Партията на Бареков вече не част от коалицията ББЦ

Депутатите му остават формална част от парламентарната група на БДЦ
19
Партията на Бареков вече не част от коалицията ББЦ
Николай Бареков. Снимка: ББЦ

Николай Бареков подаде оставка като председател на председателския съвет на Коалиция от партии "България без цензура", която се яви на парламентарните избори и излъчи парламентарната група "Български демократичен център", но депутатите от неговата партия засега остават в парламентарната група.

Още по темата
Това става ден след като „Български демократичен център” си избра Любен Дилов-син за говорител на групата от партии в коалицията на общо заседание на Коалиционния съвет и ръководството на парламентарната група на БДЦ.

Причината за решението бил фактът, че през последните два месеца председателят на „България без цензура” Николай Бареков е зачестил с изявления от името и вместо парламентарната група на БДЦ.

Решението си да подаде оставка пък днес Бареков изпраща в позиция, отправена до съпредседателите на КП
"България без цензура" Кънчо Филипов, Румен Йончев и Драгомир Стефанов.

"Колеги и приятели, приемете този жест като символ, тъй като КП ББЦ де юре и де факто прекрати съществуването си с успешното си представяне на парламентарните избори", се посочва в изявлението.

С моето оттегляне от съпредседателския пост партия ББЦ вече не е част, дори и неформално, от каквато и да е било коалиция в настоящия момент, пише той.

Като лидер на ББЦ подкрепям народните представители, които са членове на нашата партия, да гласуват в ПГ на БДЦ, обявява Бареков.

Той заявява, че поведението на ББЦ е опозиционно на управляващата четворна коалиция плюс ДПС и всяка друга партия, която е отговорна за запазването на статуквото.

Следователно, това трябва да бъде линията на поведение и на нашите народни представители, допълва Николай Бареков.

"Изразявам най-приятелски поздрав към колегите от ЛИДЕР, ЗНС, Гергьовден, Партията на жените, Радикалите и Свободните демократи и надежда че през 2015 г. ще се роди нов коалиционен формат като опозиционен блок, в който всички ние, отвратените от резултата на 25-годишното управление на един и същ политически елит, ще успеем да превъзмогнем егото и страховете си и заедно ще се представим не просто достойно, а наистина внушително на едни следващи избори", се посочва в изявлението на Бареков.

Пресцентърът на  ББЦ съобщава, че днес е имало заседание на Изпълнителния съвет на партията, на което е
потвърдено, че тя формално не е част от Коалиция "България без цензура".

ББЦ подкрепя Светлин Танчев да продължи да заема поста съпредседател на парламентарната група и да осигури нейното нормално административно съществуване в 43-то Народно събрание.

Определени са за говорители на парламентарното представителство на ББЦ председателят Николай Бареков и шестимата депутати начело със Светлин Танчев.

Депутатите на партията ще останат формална част от ПГ на БДЦ, но ще гласуват по съвест.

ПП ББЦ е в опозиция както на днешното управление, така и на "трите партии на статуквото ГЕРБ, ДПС и БСП", се посочва в съобщението.

Изпълнителният съвет на ББЦ е дал правото на Николай Бареков да започне разговори с всички желаещи партии за създаването на опозиционен блок, който да се яви на следващите извънредни парламентарни избори и на бъдещите избори за местна власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
7
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
България без Бюреков!!!!
14
1
 
4
 
! Отговори
йуп преди 9 години
И перхидроления да подава оставка и към Сибир.
13
1
 
5
 
! Отговори
Хризантема преди 9 години
Даниил, Нилоски, Пона, Тони, Перун, Росен - пич, няма нужда да пишеш с различни никове, и без това веднага се усеща, че си едно и също лице.
12
1
 
9
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Много излишни думи, место ясното и кратко "Бареков беше натирен от своите покровители, тъй като мафиотският им проект тотално се провали".
11
12
 
2
 
! Отговори
Росен преди 9 години
Браво Барек, така сега ще ги оставиш куци коне.
10
15
 
3
 
! Отговори
Перун преди 9 години
Като един автентичен патриот Николай Бареков защити своята чест и честта на избирателите си правейки правилния избор, заставайки зад приоритетите и идеите си.
9
9
 
6
 
! Отговори
Тони преди 9 години
Сега ще си проличат депутатите, които са били скритите патерици на Борисов.
8
12
 
3
 
! Отговори
Пона преди 9 години
Много добър ход, така реално единствено Българи без цензура около Бареков остана реална опозиция и алтернатива на партиите на статуквото.
7
14
 
2
 
! Отговори
Нилоски преди 9 години
Браво за Бареков, постави принципите си над всичко, не се поддаде като продажниците на Ковачки.
6
2
 
12
 
! Отговори
петър преди 9 години
През 2013 г ковачки бе спипан да дължи на бюджета 60 милиона лв за осигуровки на работниците и още 50 милиона от ДДС и данъци по корпоративното облагане. Мафиотското правителство на орешарски вместо да го тикне в затвора и да конфискува фирмите-длъжници, му разсрочи дълговете за 10 г. напред. Сега обаче правитлството е друго и мафиотчето ковачки стъпва кротко като нестинарка върху жарава. А *** вече няма богат спонсор и ще го дудуха.
5
15
 
4
 
! Отговори
Даниил преди 9 години
Единствено Бареков е опозиция след Кънев!!!!Само те могат да спрат своеволията на мутри и турци!!!!
4
2
 
17
 
! Отговори
H преди 9 години
Ами няма вече спонсор, секнаха сотиците хилядарки от бедните влижители в КТБ.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що не си стоиш в Брюксел и да работиш за България.Една идея не предложи.Само плюене и мятане към тея дето ти плащат.И без това тук никой не те иска и не ти плаща.
2
1
 
12
 
! Отговори
Concealed преди 9 години
Бюреков!
1
2
 
28
 
! Отговори
Деян преди 9 години
Дудук тебе никой не те пита и никой не те иска - остафкаааааааааааааааааааааааа