ДПС се роди от болката на Възродителния процес преди 25 г.

Местан: Имаме високата отговорност на коректив на управлението
Обновена: 4 яну 2015 14:18 | 4 яну 2015 14:16, Веселина Йорданова
303
ДПС се роди от болката на Възродителния процес преди 25 г.
Лютви Местан. Снимка: БТА, архив

Лидерът на ДПС Лютви Местан поздрави симпатизантите на движението по случай 25-годишнината на партията.

Днес – на 4 януари 2015 година, е важно да се подчертае, че ДПС е партия – категория в политическата система на европейска България – член на НАТО. В този авторитет, разбира се, се влагат най-напред политическата мъдрост, зрялост и далновидност на основателя – д-р Ахмед Доган, и на учредителите й, посочва Местан.

По думите му преди 25 години ДПС се е родила от болката на т.нар. Възродителен процес „като обективна необходимост да бъдат възстановени отново изконни човешки права, за да придобият те нови, европейски измерения“. Според Местан историческата роля на ДПС е, че е трансформирала болката от възродителния процес във воля за обща държавност.

И като пряк участник в управлението, и като опозиция, ДПС неизменно следваше своята дългосрочна политическа стратегия България да се развива като реален член на евро-атлантическото семейство. Това е въпрос преди всичко на ценностен, цивилизационен избор, подчертава лидерът на движението.

Днес като опозиция на управлението на страната ДПС има високата отговорност на евро-атлантически коректив на едно управление, което, предвид на прякото участие на националпопулистите, представя първият сериозен отстъп от ценностнополитическата ориентация на България, посочва още Местан.

По думите му ДПС има високата политическа привилегия в своята идентичност да защитава всяко накърнено право, достойнство и чест на всеки български гражданин и за това ще бъде гласът й в 43-то Народно събрание.    

Пожелавам на всички членове и симпатизанти на ДПС, на всички български граждани мирна, ще рече, толерантна, здрава и успешна 2015 година, завършва Местан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още по темата: ДПСЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
3
 
12
 
! Отговори
до 166 преди 9 години
Ти само гледай. Документи има достатъчно. Дори само пресата в Западна Европа през 1876 година да се отвори ще се види, че е пълна с репортажи за жертвите на турските кланета. Английската кралица изпраща няколко комисии у нас да разслезват и да докладват пред английския парламент за ужасите, които са видяли тук. Всички представители на Западни мисии са писали до държавите си за това, на което са свидетели. Не се и надявай, че всичко е потулено. Акакво да кажем за кланетата, в Армения?
140
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освобождението е най-голямата Манипулация , те не са ни освободили ние сме били свободни а са ни нападнали
139
0
 
2
 
! Отговори
дo: 180 преди 9 години
Демокрация ще има когато Делото се разгледа в Европейския Съд дотогава сме още в Византия
138
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Папката за възродителния процес се съхранява заедно с папката за арменския геноцид и до папката за турските зверства на Балканите.
137
0
 
3
 
! Отговори
do: 437 преди 9 години
ти кво си мислиш че Смяната на Имената беше ТЕАТРАЛНА ПОСТАНОВАКА ли
136
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ и Патриотичен Фронт тоест сегашншто Управление да обяснат защо Папката с Делата за Възродителен Процес се съхраняват или умишлено укриват в България след като сме в Европейския Съюз съответната Институция е Европейския Съд
135
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правоприемник на Османската империя е Турция. Няма никаква грешка в историците, говорим точно за ТУРСКО РОБСТВО. А е робство, защото сме били принизени до животните, стадо, "рая" ! Така са ни наричали и това също е факт. Българина е имал право единствено да РАБОТИ КАТО ***.
134
9
 
4
 
! Отговори
Хасан от Омуртаг преди 9 години
Не ни интересуват никакви Партии и Политици искаме Истината да узнаем , но за да стане ясно е нужно да се стигне докрай с Дело Възродителен Процес а не да се продалжава протакването с още 25 години
133
4
 
11
 
! Отговори
за 166 преди 9 години
Костите на избитите българи, снимките на труповете, записаните свидетелства на зверствата на турците са исторически доказан и документиран факт! Наглостта да се твърди, че не е имало насилие, убийства и издевателства над българите вече ми идва в повече, както и "османското присъствие" и огромното желание на Турция да ни върне под някаква форма във пределите си, както и вкарването на всекидневни порции мохамедани на наша територия от Турция с цел подмяна на населението в бъдеще.
132
7
 
6
 
! Отговори
до: 150 преди 9 години
Тука някой не познава История на България през 19-20 век , до 1922 се наричат Османци понеже Държавата Турция е създадена 1923 година и точно тука названието турско иго е абсолютно погрешно написано навсякаде по книги и учебници вероятно Манипулативно , със сигурност хората които пишат тези неща знаят много добре какво е станало през 1923 година
131
1
 
6
 
! Отговори
Турчин преди 9 години
Дпс е създание на бкп
130
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България живеят български граждани подчинени на конституцията на страната. Никакви права не могат да произлизат от етнос, религия или пол. Та от какво по точно страдат хората, родени в България и считащи се с "турски" произход? Нямат право на образование? На лекарска помощ? На труд? Не са във властта? Срутили сме им религиозните храмове? Тук всяка мохамеданска фамилия има по джамия! Наглостта също трябва да има някакъв предел и граници!!!!
129
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DO 170 Greshish imenno DPS e partiyata koyato varvi po zapovedite na DS tq esazdadena turcite da nqmat istinska partiya koyato da im garantira pravata i svobodite,a NPSD na Korman e partiyata koyato shte e garantyora zanapred
128
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС червеното знаме роди го...
127
4
 
2
 
! Отговори
Окупаторите преди 9 години
А сега да разгледаме по-подробно въпросната Конвенция. В нея се признава, че българското правителство припознава да дължи на руското императорско правителство за разходите по окупацията от императорските руски войски сумата от 10 618 250 рубли и 40 копейки. Някои изследователи изчислиха, че тази сума, изчислена по тогавашен курс на рублата спрямо златото се равнява на 32 тона злато. Предвидено е сумата да се изплаща на части: първата вноска от 400 000 рубли на 13 септември 1883 г.; след това в разстояние на 12 години (от 1884 до 1895 г.) всяка година по 800 000 рубли, плащани
126
0
 
9
 
! Отговори
PD преди 9 години
В основата си, ДПС се роди, като проект на ДС ( с цел минимизиране на рисковете за целостта на държавата, с оглед предстоящото и дестабилизиране при прехода). Както много от проектите на ДС и свързаните с тях лица, ДПС надскочи целите на проекта и заживя собствен живот. Вероятно никой не е и предполагал, че за 25г преход държавността ще падне толкоз низко, за да се стигне до сегашното положение.
125
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами xайде всички в Xага. Но преди възр. процес ще се постави въпроса за турските зверства у нас /жертвите са xиляди/, изкланите арменци се знае, че са около 1500 000, те също ще отидат в Xага, следват кюрдите - те с колко са намалели поради турската "дейност" там, продължаваме с гърците, нека да ги питаме те какво мислят по този въпрос. Списъкът може да продължава още много. Нека турците сами си преценят какво са причинили на съседните на тяx народи и после да се оплакват в Xага.
124
21
 
1
 
! Отговори
Исмаил преди 9 години
Евала на г-н Местан.ДПС е партията която ще е има 500г.
123
4
 
6
 
! Отговори
до 156 преди 9 години
Нито Русия, а камоли Турция имат к'во решават в Европа! Масоните разклатиха икономиката на Русия за 6-8мес....с Турция е въпрос на ДНИ. От 19век насам няма значение размера или армията на една държава- всичко е икономика и пари!?$£¥
122
0
 
14
 
! Отговори
малкото с АКЪЛ преди 9 години
ДПС се роди от джоба на ДС! Въобще да не ми се обясняват с възродителния процес-това минава само при простата част от рез'ците.