ДПС се роди от болката на Възродителния процес преди 25 г.

Местан: Имаме високата отговорност на коректив на управлението
Обновена: 4 яну 2015 14:18 | 4 яну 2015 14:16, Веселина Йорданова
303
ДПС се роди от болката на Възродителния процес преди 25 г.
Лютви Местан. Снимка: БТА, архив

Лидерът на ДПС Лютви Местан поздрави симпатизантите на движението по случай 25-годишнината на партията.

Днес – на 4 януари 2015 година, е важно да се подчертае, че ДПС е партия – категория в политическата система на европейска България – член на НАТО. В този авторитет, разбира се, се влагат най-напред политическата мъдрост, зрялост и далновидност на основателя – д-р Ахмед Доган, и на учредителите й, посочва Местан.

По думите му преди 25 години ДПС се е родила от болката на т.нар. Възродителен процес „като обективна необходимост да бъдат възстановени отново изконни човешки права, за да придобият те нови, европейски измерения“. Според Местан историческата роля на ДПС е, че е трансформирала болката от възродителния процес във воля за обща държавност.

И като пряк участник в управлението, и като опозиция, ДПС неизменно следваше своята дългосрочна политическа стратегия България да се развива като реален член на евро-атлантическото семейство. Това е въпрос преди всичко на ценностен, цивилизационен избор, подчертава лидерът на движението.

Днес като опозиция на управлението на страната ДПС има високата отговорност на евро-атлантически коректив на едно управление, което, предвид на прякото участие на националпопулистите, представя първият сериозен отстъп от ценностнополитическата ориентация на България, посочва още Местан.

По думите му ДПС има високата политическа привилегия в своята идентичност да защитава всяко накърнено право, достойнство и чест на всеки български гражданин и за това ще бъде гласът й в 43-то Народно събрание.    

Пожелавам на всички членове и симпатизанти на ДПС, на всички български граждани мирна, ще рече, толерантна, здрава и успешна 2015 година, завършва Местан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още по темата: ДПСЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
25 години ДПС стигат!