Бареков не отстъпва: Коалиция БДЦ без ББЦ е нелегитимна

"В политиката се случват големи предателства, това се случи и на нас"
8
Бареков не отстъпва: Коалиция БДЦ без ББЦ е нелегитимна
Николай Бареков. Снимка: архив, БулФото

Коалиция БДЦ без „България без цензура“ е нелегитимна, заяви лидерът на ББЦ Николай Бареков, цитиран от пресцентъра на партията.

Още по темата
В съобщението Бареков заявява, че гласува доверие на народните представители Светлин Танчев, Мартин Иванов и Георги Ковачев.

След като в края на декември четирима депутати, сред които и Георги Ковачев, излязоха с декларация, в която обявяват, че напускат ББЦ, вчера Ковачев съобщи, че никога не се е цепил от партията.

"От гледна точка на политическата логика и разума у нашите избиратели, няма никакъв шанс да просъществува каквато и да е парламентарна група и коалиция БДЦ без участието на ПП „България без цензура“ и логичното присъствие на нашите депутати, начело с председателя на парламентарната група Светлин Танчев", категоричен е Бареков.

Той посочва, че е единственият политик от групата, избран за народен представител в 43-ото Народно събрание като водач на листа в Пловдив и Варна, а Любен Дилов - син, който предявява претенции "да води бащина дружина", не беше избран за депутат от 23 МИР в София, в който водеше листата. 

Според Бареков сключването на коалиционно споразумение без участието на ПП „България без цензура“ не би имало нито политическа, нито емоционална, нито юридическа легитимност.

По думите му в политиката често се случват масови и големи предателства и това се е случило и на "България без цензура", но нито един избирател на партията не е гласувал за друго, освен за програмата й.

Бареков казва още, че има доверие и на друг депутат от парламентарната група - д-р Красимира Ковачка, "която до момента съвестно изпълнява задълженията си на съпредседател на парламентарната група".

"Тази група беше съставена от депутати, избрани от три парти в коалиция с още четири формации, начело с ББЦ. В последствие се нароиха известен брой „независими“ народни представители, но гласоподавателите ясно са изразили своята воля и са посочили кой иска да ги представлява и кой - не. Вярвам в мъдростта на всичките седем коалиционни партньора, че договорът, подписан с нашите избиратели на 5-ти октомври, повече няма да бъде подменян, фалшифициран и нарушаван", посочва лидерът на ББЦ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Николай БарековББЦБДЦ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
възмутено преди 9 години
Тази *** заедно с Мая Околовръстната е отговорна за 5 те милиарда завлечени от Щветан Василев и банда. Орешарски остави в наследство 6.6 млрд. лв. нов дълг. Къде е Прокурора Цацаров да вкара този хаирсъзин в дрънголника? Или и той е от бандата?
7
0
 
5
 
! Отговори
отегчен преди 9 години
Този докога ще го гледаме?
6
0
 
6
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
България без Бюреков!!!
5
12
 
3
 
! Отговори
Вангелия преди 9 години
Така си е - хората гласуваха за Бареков, за неговите идеи и харизма, не за ония от цепки.
4
1
 
16
 
! Отговори
не ми е ясно.... преди 9 години
Защо този тип избяга в европарламента, а не остана тук да се бори за народа?На следващите избори партийката му ще е вън от парламента!
3
8
 
4
 
! Отговори
Радо преди 9 години
Какво има да отстъпва? Ако не беше той и ББЦ, сега онези хубавци от БДЦ изобщо нямаше да си клатят краката в парламента, а щяха да си ги клатят пред телевизора, докато гледат парламента.
2
3
 
4
 
! Отговори
стю преди 9 години
Неопровержим факт
1
4
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Бареков бързо...вкуси от предателството в собствените си редици и това в...скалъпената коалиция.Ако това не го...сломи,го очаква нов път в истинската политика.