Военни не могат да пазят границата, призна Ненчев

Армията няма да изгражда допълнителната ограда по границата
131
Военни не могат да пазят границата, призна Ненчев
Снимка: Булфото, архив

Министърът на отбраната Николай Ненчев призна, че няма законово основание да предложа на МВР участието на български военнослужещи в охраната на българо-турската граница.

Още по темата
Министерството на отбраната обаче има готовност да участва с логистична подкрепа във всяко отношение заради очакванията за засилен миграционен натиск от 1 март.

"Ще разгледаме и всяка една друга възможност, с която бихме могли да окажем съдействие", допълни Ненчев.

Въпреки че армията изгради защитното съоръжение по границата ни с Турция, дейностите по разширяването й няма да бъдат изпълнени от военните, стана ясно още от думите на министъра.

По проект новото съоръжение ще бъде дълго 131 километра, а анализите показват, че ще са нужни 97 млн. лева, за да бъде проектирана и построена новата ограда.

Според Ненчев има две опции. Първата е МВР и МРРБ да се заемат с това, а втората е тази тежест да се поеме от областните управители.

Военното министерство би могло да участва с  бронирани машини, като техниката ще се вземе от вътрешността на страната и това не представлява проблем, смята той.

По думите му нефункциониращите казарми в райони като Елхово и Крумовград биха могли да бъдат използвани като бежански центрове, когато е необходимо.

Министърът каза, че на този етап към тях няма запитване за палатки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още по темата: МОграницаоградаНенчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
5
 
! Отговори
ss до 63 преди 9 години
пич тва и на каф език е ? и на маймуница не е :) това което разбрах от написаното от теб е че в момента те е яд че нащи са си дали Г*ЗА :) ами така ще е :) за кво мислиш,че ни взеха? да ни дават пари ей така? или че ги боли ку*а че дремехме по опашки за визи? те хората си привличаха хората които им трябваха и преди това просто им тряяше буферна държава да не се стига направо при тях :)
52
3
 
10
 
! Отговори
АМБ преди 9 години
това свободата е скъпо нещо.бившите колониялни държави си извоюваха свободата,но си загубиха препитанието.Същото се случи и с Бг.оттървахме се от руснаците и загубихме работните си места.Пък от друга страна в Бг беше пословична лафоризмата "Учи мама за да не работиш" и те така сега не работим,даже още по-добре даже не учим щото няма и работа,а след като няма работа за какво да учим
51
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Министърът на отбраната Николай Ненчев призна, че няма законово основание да предложа на МВР участието на български военнослужещи в охраната на българо-турската граница."Е как армията няма законово основание да пази границите на собствената си държава? И защо полицията ще се занимава с имигранти, нали работата й е вътрешна сигурност, от какъв зор ще се занимават с външни фактори като бежанците?
50
1
 
5
 
! Отговори
амб преди 9 години
...от друга страна като се замисля тези хора ще са ни нужни след време в икономиката...поне според думите на г-н КЛЪСТЕРлиев като почнат да стоят Плевните из могъщите икономически бг градове
49
1
 
24
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 9 години
Брей голям резил .. фуражките от двете министерства се чудят как да се скатаят от висенето по границата! Абе господа единственият начин да се охранява границата бяха гранични войски! Тогава пиле не можеше да прехвръкне, камоли т.н. беженци ... защо Гаргамел /Костов/ и компания ги унищожиха, унищожиха и кльоновете .. сега се сетили да строят ограда .. от чий джоб, разбира се от нашия ... така е когато се следват западняшки модели, без да се мисли има ли страната финансови възможности за това !
48
0
 
6
 
! Отговори
do 55 преди 9 години
Хоумс те другите даржави да не са *** като нашите управници :) и все пак щом са приминали през БГ пак тука ни ги връщат
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма пари виж ако имаше щеше и да има сопаля ПОЛИЦИЙЙ В България като другите държави а те са Общинска Полиция,Съдебна Полиция,Гвардейска Полиция подобно като Жандармерията но с други функций и Национална Полиция Нема Парийййййй
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A ne moje da bude, bulgarskata armija e izvestna s voennoto si izkustvo,smelost i pobedi!!! A sega ne mozjela da pazi granitsata! Zabluda! Kleveta! Che to samo evreoatlanticheto MONKO oPASI shte trushne na zemjata 1000 nelegalni emigranti samo da kihne, kakto e moshten i umen. A vikne li NATO na pomosht na ogromnata ni armija ot naemnitsi, muha njama da preleti nad sveshtemata ni granitsa. I "nai-goljamata zaplaha za Bulgarija" shte se raztreperi !!! SPETE SPOKOJNO bgDETSA! Chichko Jens vi pazi!
45
0
 
15
 
! Отговори
... преди 9 години
До Анонимен 53Момче, аз служих 1 година. Бях в Гранична полиция. Трябваше да си там с мен за да видиш дали е пансион за девици. Излизаш наряд в 12 вечерта и ходиш в тъмното по 50 километра за да се върнеш в заставата в 9 сутринта. Ама като ти казвам в тъмното - няма и фенерче, за да не ни виждат евентуални нарушители на границата. Толкова пъти не съм се спъвал през целия си живот, колкото за една година по границата. От 60 пирамида, до 1, от там по брега и до заставата. Говоря за румънската гр
44
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи според този човечец набеден за някакъв министър, няма законово основание армията да пази границите на България?! Моля?
43
0
 
2
 
! Отговори
АМБ преди 9 години
До до 49 елементарно уотсън казваме че са придошли не от българско в румания,а са навлезли от черно море по устието на дунав и за жалост са плували САМО И ЕДИНСТВЕННО от румънска страна,където ние нямаме правомощия.
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До дедоами дедо така е щото последните служиха по 1,5 год в казарма.а то пък беше и една казармааааа....пансион за девици.сегашните са още по зле - Азисовци
41
1
 
8
 
! Отговори
до 49 преди 9 години
еее пич ем сърби ем боли :) като ги хванат в Румъния пак ни ги връщат :) хората не са будали :) а от Ивропата ни ги връщат според Дъблин 2 :) едни дето гласувахте за тях го подписаха и ся не ревете :)
40
0
 
18
 
! Отговори
... преди 9 години
До Анонимен 45Няма армия, забрави ли че и ти искаше да си в НАТО и ЕС. СЪкратиха армията до безбожие. Ето и резултата след толкова години - няма армия, няма кой да ни охранява границите а недай си боже да ни нападнат с войска. С брадвите ще ни викат запас...щото и оръжия няма. Всичко се наряза и се продаде за скраб. Ето ви НАТО, доволни ли сте сега?
39
0
 
7
 
! Отговори
до АМБ преди 9 години
пич малко си се ОБАРКАЛ :) няма такова нещо в човешките права :) по твойта логига за кво са ни визи за щатите, русия и т.н. :)
38
0
 
9
 
! Отговори
АМБ преди 9 години
ми че било много лесно бе.просто спираме да ги регистрираме и да видим на какво основание ще ни ги върнат.Отделно че можем да завъртим и държавна далаверка както едно време...този път с емигранти.
37
0
 
16
 
! Отговори
... преди 9 години
Вместо да си раздават бонуси и да си вдигат заплатите навсякъде в администрацията - да купят метални колчета и мрежа. Правят оградата и пускат ток по нея. И няма проблем, няма бежанци, няма зайци и диви *** - нищо няма.
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво върши армията и как си оправдават заплатите в това министерство
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Армията не може да охранява границата , а кварталните полицаи могат. Що за държава е това.
34
0
 
10
 
! Отговори
ss do 43 преди 9 години
отговора е много *** :) докато сме в ЕС сме задължени :) бежанците се от ЕС се връщат там където са регистрирани т.е. в БГ :)