Това е парламент на подменения вот, смята Велизар Енчев

1 милион избиратели са измамени, трябват нови избори, заяви той
Обновена: 5 яну 2015 10:00 | 5 яну 2015 09:40, Александър Попов
48
Това е парламент на подменения вот, смята Велизар Енчев
Снимка: Булфото, архив

"Не съм напуснал скандално Патриотичния фронт, а нормално. Скандално бе поведението на колегите ми в псевдо Патриотичния фронт, които изневериха на идеите, с които влязохме в народното събрание и измамиха избирателите. Това заяви в студиото на "Здравей, България” независимият депутат Велизар Енчев.

Според него това Народно събрание е символ на подменения вот.

Още по темата

"ПФ влезе в една безпринципна коалиция. Подменен е вотът на Реформаторския блок. Аз съм сигурен, че нито един гласувал за тях не е допускал, че ще се коалира с ГЕРБ. Споменте си циничното признание в нощта на изборите Божидар Лукарски, който сега е министър, призна, че говоренето против ГЕРБ е било предизборен трик. Другите измамени са Патриотичният фронт, които влязохме в НС с една програма, изцяло с платформата анти-ГЕРБ. Имаме фундаментални различия с тази партия, а сега подкрепят тяхната предизборна програма, която не отчита социалните нужди на обществото”, обясни още Велизар Енчев.

По думите му е време да се сложи точка на тази порочна практика и когато влезеш в парламента с една програма и идеология да бъде следвана. Да се съобразяват с вота на гражданите.

Той е на мнение, че трябва да има предсрочни парламентарни избори – 2 в 1 с местните, именно заради подменения вот на българските избиратели.

"Категорично твърдя, че тази измама на избирателите е мотивирана от определени интереси, които могат да доведат до парични потоци. Бе извършена цинична търговия около назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната”, заяви вече независимият депутат.

Според Енчев вотът на АБВ също е подменен.

"Какво общо има тяхната русофилска политика в областта на енергетиката с антируската позиция на управляващите? Не казвам кой е прав. Липсата на морал в политиката докара до там нещата, че сме най-бедната държава в Европейския съюз. Когато се въведе морал в нея, когато думите и делата са едно цяло, тогава политиците ще могат да погледнат избирателите в очите, каза още Енчев.

България се управлява 25 години от мафия и трябват нови политически субекти, смята депутатът. Той даде пример как всички обещават реформи в енергетиката, но има само ревизия.

"Как ще реагира Патриотичния фронт на новината, че ще се повишава тока, след като в предизборните обещания твърдо се противопоставиха? Те бяха против и санирането на жилища. Предстои да видим", допълни депутатът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Енчев, ***, защо не напусна парламента бе, ***! Като не ти харесва, изнасяй се! Пробвай на следващите избори сам да се кандидатираш за независим депутат! Ще видиш парламент, ама през крив макарон. Всеки депутат, който си напусне парламентарната група, директно да излита и от парламента! Стига скрити лимонки!
14
4
 
7
 
! Отговори
римлянин преди 9 години
И ти ли , Бруте ?...
13
19
 
17
 
! Отговори
gogo преди 9 години
Самия ти си представител на подменения вот.Влязъл си от ПФ,а сега си независим.Напускай парламента и това е!
12
8
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ЕНЧЕВ ВЪРВИ ПРИ СИДЕРОВ---ТОИ Е БЪДЕЩИЯ ПРЕМИЕР ТАШЕВА--ПРЕЗИДЕНТ ТИ ВИЦЕ
11
14
 
10
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Политиката е диалог с принципи. Там си да прекараш своите идеи и политики, като в повечето случаи не си с абсолютна власт. Като не можеш замязваш на Сидеров, Който обещаваше ще направя 500 лв пенсията ама като стана премиер или като тебе реве и фрагментира изборателите и чака да стане премиер да направил нещо - ***!
10
4
 
23
 
! Отговори
ЕНЧЕВ вкара уж ФРОНТ преди 9 години
в парламента, а мошенника го изигра и си присвои лаврите. Но се видя, че НФ и въртиопашката БАРЕКОВ са гнили ябълки. Ролята им е да размият вота и оберат протесния вот, пък след изборите склониха глава на коляното на ТИКВАТА
9
11
 
23
 
! Отговори
иван преди 9 години
Льольото си ти,защото пишеш колкото да се намираш на работа!Велизар Енчев отдавна не в в тв СКАТ,той е достоен човек с принципи и много ерудиран журналист!
8
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
може да плюеш и трябва да плюеш когато виждаш че шефа ти е предател
7
24
 
16
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
Този е комунис и чирвата,нито веднъж не сам го чул да нападне БСП когато говореше по телевизия СКАТ.Сега си ритна и канчето.
6
0
 
14
 
! Отговори
niki преди 9 години
Дрън-дрън, излъгали сте избирателите си ама друг път. над 50% от избирателите ви гласуваха за вас, защото са го решили в последния момент и не харесват нито Бойко, нито крадливите социалисти или депесарци :)
5
26
 
16
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Енчев, ти си един от тези, които подменят вота!! Кой е гласувал за теб като независим бе Енчев, а!! Защо влезе в НФ, а не тръгна като независим да те видим къде щеше да си сега!! Хората са гласували за теб защото си бил кандидат от НФ, разбра ли бе ***. Искаш предсрочни избори ли, ми добре, гласовете за НФ и другите малки партии ще са още повече, това ясно ли ти е, предател долен!! Кой ти плаща, ДПС ли???
4
2
 
9
 
! Отговори
уж-избирател преди 9 години
Стига сте злоупотребявали с тези социални нужди на обществото! От много лъскави приказки се оказва, че сме длъжни да отглеждаме на ония, които се плодят като мишки.Основна социална нужда на обществото ни е всички да бъдат грамотни и да говорят и пишат един език!!! Това е най-основната социална нужда на днешното ни общество или остатъците от него.Друга не по-малко важна нужда е реалната култура на всеки, гражданското съзнание и готовността да се образоваш за гражданските си права.
3
10
 
31
 
! Отговори
ЕНЧЕВ ПРЕЗИДЕНТ преди 9 години
Да подкрепим един доказано свестен човек с принципи
2
2
 
26
 
! Отговори
Eх, ЕНЧЕВ, ЕНЧЕВ преди 9 години
25 г вече се подменя желанието на българите за свобода и демокрация с нагъл безскрупулен КАПИТАЛИЗЪМ и БАНДИТИЗЪМ. Този Парламент с нищо не се различава от другите преди него. Ти уж си опитен човек и уважаван журналист, а не можа да съзреш , че те използваха за да се доберат до властта. Отдавам го на вярата ти в доброто и надеждата, която крепи всеки от нас
1
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво Велизаре! Харесвах те като журналист, а сега се вижда че си единствения човек с принципи в този парламент. Успех!