Борисов ще търси пари за ремонт на "Св. Александър Невски"

Трудностите върнаха желанието ни да се смирим, обяви премиерът
13 яну 2015 16:25,
54
Борисов ще търси пари за ремонт на "Св. Александър Невски"
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент държавата да търси средства за реставрацията на храм-паметника „Александър Невски“. Това стана по време на среща между министър-председателя и патриарх Неофит, съобщиха от пресцентъра на Светия синод на БПЦ. Борисов е обещал да потърси пари и за ремонт на Богословския факултет.

Още по темата

Премиерът и патриархът са се разбрали и да се задълбочи сътрудничеството между държавата и Църквата в областта на социалната дейност, културата, образованието и грижата за българите зад граница. Били са уговорени и срещи между представители на Българската православна църква с министри от кабинета.

„Трудностите, пред които обществото ни беше изправено през изминалата година, върнаха мислите ни към вярата и желанието да се смирим. Убеден съм, че всеки извлече своите поуки в търсенето на най-верния път за развитието на държавата“. Това е казал Борисов на патриарха, цитиран от пресцентъра на Светия синод.

Премиерът и Негово Светейшество са осъдили остро всички прояви на тероризъм и са изразили съпричастността си към жертвите на атентати в Париж.

"Духовното Ви служение е във време, заредено с много предизвикателства. Убеден съм, че Българската православна църква, начело с Вас, ще спомогне за поддържане на взаимното уважение между вероизповеданията", казал още премиерът на патриарха.

По време на срещата главата на БПЦ пожелал на Борисов успешен мандат. "Нашата вяра е нашият щит. Сърдечно Ви желая, крепко здраве и да бъдете опора за миряните с несломимия си дух и с безграничната вяра в доброто", отвърнал Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов да намери и пари да си оправи Цариградско Шосе. Тоя корумпиран асфалт издържа 5 години и стана на дупки...Клета Майко България...
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България по времето на СССР беше малка ШвейцарияВ момента Е по зле от Конго сравнете икономическият ръстеж и инфраструктурите на двете Републики
29
1
 
1
 
! Отговори
Къде преди 9 години
ще ги намери,освен в собствения си джоб!
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И как ще се смири?
27
1
 
1
 
! Отговори
до исмаилка преди 9 години
Досега не съм чул или видял някой от твоето племе да плаща каквото и да било
26
1
 
7
 
! Отговори
info. преди 9 години
Да даде от четирите млрд. които ги има,нали е милиардер.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз питам,каде е църквата в този случай(става въпрос за социалната дейност в държавата)каде е БПЦ,която има капитал 'ПЕТ МИЛИАРДА ЕВРО'.На мен лично ми е трудно да си представя такава сума.Но като се замислих си дадох сметка,че наистина БПЦ е най богатата институция в България.
24
2
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
golemi trevogi sa,
23
2
 
1
 
! Отговори
rb преди 9 години
hm, nali cherkvite i djamiite sa izvan bg darjavata? danatsi za sgradi i pechalbi i taksi smet ne plastat?ili?aaaa, religioznite hramove ste stavat bg darjavni i ste plastame i bg religiozen danak?!
22
3
 
3
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Две ченгета.А държавата и църквата бяха сдушени през всичките години на комунизма.След като достолепните сановници бяха унищожени.И на тяхно място дойдоха ченгетата.Така че сега няма нищо ново - червена *** навсякъде.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия в Симеоново да не са имали навремето и час по Богословие ?
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя и ходжата май пак ще ходят Февруари в Правителствена болница да баят против страх на Тиквата.
19
5
 
2
 
! Отговори
Исмаил до 26 преди 9 години
Първо .ДПС не ме интересува.Джамиите и църквите не трябва да се кърпят с държавния бюджет. И моите данъци не са за "(твоите данъци и кафе на можеш да си купи човек) да си купиш кафе а за общото благо на християни,мюсюлмани,будисти, католици и т.н.
18
8
 
3
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 9 години
Исмаиле, така като чета с твоите данъци и кафе на можеш да си купи човек . А ДПС крадеше пари за ремонт и строеж на джамии с благословията на БСП-ДС . Миришеш от километри на червен *** .
17
10
 
3
 
! Отговори
Исмаил преди 9 години
От къде на къде с нашите пари ще се ремонтират църкви?И ние плащаме данъци.А вероизповеданията имат имоти имат бизнес който не е облаган с данъци та и държавни пари да се наливат в църкви.В конституцията е записано "вероизповеданията отделно от държавата"
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Родена съм и живея близо до Александър Невски. Църквата винаги е била в перфектно състояние при ония лошите комунисти. От 10-15 години е с разбити плочки дори и вътре, просто жалка работа .
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знам че от всяка строителна дейност взима от 30 до 50% , но ми се иска да вярвам че го прави за добро. В противен случай Господ ще го накаже, че и до църквата стигна с рекета.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Црквата в село Камено Поле която е от времето на Римската империя още също има нужда от рестъврация но понеже е в едно забутано село никой не се заема и да я погледне а е уникална. Съветвам всеки който обича такива исторически места да я посети. На нея от вътре все още личат нарисуваните икони на светци. Иманярите измъкнаха разкопавайки я най безсрамно камари със злато като се започне от златни монети и се свърши до златни кръстове. Невероята е.
13
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орешарски беше заявил, че ще дава пари само за джамии.Затова браво на Бойко Борисов че помага на нашата църква.
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде ще търсиш бе баце.Искам да ти подскажа, най-лесно е да се обадиш на Цветелина Бориславова, тя има доста парички, и всичките са изкарани с честен труд, а не с далевери и измами, както Плевнелиев и Прокопиев например.....И не са за сметка на бедните хорица, които и зеления ток на Цветелина не мога да си платят дажеИ както се вижда доста овце гласпоподаватели вярват, че това е точно така