Рисковете от тероризъм са свързани с бежанците, призна Лазаров

Ще ни върнат 684 нелегални мигранти от други страни в ЕС
7
Рисковете от тероризъм са свързани с бежанците, призна Лазаров
Снимка: БТА, архив

Рисковете от тероризъм за страната ни са пряко свързани с миграционния натиск, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по БНР.

Още по темата
България е потвърдила, че ще приеме обратно от други страни от Европейския съюз (ЕС) 684 нелегални мигранти. През миналата година са ни върнати 184 души, допълни той.
 
Лазаров не потвърди появилата се информация, че около 7000 бежанци се очаква да бъдат върнати у нас.
 
По думите му това е броят на запитванията от държави членки за цялата 2014 година по различни казуси и въпроси, свързани с установени на тяхна територия чужденци.

„25 години не е пипнато нищо по българските граници. Удари ни много тежък имиграционен натиск, който е безпрецедентен в най-новата ни история“, оплака се Лазаров.

В същото време той призна, че се очаква засилена миграционна вълна през пролетта, което означава, че е нужна нова организация за охрана на границата.

„Тя е в няколко аспекта - краткосрочен, средносрочен и дългосрочен. Краткосрочният включва овладяване на кризата и контролирането й. Това включваше насищането с голяма бройка служители от вътрешността на МВР, които да блокират подстъпите към държавата. Средносрочният вариант включва изграждането на инфраструктурно съоръжение. Дългосрочният аспект включва политически въпроси, които са на ниво ЕС“, очерта Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господа управляващи , сега като ви ги върнат чалмосаните , натоварвате ги на някой авион и кой откъдето е .......... Няма да ни превръщате във развъдник на ислямисти , щото вашата е лесна .Всички сте със задгранични имоти и като стане напечено първи ще духнете , а нашите деца ще са принудени да воюват за да ви оправят гнусните бакии...........
4
1
 
5
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
А ние защо не ги върнем на Турция? Нали от там са дошли?
3
0
 
20
 
! Отговори
Неграмотен преди 9 години
Не виждам за какво са тия хора на границата! Реално те не спират мигрантите, а само ги "упътват" и придружават до някакви пунктове и от там до общежитията. Според мен ако ще има там хора в студа и калта, да пускат по откос в краката на т.н."бежанци" и изобщо да не ги пускат на територията. А това както виждаме, не се случва. Просто ги посрещат като чакани гости. За какво тогава се разхищава този ресурс, и материален и човешки. Оставете ги да влизат, както си влизат и с патрули по границата.1911
2
0
 
27
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Всички знаем, че покрай обикновените хора, които бягат от убийците и от мизерията в родината си, в България ще се опитат да влязат и религиозни фанатици. И тук вече се обръщаме към разузнавателните и контраразузнавателните служби на България с въпроса - какво правят за да не допуснат такива хора в нашата страна?
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Рисковете от тероризъм са свързани с бежанците, призна Лазаров" сериозно?!!! Аз мислех, че са свързани с прелетните птици или размножителния период на полските мишки, може би атмосферните условия!!! Как може такива хора да стоят на такива постове, когато най-обикновен и необразован човек може да види и да посочи проблемите