Кунева оптимист за страната ни: Няма отчаяна нация, която успява

"Няма стена между МВР и МО - всички служим на една държава"
Обновена: 4 яну 2015 12:33 | 4 яну 2015 11:41, Веселина Йорданова
177
Кунева оптимист за страната ни: Няма отчаяна нация, която успява
Меглена Кунева. Снимка: архив, БТА

Икономиката ще бъде водеща тема за Европа, а и за България през тази година, заяви вицепремиерът Меглена Кунева пред БНР.

Още по темата
"За съжаление, Европа продължава да е ако не в криза, то да кажем, в стагнация, без достатъчен икономически растеж. Моето впечатление е, че в следващите месеци, да не кажа години, разговорът ще бъде само за икономика. Има достатъчно критични и разумни умове в Европа, които си дават сметка, че или ще задържим своето предимство в някои области на икономиката, където наистина Европа е водеща, или ще загубим световното състезание", смята тя.

Кунева заяви, че е оптимист за страната ни. Мисля, че разбираме къде сме, което е първата и най-важна стъпка, в последна сметка, знаем къде искаме да отидем и между тези две точки просто трябва да направим свързващите стъпки. Нека да си кажем, че има пет неща, които да правим тази година, да ги разположим месец по месец и да не спираме, докато те не се случат, призова тя.

По думите й -  няма отчаяна нация, която да успява.

Кунева съобщи, че утре ще има среща с министъра на вътрешните работи, този на отбраната и други представители на властта, във връзка с охраната на границата. Според вицепремиера военните няма как да бъдат ангажирани в охраната на браздата.

"Искри не могат да прехвърчат. Можем да подобрим координацията си, което правим, можем да разчитаме на помощ един на друг,  включително и Министерството на земеделието ще се включи заради горските участъци, където могат да бъдат подобрени пътните условия. Между Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната няма стена, всички служим на една държава. Разбира се, има ограничения в работата на едното и на другото", категорична е тя.

Кунева коментира смяната на Николай Чирпанлиев като шеф на Агенцията за бежанците с думите, че тя не е въпрос на наказание. Това означава, че ние ще търсим друга динамика в развитието на тази толкова важна тема, ще направим необходимия подбор, за да засилим повече интеграционната част на проблема с бежанците, ще направим много по-динамични връзките с Европейската комисия, за да можем да разчитаме на помощ от страна на Европейския фонд за бежанците, обясни тя.

Меглена Кунева посочи, че в момента страната ни не разполага със средства, за да започне работа по подготвката на българското председателство на ЕС през 2018 година. По думите й обаче всяка една военна операция бледнее пред организирането на едно председателство.

Кунева изброи и другите важни приоритети според нея през тази година -  европейските политики, съдебната реформа. " Мисля, че Изборният закон е също тема за първите месеци на 2015 година, защото има местни избори и трябва да се изчистят мъртвите души най-малко", коментира тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още по темата: Меглена Кунева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кунева оптимист за страната ни: Няма отчаяна нация, която успява - Кунева, хайде да си разменим заплатите (доживотно) и ще ти повярвам.
93
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Националната ни сигурност изисква армия по границата с Турция, армия, въоръжена и с разрешение да стреля на месо. В противен случай стават делегация по посрещането на мераклиите за благ живот на гърба на европейците и съучастници в унищожаването на България. От такива чудовища, изпълняващи директивите на новия световен ред можем само да се радваме на геноцид с икономически средства. Когато пастира вкарва вълците в кошарата, те първо се справят със стадото, после и с глупавия овчар.
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Допълнение към 113 : Потърсете в гугъла "Путин едет в Пикалево"- може би ще ви достави удоволствие!
91
1
 
9
 
! Отговори
тото преди 9 години
Дай още един шут на Былгария,Кунева.Нали това ти е мисията?Ти,която допринесла за измирането на този народ....
90
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мунева,Мунева!Докога ще досаждате на народа?От 1986г ни управлява ЛИКВИДАТОРСКИ БЛОК,управляван от вече продажническото Политбюро на БКП и техните съратници,деца,снахи и охранители!Но-народът е казал:"Винаги идва Видов ден и тарикатите започват да носят вода на баламите!"Хващай кобилицата с менчетата,фусто некадърна,и започвай да тренираш,че имаш много тарикатщини да изкупуваш!А за добро настроение на читателите: https://youtube/watch?v=JTTFEFVPGBI
89
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да не е оптимист кукувицата- нали 8 милиарда стоят зад гърба им- докато ги похарчат, ще се държат вкоалиция- после години ние ще ги връщаме, ама кой да мисли за нас ?
88
1
 
13
 
! Отговори
;-( преди 9 години
Пешо, Пешо, как да не плюваме Кунева, та нали като погледнеме себеси виждаме това което Кунева и др. направиха с нас, така, че Пешо върви да си еб*еш твоята майка, простако!
87
0
 
4
 
! Отговори
praznici преди 9 години
политиците поне по време на празници не трябва да ръсят "мъдрости", а да оставят малко хората на свобода/3-4 дни/, без глупости...да се направи един "национален ден", без политици по медии и сайтове; те си имат форуми за изяви като партийни събрания и конгреси...
86
19
 
1
 
! Отговори
Пешо Србино преди 9 години
Какво плювате Кунева бе !? Вижте себе си и тогава плювайте... Станете вие политици и тогава говорете... Ша Ви *** майката!!! САМО МЕГЛЕНА КУНЕВА !!!
85
1
 
27
 
! Отговори
Унуфри преди 9 години
Вилнееща толерастия и "политическа коректност" в действие. Смрад!На Боко Тиквов крадливите мекерета задминаха и комунистите. Онези поне имаха достойнство да се наричат комунисти, а другарката Пръмова и сие и това дори нямат, какво остава за нещо друго.
84
2
 
27
 
! Отговори
naco преди 9 години
КОЙ бута тази особа нагоре? КОЙ? До кога?
83
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През последните два месеца вследствие на мъдрото ръководство на Тези ни политици продължаваме усилено да затъваме. Ако имаше поне едно положително нещо - например да свалят цената на тока с 2%, А НЕ ДА Я ДИГНАТ С 10%, можеxа да имат морално право да зоват за оптимизъм. Сега това е цинизъм. Оставка!
82
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Политиците не са виновни за всичко ,народа и хората са виновни за положението в Бг.Ние сме най голмите песимисти на света ,България не е най бедната държава в света но със сигорност е най нещастната.Ако някой има печеливш бизнес в Бг не дава заплата на работниците си според приходите си, а дава 400лв и ако може да покрие данъци осигоровки и т.н , българина е тарикат и от тая болест си мре.
81
1
 
22
 
! Отговори
заяц преди 9 години
голяма изненада как така мунева нее харизала останалите блокове на козлудуи но ако още малко е на същият пост ще ги отсвири зада ни вкара в людоедски съюз
80
2
 
10
 
! Отговори
Georgi преди 9 години
Niama i naciq koqto da ima takava paplach za uprvnici i da uspqva.. Tipichen primer za tova sa povecheto Afrikanski durjavi.
79
2
 
13
 
! Отговори
BALGARIN преди 9 години
A BE TAZI KOIA BE6E A TAZI DETO PRODADE BALGARIA LI VE6E AAAAA LUBOVNICATA NA YO6KA FI6ER COLIAM POZOR ZA BALGARIA ZATOVA IZBORI ILI BOG DA PAZI BALGARIA
78
1
 
35
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Абе, сънародници! Кой гласува за тази КУКУВИЦА,бре? Вие луди ли сте? Да вкарате тази стара чанта в парламента!
77
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Затова се махнах от тази пропаднала и безперспективна държава. Просто не искам разни пребоядисани комунисти като Пръмова и Борисов да ме управляват.
76
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо не виждам държавата да е пропаднала. Има разтеж от 1,5%, почти никаква инфлация и магазините са пълни със стока и купувачи. Май Исаков се е объркал с опорните точки, това което описвате е Русия след два месеца.
75
0
 
0
 
! Отговори
эээъ преди 9 години
да така е