Военни не могат да пазят границата, призна Ненчев

Армията няма да изгражда допълнителната ограда по границата
131
Военни не могат да пазят границата, призна Ненчев
Снимка: Булфото, архив

Министърът на отбраната Николай Ненчев призна, че няма законово основание да предложа на МВР участието на български военнослужещи в охраната на българо-турската граница.

Още по темата
Министерството на отбраната обаче има готовност да участва с логистична подкрепа във всяко отношение заради очакванията за засилен миграционен натиск от 1 март.

"Ще разгледаме и всяка една друга възможност, с която бихме могли да окажем съдействие", допълни Ненчев.

Въпреки че армията изгради защитното съоръжение по границата ни с Турция, дейностите по разширяването й няма да бъдат изпълнени от военните, стана ясно още от думите на министъра.

По проект новото съоръжение ще бъде дълго 131 километра, а анализите показват, че ще са нужни 97 млн. лева, за да бъде проектирана и построена новата ограда.

Според Ненчев има две опции. Първата е МВР и МРРБ да се заемат с това, а втората е тази тежест да се поеме от областните управители.

Военното министерство би могло да участва с  бронирани машини, като техниката ще се вземе от вътрешността на страната и това не представлява проблем, смята той.

По думите му нефункциониращите казарми в райони като Елхово и Крумовград биха могли да бъдат използвани като бежански центрове, когато е необходимо.

Министърът каза, че на този етап към тях няма запитване за палатки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още по темата: МОграницаоградаНенчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
30
 
! Отговори
другара Тодар Живков преди 9 години
Нямало законово основание!Ами да помогнем на министъра да го открие-Закон за отбраната и въоръжените сили:чл.6,ал.1 Отбраната осигурява:т.7 охрана на държавната границаЯвно министърът не е чел закона.Четете господа,четете,преди да се изказвате.
12
4
 
5
 
! Отговори
до До 3 преди 9 години
Нещо не си в час......Гранични войски винаги са били в състава на МВР,освен за един малък период от няколко години ...........но нали българите всичко знаем...
11
1
 
5
 
! Отговори
Бравос! преди 9 години
Стерилните мозъци стигнали до Плодовито умозаключение!
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еееее неможе това така На Министерство на Отбраната им плаща Нато Южните ни съседки също са Натовски кво ще си помисли нашата братска натовска съседка ако види по северната си граница свойте събратя по Неволя. Въоръжени до Зъби като Морски пехотинци
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Военни не могат да пазят границата, призна Ненчев...kato znam, ce ''armiata'' ni e pone na 30%+ ot devoiki v predrodilna vuzrast...Samo si predstavete ako gi pusnat tiah po brazdata...da ne gi zaplodiat putiom minavastite tarambuki......puk i da ne im zamruzne lakut pri minus 10 po bairite...;))
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То от интересите на САЩ са тия бежанци,от ръсенето им на "демокрация",за да докопват на хората природните богатства.Да си ги взимат сирийците и да си ги пренасят в САЩ.Само да уточня,че не съм русофил.И двете държави ги ненавиждам еднакво.Няма такива наглеци!
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РедникС игра на карти, комар и спане по време на нарядите. С това!
6
1
 
31
 
! Отговори
Нищо не Става! преди 9 години
Ненчев, то от вас нещо става ли? Само седите и плямпате глупости и пари взимате за това и правите Едно Голямо Нищо!!!
5
0
 
34
 
! Отговори
Смешници преди 9 години
Айде докато си намирате "законови" основания за кой да пази и кой не то главорезите ще ни заринат. Я се поразходете вси министри по Пирокс в София или в Хасково да видите за какво иде реч - брадати тъмнокожи пръчове щъкат навсякъде! М..а ви д..а политици смотани!
4
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не могат понеже имат по важна задача - да пазят жизнено важните интереси на САЩ по света.
3
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
???Какъв е този закон,че армията НИ не може да пази границата НИ?!И нали НАТО щеше да ни пази и затова ликвидирахме армията?Де е НАТО?Да пратят Соломон Паси долу на границата да не пуска ***. Никога в хилядолената си история България не е била такъв разграден двор.
2
0
 
30
 
! Отговори
Нещо не Става! преди 9 години
Е защо, да не пазят границата? Едно време като бяхме НРБ имаше Гранични Войски и те пазеха границата... Те сега са май 35 000 хил нали?
1
0
 
18
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Те всъщност могат нещо?