усещам, може да вземе и решение да подаде оставка“, каза проф. Бъговска.

Според представителите на изкуството, които се срещнаха с Цачева, обаче Бинев не е основният проблем. Те внесоха в Народното събрание декларация, в която настояват за минимум 1% от БВП да отиват за култура, 2% от отчисленията от хазарта – за фонд „Култура“.

По време на срещата с Цецка Цачева Бинев е присъствал като слушател, стана ясно от думите на дейците на културата. „Но за нас е важно в момента национална стратегия за култура, бюджет за култура, закон за музика, закон за изобразително изкуството“, каза Петя Бъговска.

Недоволството на творческите гилдии срещу Слави Бинев се зароди миналата седмица, след като стана ясно, че Слави Бинев ще е шеф на комисията за култура в парламента. Те поискаха оставката му, но той даде да се разбере, че няма да се оттегли.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
до 44 преди 9 години
Кой народ, май онзи на Марс. И 15% няма за Тиквоний Неземни, това ли е народа? А тези 85% какви са бе умнико? Извънземни! Ей, глупостта няма и почивна минута.
44
0
 
2
 
! Отговори
БГ преди 9 години
СМЯТАМ, ЧЕ НАЗНАЧЕНИТЕ ХОРА ОТ РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК С ТУРСКО САМОСЪЗНАНИЕ СА МНОГО ПО-СКАНДАЛНИ И ОПАСНИ ОТ ТОВА НА СЛАВИ БИНЕВ.ВИДЯХ И ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СРЕЩУ СЛАВИ БИНЕВ-МУХЛЯСАЛИ СЕДЕСАРИ И ТЕМ ПОДОБНИ!
43
0
 
2
 
! Отговори
Моника преди 9 години
Като пишете тези гадости, защо нямате доблеста да изпишете и името си! Страхливци!
42
0
 
3
 
! Отговори
SILENCE преди 9 години
44,по-малко от 1/2 ОТ НАСЕЛЕНИЕТО е "избирало",а още по-малко - "гласувало" за тиквата. Не се пъни,за да не получиш херния.
41
4
 
1
 
! Отговори
34 преди 9 години
До Анонимен 34-За разлика от Бинев Бойко си го избра народа(това достатъчна разлика ли е 35?),така че не смесвай двее неща,щото си е чиста манипулацика!
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЕ как да ходи да проповядва в Църквата,като за това се иска вяра и посвещение,а не само незнайно как дадено му "титла" архонт?!
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка и от Народното събрание. Да ходи да проповядва в църквата.
38
1
 
6
 
! Отговори
Коце преди 9 години
Долу ръцете на тази долнопробна *** от българската култура!!!
37
1
 
5
 
! Отговори
ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО преди 9 години
Долу мистър Бийн!
36
0
 
10
 
! Отговори
До 37 преди 9 години
Културата не съществува в Космоса, а зависи изцяло от тези, които управляват държавата, както и хората на културатат са част от обществото, така че ги засяга абсолютно всичко, което става в тази държава!Именно с мисленето "всяка коза, за свой крак" се докарахме до тук!
35
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
36 - Не, няма двоен стандарт. Просто всеки се грижи за собственото си лозе.Хората на културата НЕ са длъжни да рипат срещу всяка мутра на висок пост, щом този пост не засяга културата.
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като ще сме толкова стриктни, има мутри и на други много по-високи постове.Културните ако обичат да рипнат и срещу тях!В тази държава за всичко има двоен стандарт - според зависи накъде ни е интереса!То калинка до калинката се наредили да ни управляват, само Бинев да беше - с мед да го намажеш!
33
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква е разликата между Бинев и Бойко?
32
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А МУТРАТА БОЙКО БОРИСОВ. ТОЙ ДА СТОИ, ТАКА ЛИ.
31
1
 
9
 
! Отговори
Ха дано, ама нада ли преди 9 години
Стига вече с тези неподходящи хора на възлови места.
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не може,а да си тръгва тая мутра
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СтойкоSPISANIE,,MISAL" E OSASHTESTVENO PO VOLIATA NA PENCO RACOV SLAVEIKOV-IDITE MU SA POGREBANI TAM VISOKO NA BRUNETO.ZNAETE LI CE EDNA GOLIAMA MRAMORNA PLOCA POSTAVENA OT BALGARSKI STUDENTI PREZ 1942 G OT BALGARSKI STUDA-ENTI SASHTESTVUVA I DNES V ABSOLUTNO CISTA ATMOSFERA I V IDEALNO SASTOIANIE.NE OSVEDOMIAVAITE VEGDI RASHIDOV-SHTE VZEME DA OSREBRI PARITE I DA KAGE CE TOI GO E IZVARSHIL.
28
1
 
16
 
! Отговори
ени преди 9 години
Защо медиите мълчаха, когато той като евродепутат единствен защити нашите моряци в Гърция и помогна да ги освободят? Не искам да го защитавам, но поне нещо е свършил в тази държава от поста на който е бил и е получавал заплата. Пък дори и за 4-5 българи моряци. Нека сложат някой който ще получава 4000лв на месец, ще си пие ракията с театрали и журналисти и ще ги четка с баданарката колко са велики!
27
0
 
7
 
! Отговори
Никой преди 9 години
В общественото пространство простаците и престъпниците се научиха на няколко реплики, с които мислят, че се оправят. Вече са ми скучни. Ето няколко примера: това ли е най-големия проблем на държавата, аз всъщност съм жертва, това е расизъм, това е популизъм, някой трябва да поеме политическата отговорност, няма неоспорими доказателства за това, да обещах го, но еди кой си направи нещо и провали всичко. Да ви кажа за други не се сещам сега. Но само като ги прочета и ми светва лампичката ;).
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TA TIA KATO BAGOVSKA ISKAT PARI,PARI-TE NISHTO NE SA DALI NA TAZI DARGAVA.NENAVIGDAM TEZI PREDSEDATELI,DIREKTORII NAI-VECE MINISTARA NA KULTURATAV REPUBLIKA BALGARIA,VSICKI DO EDIN SA KRADZI,PONEGE VINAGI SA BILI NEKADARNIZI.ZAEMANITE OT TIAH POSTOVE SA PECALBA-LICNA ZA LICNOTO I CV,I ZA GOLIAMITE IM NEZASLUGENI PENSII.