ДПС се роди от болката на Възродителния процес преди 25 г.

Местан: Имаме високата отговорност на коректив на управлението
Обновена: 4 яну 2015 14:18 | 4 яну 2015 14:16, Веселина Йорданова
303
ДПС се роди от болката на Възродителния процес преди 25 г.
Лютви Местан. Снимка: БТА, архив

Лидерът на ДПС Лютви Местан поздрави симпатизантите на движението по случай 25-годишнината на партията.

Днес – на 4 януари 2015 година, е важно да се подчертае, че ДПС е партия – категория в политическата система на европейска България – член на НАТО. В този авторитет, разбира се, се влагат най-напред политическата мъдрост, зрялост и далновидност на основателя – д-р Ахмед Доган, и на учредителите й, посочва Местан.

По думите му преди 25 години ДПС се е родила от болката на т.нар. Възродителен процес „като обективна необходимост да бъдат възстановени отново изконни човешки права, за да придобият те нови, европейски измерения“. Според Местан историческата роля на ДПС е, че е трансформирала болката от възродителния процес във воля за обща държавност.

И като пряк участник в управлението, и като опозиция, ДПС неизменно следваше своята дългосрочна политическа стратегия България да се развива като реален член на евро-атлантическото семейство. Това е въпрос преди всичко на ценностен, цивилизационен избор, подчертава лидерът на движението.

Днес като опозиция на управлението на страната ДПС има високата отговорност на евро-атлантически коректив на едно управление, което, предвид на прякото участие на националпопулистите, представя първият сериозен отстъп от ценностнополитическата ориентация на България, посочва още Местан.

По думите му ДПС има високата политическа привилегия в своята идентичност да защитава всяко накърнено право, достойнство и чест на всеки български гражданин и за това ще бъде гласът й в 43-то Народно събрание.    

Пожелавам на всички членове и симпатизанти на ДПС, на всички български граждани мирна, ще рече, толерантна, здрава и успешна 2015 година, завършва Местан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още по темата: ДПСЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
0
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Някой безнадежно неадекватен и незапознат с балканските противостояния европеец или нещастен безродсвенник оотвъд Голямата локва е решил, че видите ли, като ни напишат във паспортите на всички "българи" и ще се прелеем едни в други и ще се адаптираме към закона, както може би това е станало по някой меридиани и паралели. М о ж е б и , ама не вярвам! Но как нашенските политици го вярват? Вероятно кръстейки се на бог ДОЛАР всичко му вярват! И не да им е в сърцето важното да им е в джоба!!!
180
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не можаха най-сетне да опознят хората в България , продължават да бъркат помаците с българските турци както и Дасикане Рома с българи
179
2
 
0
 
! Отговори
кали преди 9 години
ТУРСКАТА ПОТЕРЯ !!!
178
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало, ДПС, наxранете си xората в Родопите, че нямат какво да ядат, а вие сте напълнили гушите. Каквото и да направите и по каквито и съдилища да се влачите, те по-малко гладни няма да станат.
177
4
 
4
 
! Отговори
FBI преди 9 години
Европейския Съд само може да реши проблема с Дело Възродителен Процес , тука пределно ясно става защо България не дава Документите , страхът прави чудеса
176
3
 
5
 
! Отговори
25 години преди 9 години
Достатъчно се манипулира с Проект Възродителен Процес цели 25 години не могат да решат какво да правят , ще стигне ли Папката с Делата в Хага след 25 години е въпроса
175
0
 
2
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Не се заблужгдавайте! Там, горе, по върховете на политическия живот на която и4 да е страна, на който и да е строй, от как свят светува, все са умни хора но много покварени. От ръководството на ДуПиСе не могат да бъдат други подлеци, безкрайно алчни, жестоки, безчувствени и т.н. и т.н.. Погледнете Иван Костов престъпник безподобен примерно. Да не споменавам такива "гении" като Хитлер, Сталин, Нерон иш прочие.
174
1
 
7
 
! Отговори
Човек преди 9 години
Единствената мъка за членовете на ДПС е ,че собствената им партия не направи нищо за тях,нито за развитието на регионите.Единственото което направи е безумно забогатяване от кръгове и фирми,за тези години не създадоха заместващ поминък на хората заети в тютюнопроизводството.Това е една голяма нула за хората и милиарди в сметките на ръководството на ДПС
173
2
 
4
 
! Отговори
Кой-Той преди 9 години
ДПС се роди от напъна на БКП и мръсните задкулисни игри на Българския преход,но уби българи с атентатите си в Пловдив и гара Буново - това е истината
172
0
 
4
 
! Отговори
варна преди 9 години
Дпс-то не зная от коя болка се е родило но знам че върхушката на дпс е от сътрудници- щатни и нещатни на ДС иРУМНО и турска пасмина терористи взели участие помагали и след 89.год строили паметници и чешми на *** взривили вагон с деца на гара буново , а също атентати в сливен варна златни пясъци и други ТОВА Е ДПС а защо ги преименуваха ??? В ОТГОВОР НА ТУРЦИЯ асимилирала българите.
171
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така като Рим и Константинопол са градове с милионно насение, какво ти говори това "трети Рим и втори Константинопол", град с 60 души население?
170
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе в България преди турско сме биле 30 човека, и сме ви дълбурили и сме станали 300.
169
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И този вместо да гради отново по начина на османската империя, с всякакви средства ще ви принизи до жители на махали не до цивилизация.
168
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За справка град Котел е имал население колкото София, когато е избрана за столица на България.
167
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трудно му е на човек да признае, че османската империя не е могла да сътвори един голям град в днешните територии на България, а се е принизила до разграждането има до махали. Голям напредък е дала.
166
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След това сметни насенията и на Одрин, Скопие, Видин. Цифрата ще стане по голяма и от населението след турско.
165
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много повече от твоята в коментара ти за населението на цяла България преди турско.
164
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И на 14 януари когато заработи прокуратурата, този *** ще гледа кат пръднал в автобуса.
163
2
 
9
 
! Отговори
ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО преди 9 години
НЕЗАКОННО РОДЕНО Е ДПС-ТО.
162
3
 
5
 
! Отговори
ага преди 9 години
Слагайте *** сваляйте гащите и разтворете широко бузи след което се наслаждавайте на човешките права.....явно е че много ви харесва.