За РБ е проблем, че ГЕРБ търси тематични коалиции

Зеленогорски: Трябва да се постигне консенсус с партньорите
6 яну 2015 21:00,
23
За РБ е проблем, че ГЕРБ търси тематични коалиции
Снимка: архив Булфото

Търсенето на тематични коалиции от страна на ГЕРБ е проблем за Реформаторския блок. Това призна съпредседателят на групата РБ в парламента Найден Зеленогорски. Той призова партията на Бойко Борисов да търси подкрепа и консенсус първо сред партньорите в управляващото мнозинство, а след това сред опозицията.

Още по темата
В понеделник вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че ГЕРБ ще продължат да търсят тематични коалиции.

Той даде пример, че подкрепа може да се търси както от ДПС, така и от БСП. В края на миналата година ГЕРБ и ДПС бяха заподозрени във формирането на скрито мнозинство заради подкрепата, която депутатите на Лютви Местан дадоха на спорното решение за прехвърлянето на средства от частните пенсионни фондове в НОИ.

„Естествено, че търсенето на такива мнозинства за нас е проблем“, каза днес Зеленогорски пред БНР. Той припомни позицията на Реформаторския блок, че партиите, подкрепяли кабинета на Пламен Орешарски, трябва да бъдат извън управляващата коалиция.

Зеленогорски се обърна към колегите си от ГЕРБ, преди да търсят подкрепа в опозицията, да се обърнат към партиите в мнозинството. „Тематичните мнозинства върху една важна тема за България са нещо добро, но аз бих се надявал, че първо ще се постигне консенсус в рамките на коалицията и на политическите сили, които подкрепят това правителство“, каза заместникът на Меглена Кунева.

Той съобщи, че Реформаторите са внесли поправка в парламента, касаеща спорните моменти от пенсионната реформа. С текста се предлага да се създадат лични пенсионни партиди в НОИ и така да се създаде държавен капиталов стълб. Зеленогорски съобщи и че в момента се води политико-експертна дискусия по темата.

Той обясни, че в края на миналата година Бойко Борисов и Радан Кънев са начертали пътна карта за пенсионната реформа и тя ще бъде следвана.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Че то като ......... преди 9 години
Алоо, телевизията ли е? Предаването С гъ*а към селото?Не, предаването е С лице към града!Е, а към селото с какво сте обърнати?
10
2
 
5
 
! Отговори
демокрадци преди 9 години
ГЕРБ първо дестабилизираха държавата като разделиха българите на мразещи се партии, а сега ще правят коалиции.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тва джудже беше кмет на Плевен ,от тоя град и кучетата избягаха..градът с най много преселници в Бг , беше хубав град и още си е но освен шивач в някоя фирма или да редиш витрини в някой западен хипермаркет др не остана да се работи...а колко завода имаше преди 10 год.
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименРеформаторския блок представлява каръщик от изключително надути хора, с огромно самочувствие и претенции. И със способности несъразмерно нищожни. Като правило това са хора арогантни, агресивни и учудващо нихилистични.
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тоя Зеленогорски все е във властта, а колко пъти сменя боята? Това се казва хамелеон...
6
1
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Реформаторския блок плюваха по ГЕРБ от самото си създаване. Всъщност те плюят по всички.
5
3
 
12
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
За здравето на Трансформаторския блок пийте машинно масло!!!!:))))
4
2
 
11
 
! Отговори
Мазен Метьо преди 9 години
Матрака Боко иска да си се хване за палците на краката пред Местаня и Доганя ,но да захапе в това време здраво кочаня на властта и да му бияат некоя финансова инджекция от ДПС.
3
2
 
12
 
! Отговори
Простотията на... преди 9 години
... ГЕРБ няма край. с 1/6 или има-няма 15% от гласовете на българските избиратели тръгнали да управляват. Народът нито иска Борисов, нито 13главата му Ламя, зад която са 25% или има-няма 1/4 от българските избиратели.
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ СЪМ ПРОТИВ ПАРТНЬОРСТВОТО НА РБ С ГЕРБ
1
2
 
12
 
! Отговори
Срам, слуз, отвтат преди 9 години
Проблем, който може да бъде преглътнат. С постове и пари.