Политиците да решават кризите, не да ги задълбочават

Президентът: Отказът от реформи ще доведе до нестабилност
Обновена: 1 яну 2015 07:58 | 1 яну 2015 07:55,
75
Политиците да решават кризите, не да ги задълбочават
Снимка: БТА

Политиците да проявят здрав разум и да оправдаят очакванията на гражданите за стабилност и развитие. Това призова президентът Росен Плевнелиев в новогодишното си обръщение. Той поиска от тези, които се занимават с политика, да докажат, че служат на обществото и работят в полза на хората.

Още по темата
„Да решават кризите, а не да ги задълбочават. Да търсят  съгласие и резултати по националните приоритети. Единственият път напред е да решаваме проблемите си, а не да ги отлагаме”, призова държавният глава.

Той описа изминалата година като трудна и белязана от политическа нестабилност. „Извънредни избори, нестихващи вътрешни и международни кризи. Сполетяха ни тежки природни бедствия и инциденти - невинни хора загинаха, хиляди загубиха домовете си”, каза президентът. Той изрази задоволството си от това, че българите не са останали безразлични към болката на сънародниците си, изпаднали в беда. „Хората отделиха от малкото, което имат, в съпричастност към бедстващите, социално слабите и бежанците”, каза той.

Президентът наблегна и на тежкото социално положение на много българи и припомни, че много от тях живеят под прага на бедността. „Възрастните хора, които получават недостатъчни пенсии, хората в неравностойно положение, стотиците хиляди безработни и семейства, които се  борят с трудностите, въпреки минималните доходи - всички те заслужено очакват от държавата солидарност и подкрепа”, каза той. Според Плевнелиев не бива да се самозаблуждаваме, че постигането на добър стандарт на живот става бързо и лесно, особено в период на световна криза.

„Но без мерки за подобряване на бизнес средата, за инвестиции и предприемачество, за образование и просветеност, за модернизация и ефективност, и без добро управление на публичния ресурс, ще изостанем още повече”, убеден е държавният глава. Той е убеден, че общественото желание днес е за стабилност, държавност и перспектива.

Президентът призова за кураж за извършване на реформите, защото отказът от тях щял да е най-прекият път към нестабилност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: реформипрезидент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
25
 
! Отговори
ЧНГ преди 9 години
ЧНГ българи, повтарям БЪЛГАРИ.И дано го скасят с една тиква тоя ***, насаден на стола.
16
0
 
24
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Доносник Павел от дс може би е нервен за това, че Пешо сумиста и др. килъри отиват към доживотни присъди ?Пешо сумиста, Златко баретата , Маргините - все лица, покровителствани от доносник Сава от дс и мамин Делянчо ...На доносник Павел от дс не трябваше ли вече да му повдигнат едно обвинение за подбуждане на омраза ?
15
2
 
32
 
! Отговори
болгар преди 9 години
След 8 години в еврошвестерският хомосексуален съюз имаме 1,5 милиона българи живеещи под прага на бедноста , 1,8 милиона работещи-бедни с заплата от 340 до 500лв и 1,6 милиона деца и пенсионери от 5 милиона население на България. А господин президенътът Плевнелиев има огромен хотел в Катерини Гърция и още два строящи се хотела между Баня и Банско. Е господин президент тези който се занимават с политика явно работят за вас а не за народа
14
4
 
20
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 9 години
Нека седи президент докато аз поискам ! Давай Росене чети там кво съм ти написал ще избуташ още една година
13
3
 
36
 
! Отговори
bolgar преди 9 години
Такъв глуповат и смешен президент България никога не е имала! С простоватите си изказвания докара толкова проблеми и икономически пропуски на България. С две ръце се кръстя да дойдат президентски избори та да го махаме този ***
12
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Роска бе, в тази държава някои не си получиха заплаттите даже и на връх Нова година, от мойто имане да не се отървете мръсни *** такива.
11
4
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Що бе,президентчето ни много проблеми реши през 2014 г,и ако така рашава проблемите ни и през 2015 тежко ни.Например помогна да се свали провителството на Орешарски и да дойде мутренското правителство на неговия човек,заедно с реформаторчетата -бойните му другари-кресливи,арогатни и нагли,после реши проблема с Путин и Южен поток -край,а газ ще носим с варелчета от другия край на света-сигурно има намерение и той да се облажи от тази аванта-въобще човека си решава неговите проблеми не нашите.
10
1
 
30
 
! Отговори
drgallstars преди 9 години
Кой му вярва ва тоя ***,смърт за продажниците на България!!!!!
9
0
 
23
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 9 години
ЧНГ хора, да сте живи и здрави, махмурлука да е кратък, от добро да не се отървем, да даде Бог успехи на България и нов качествен президент.
8
1
 
9
 
! Отговори
Антик преди 9 години
Историята си е история, повечето пъти противна за човешкото възприятие. Росенчо ще влезе в нея ''достойно'', както всички останали. Мир да има, важно е, льоховците не са страшни.
7
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американска лицемерна ***
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям популист е тоя льольо!
5
2
 
26
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Осмиването на това лице снощи по новогодишните TV програми казва всичко за мнението на хората .Няма какво да се добави.
4
2
 
30
 
! Отговори
25 ГОДИНИ СТИГАТ ! преди 9 години
В новогодишната си реч Плоевню този път не сгафи. Това е направо за отбелязване.В речта обаче той натрапи една откровена лъжа на българите.А именно, че членството на България в ЕвроГЕЙСКИЯ циганофилски съюз и НАТО било безалтернативо. Лъжа ! Груба, долна и отвратителна лъжа !Разбира се, че България има у друг път. И той е много по-добрия за българите.25 години евроатлантически ценности ни доведоха до национална катастрофа и демографско изчезване.В света вече има втори полюс - алтернатива !
3
2
 
23
 
! Отговори
Ранго преди 9 години
Пак мънкаше като излязло м....фче от градското wc
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BARABAR PETKO S MAJETE UJAS ZA BALGARIA DFA HODI DA MIE 4INIITE NA JENA SI
1
2
 
35
 
! Отговори
Градския преди 9 години
Празната страница от коментари говори сама за себе си - никой не обръща внимание на този толкова трагикомичен президент!Повече излагации и глупости сътвори, дори и от Жельо Желев! Срам за народа ни!