Борисов ще търси пари за ремонт на "Св. Александър Невски"

Трудностите върнаха желанието ни да се смирим, обяви премиерът
13 яну 2015 16:25,
54
Борисов ще търси пари за ремонт на "Св. Александър Невски"
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент държавата да търси средства за реставрацията на храм-паметника „Александър Невски“. Това стана по време на среща между министър-председателя и патриарх Неофит, съобщиха от пресцентъра на Светия синод на БПЦ. Борисов е обещал да потърси пари и за ремонт на Богословския факултет.

Още по темата

Премиерът и патриархът са се разбрали и да се задълбочи сътрудничеството между държавата и Църквата в областта на социалната дейност, културата, образованието и грижата за българите зад граница. Били са уговорени и срещи между представители на Българската православна църква с министри от кабинета.

„Трудностите, пред които обществото ни беше изправено през изминалата година, върнаха мислите ни към вярата и желанието да се смирим. Убеден съм, че всеки извлече своите поуки в търсенето на най-верния път за развитието на държавата“. Това е казал Борисов на патриарха, цитиран от пресцентъра на Светия синод.

Премиерът и Негово Светейшество са осъдили остро всички прояви на тероризъм и са изразили съпричастността си към жертвите на атентати в Париж.

"Духовното Ви служение е във време, заредено с много предизвикателства. Убеден съм, че Българската православна църква, начело с Вас, ще спомогне за поддържане на взаимното уважение между вероизповеданията", казал още премиерът на патриарха.

По време на срещата главата на БПЦ пожелал на Борисов успешен мандат. "Нашата вяра е нашият щит. Сърдечно Ви желая, крепко здраве и да бъдете опора за миряните с несломимия си дух и с безграничната вяра в доброто", отвърнал Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"ония се 4удят на коя кьор-софра да ходят и какъв ролекс да си купят!".........имат пари - купуват си ! Ти ако чакаш да изкараш с дращене по форумите - няма да стане. Пък и рублата падна ... с една дума - драма ... за такива като тебе
10
4
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 9 години
Странно, защо ли този сайт не те изтрива, въпреки че го наричаш мафиотски? А може би целта е точно тази: да провокираш десетината му читатели и коментатори да започнат да псуват под различни именца? Хайде сега кого от двама ни ще изтрият!
9
3
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 9 години
А ти най-вероятно си кака му?
8
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОЙКО Е НАЙ-ВЕЛИКИЯ СЪВРЕМЕНЕН БЪЛГАРИН. ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ...........едва ли е най-великия, но нека кажем, че е най-малкото зло.а и е прозападно настроен, което е положително изключение за това про-съветско пост-комунистическо блато.
7
3
 
7
 
! Отговори
Той знае от къде ! преди 9 години
Цветан Василев го няма. Да ходи при Котараците или отново да се моли на Пеевски.
6
2
 
10
 
! Отговори
Недоволен преди 9 години
Държавата върна храма на Църквата. От къде на къде не си я ремонтира тя сама? А иначе пари за Ролекси и Линкълни има...
5
0
 
6
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Защо и аз не взема да търся пари,тоя как ги намира,късметлия ли е?
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бай Рапоне , внимавай докато се ''смиряваш'' пред Шефа да не запалиш третата световна война ,много внимавай и мисли добре и внимателно, не случайно оня *** ти подари шах
3
1
 
8
 
! Отговори
2х2 преди 9 години
повърнаха ББ като ходи до клекалото, що не направят новина ... 100% там физиономията му е най-смиренаНи крал, ни мамил - той мамин си е милионер по рождение
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо не плюете, нали новината е за Борисов?
1
3
 
8
 
! Отговори
ТУРЧИН преди 9 години
ДАСЕ РЕМОНТИРА САМО СЪС ДАРЕНИЯ ОТ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ И ДАСЕ ГОРДЕЯТ ЗА ТОВА