Това е парламент на подменения вот, смята Велизар Енчев

1 милион избиратели са измамени, трябват нови избори, заяви той
Обновена: 5 яну 2015 10:00 | 5 яну 2015 09:40, Александър Попов
48
Това е парламент на подменения вот, смята Велизар Енчев
Снимка: Булфото, архив

"Не съм напуснал скандално Патриотичния фронт, а нормално. Скандално бе поведението на колегите ми в псевдо Патриотичния фронт, които изневериха на идеите, с които влязохме в народното събрание и измамиха избирателите. Това заяви в студиото на "Здравей, България” независимият депутат Велизар Енчев.

Според него това Народно събрание е символ на подменения вот.

Още по темата

"ПФ влезе в една безпринципна коалиция. Подменен е вотът на Реформаторския блок. Аз съм сигурен, че нито един гласувал за тях не е допускал, че ще се коалира с ГЕРБ. Споменте си циничното признание в нощта на изборите Божидар Лукарски, който сега е министър, призна, че говоренето против ГЕРБ е било предизборен трик. Другите измамени са Патриотичният фронт, които влязохме в НС с една програма, изцяло с платформата анти-ГЕРБ. Имаме фундаментални различия с тази партия, а сега подкрепят тяхната предизборна програма, която не отчита социалните нужди на обществото”, обясни още Велизар Енчев.

По думите му е време да се сложи точка на тази порочна практика и когато влезеш в парламента с една програма и идеология да бъде следвана. Да се съобразяват с вота на гражданите.

Той е на мнение, че трябва да има предсрочни парламентарни избори – 2 в 1 с местните, именно заради подменения вот на българските избиратели.

"Категорично твърдя, че тази измама на избирателите е мотивирана от определени интереси, които могат да доведат до парични потоци. Бе извършена цинична търговия около назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната”, заяви вече независимият депутат.

Според Енчев вотът на АБВ също е подменен.

"Какво общо има тяхната русофилска политика в областта на енергетиката с антируската позиция на управляващите? Не казвам кой е прав. Липсата на морал в политиката докара до там нещата, че сме най-бедната държава в Европейския съюз. Когато се въведе морал в нея, когато думите и делата са едно цяло, тогава политиците ще могат да погледнат избирателите в очите, каза още Енчев.

България се управлява 25 години от мафия и трябват нови политически субекти, смята депутатът. Той даде пример как всички обещават реформи в енергетиката, но има само ревизия.

"Как ще реагира Патриотичния фронт на новината, че ще се повишава тока, след като в предизборните обещания твърдо се противопоставиха? Те бяха против и санирането на жилища. Предстои да видим", допълни депутатът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
3
 
! Отговори
обективен преди 9 години
При тежката ситуация ,в която е България ,дребнавите домогвания трябва поне временно да се замразят!!!Много ми се издигна в очите г-н Валери Симеонов когато подписа ,защото за него"България е над всичко"Не щем да се сбъднат предвижданията на "Блумберг" за войни в странеите от предишния соц Лагер
34
0
 
3
 
! Отговори
до 34 преди 9 години
Не знам дали щеше да влезе при мажоритарен вот, но е сигурно ,че за патриотите щяxа да гласуват много по-малко xора
33
1
 
11
 
! Отговори
info. преди 9 години
Най голямата измама са всички избори за последните 25год.И защо драги *** не засегнете темата че при ниска избирателна активност около 40% са гласували около 5млн. души???От къде ги намерихте толкова много хора при тази активност,А?
32
2
 
3
 
! Отговори
Shark До Генов преди 9 години
Генов, нямам ментори, а кой плаща на троловете знаем всички. Изказвам лично мнение, но за теб това явно е чудно, защото вероятно ти не правиш това, и сигурно имаш ментор и мислиш че всички са като теб. И ЛИЧНОТО МИ МНЕНИЕ е, и продължава да бъде, че Енчев, както и всеки който напуска ПГ трябва незабавно да напусне НС и да бъде заменен с друг!! ЗАЩОТО ТОВА Е ПОДМЯНА НА ВОТА!!За пореден път питам, защото отговор не получих, АКО ЕНЧЕВ СЕ БЕШЕ КАНДИДАТИРАЛ КАТО НЕЗАВИСИМ КЪДЕ ЩЕШЕ ДА Е ТОЙ СЕГА??
31
0
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
И Коритаров плямпаше против комунизма,пък после излезе ,че е помагал.
30
6
 
6
 
! Отговори
Ф-1 преди 9 години
Най-голямата измама беше, когато онова нищожно комунистче, Ж.Желев призна ТОТАЛНО манипулираните от комунистите избори, като БСП го предложи за президент!Такова морално падение, такава гавра с желанието на хората да се отърсят от половинвековният терор на Москва в друга държава НЕ Е ВЪЗМОЖНО!
29
10
 
4
 
! Отговори
до Генов преди 9 години
На троловете им плащат от РУСКОТО ПОСОЛСТВО!!!Защо питаш, не знаеш ли?
28
2
 
10
 
! Отговори
Генов преди 9 години
До SharkА колко процента донесе Енчев на ПФ, с острите си социални критики и респективно обещания към избирателите по Скат. Един значителен процент от традиционните избиратели на БСП, гласуваха на изборите за ПФ именно заради това, т.ч. нека менторите ти да ти дават по-аргументирани опорни точки, защото за Енчев не знам, но КОЙ плаща на троловете е ясно
27
15
 
11
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Искам да попитам всички защитници на Енчев следното - ЩЕШЕ ЛИ ТОЙ ДА Е В ПАРЛАМЕНТА АКО СЕ БЕШЕ КАНДИДАТИРАЛ КАТО НЕЗАВИСИМ? Знаете си отговора,нали, ама тук пишете напук и на терсене. И друго ми прави впечатление - ПРЕДИ НЯКОЛКО ДЕНА МЕСТАН ЗАГОВОРИ ЗА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ВЪВ ВРЪЗКА С ПФ, ДАЛИ Е СЪВПАДЕНИЕ ЧЕ И ЕНЧЕВ В СЪЩИЯ МОМЕНТ ЗАГОВОРИ И ТОЙ ЗА ИЗБОРИ, АААМММ!!! ДАЛИ?? АМИ ЗА МЕН НЕ Е НИКАКВО СЪВПАДЕНИЕ, ПРАВЕТЕ СИ СМЕТКА КОЙ ПЛАЩА НА ЕНЧЕВ!!
26
5
 
18
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
За съжаление Енчев е прав.Реформаторите начело с Кунева и Лукарски искаха правителство за 1-1.5г. което да подготви нова конституция.Щом влязоха в мерцедесите нещо им стана с менталното здраве.Амнезия ,и тн., Обвиниха избирателите си ,че нещо не са ги разбрали.Затова народа е казал: нов бардак със стари к***рви не става.Затова-щом изпием виното и изядем прасето на барикадите пред НС.Срок до края на м.февруари.Пазете кокалите.Те ще потрябват.
25
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРП са една партия, за която няма принципи, те дори гласуват само така, както Началника им нареди. Не може да се прави коалиция с тяx. Те продават интересите на държавата ни и всичките им действия до сега са доказателство за това. Жалко, че политици като Енчев са малко.
24
15
 
6
 
! Отговори
ДС преди 9 години
Много на сериозно се взе тоя пишман журналист и ченге.Ако нямаше телевизия СКАТ, никой нямаше да го знае. Така че да си трае и да не справи на борец за справедливост.
23
6
 
16
 
! Отговори
RAMBO преди 9 години
избирателите бяха излъгани на изборите от реформаторския блок който каза че няма да управлява в коалиция с бойко борисов а днес управлява с него.реформаторския блок управлява в момента в коалиция с герб и дпс а те преди изборите излъгаха народа че няма да се коалират с дпс-избори трябва да има незабавно докато не е станало късно и да има нава кървава революция този път може не само кръв да се лее но и трупове да има от властимащтите.
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
докато в България съществува тази многопартийна система няма да има управия....оправят се само партийните върхушхи....от оно време алеково е било още така.....така и ще бъде...на всичкото отгоре като се има предвид и побългарения вариант на тази уж демократична система...нещата стават безнадеждни....всеки да се оправя сам...
21
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Енчев е един наивен човек, много xора гласуваxа за тази партия именно заради него. После ги видя какво представляват и се отдръпна. Е, не е приятно да те напусне такъв човек, но това се очакваше.
20
1
 
8
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Малко на популизъм ми мирише това изказване. Аз съм анти-фен на ГЕРБ и РБ, но няма как в политиката да не се правят коалиции.Ако всеки 2 партии са скарани - как е възможно изобщо да се състави правителство?В Германия дори леви и десни се коалираха.И да не забряваме, че и ГЕРБ и РБ са американски проекти и си пасват идеално.
19
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подкрепа за Енчев!
18
12
 
6
 
! Отговори
ОБЕКТИВНО ПОГЛЕДНАТО преди 9 години
Абе боклучарници ,които пишете тук ! Нали точно В Енчев всяка вечер от СКАТ излъга най-много хора да гласуват за ПФ и затова успяха да влезнат . То бива да сте *** ,ама малко помислете преди да пишете !
17
9
 
18
 
! Отговори
берия преди 9 години
не съм фен на енчев ,но като е прав е нужно да го подкрепим . Какво коментирате бе господа ?Правотата на Енчев или волята на ГОСПОДАРЯ СИ ?
16
6
 
19
 
! Отговори
Нaционaль преди 9 години
Aве Соросни пaпaгaли тривиялизирaни, господинa не нaпускa пaрлaментa, тъй кaто той е нaрод3н предстaвител нa електорaтa си и отстоявa обещaниятa към избирaтелите сиТовa, че ПФ се докaзa кaто ибрическa структурa зa Борисв трябвa тях дa ги нaкaрa дa нaпуснaт