ДПС оцени: Управлението е като нездрав популистки компромис

Кабинетът не показва посока, не дава сигурност, обвини пък БСП
Обновена: 14 яну 2015 10:36 | 14 яну 2015 10:34, Камелия Цветанова
28
ДПС оцени: Управлението е като нездрав популистки компромис
Снимка: архив, Булфото

БСП обвини правителството, че няма управленска програма и визия за социално-икономическо развитие на страната, а ДПС оцени, че сегашното управление прилича на нездрав популистки компромис, по време на първото за годината заседание на парламента.

Очаквано, част от политическите декларации на партиите акцентираше върху терористичните нападения в Париж.

Според Янаки Стоилов от БСП светът и Европа са навлезли в нова нестабилност и в нов преход, а рисковете от нарастването на екстремизма се увеличават.

Още по темата
„Мнозинството от хората не искат да загубят демокрацията и да живеят в страх, но за да запазим свободата на словото, трябва да изгладим социалното неравенство“, коментира социалистът.

Лидерът на ДПС Лютви Местан беше категоричен, че терористичният акт в Париж идва като потвърждение за изводите за нетрадиционните заплахи, пред които бяхме изправени за пръв път след 11 септември 2001 г.

„Сега това е толкова нагла терористична самоинициатива и за пръв път над човечеството надвисва един невъзможен избор - демокрацията или самоизолацията и търсенето на сигурност с цената ограничаването на човешките права“, коментира той.
 
Местан смята, че светът все повече се превръща в заложник на нова надпревара на тероризъм и национал- популизъм, което крие опасности.

„Въпросът е имаме ли собствен национален политически капитал, с който да се противопоставим на новите предизвикателства“, риторично попита Местан и припомни, че преди дни премиерът Бойко Борисов отбеляза, че България днес има нужда от ново качество на политическия диалог, но според ДПС това няма как да стане с ПФ.

„Нашето притеснение от присъствието на патриотичната формация във властта придобива нова конкретика, антиромската реторика на Реформатори и националпопулисти какво общо имат с новото качество на политическия диалог. Ако ПФ продължи да е част от управлението, най-доброто решение ще са нови избори, това не е скрита амбиция за власт, нито форма на ревност, това е анализ на обстоятелствата, защото в такава атмосфера не са възможни реформи“, настоя Местан.

Според Янаки Стоилов пък фактът, че още няма управленска програма, показва, че целта е кабинетът да е отзивчив към тези, които му помогнаха да дойде на власт.

„Правителството не показва посока, не дава сигурност, не отстоява позиции, няма виждане за социално-икономическо развитие на страната“, обвини Стоилов и добави, че „в тази ситуация на социална обърканост и на политическо объркване БСП отново е призвана да изведе България от блатото на пътя на развитието“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как е Местан ефенди след 25 години ви спряха кранчето на далаверките и паричките на българския народ и сега ти е незгодно нали ефенди
20
6
 
0
 
! Отговори
морски преди 9 години
ГЕРБ дойдоха на власт и започнаха да закриват и фалират всичко което е останало да работи.
19
7
 
2
 
! Отговори
ИСТИНАТА БОЛИ: преди 9 години
Не сте ли разбрали , че атентата в г.Буново ,беше организиран и проведен от ДС/БКП , за да има повод за "възродителния процес"??!/ ИМА ДОКУМЕТИ И ФАКТИ/Всичко това се разигра ---СЪС МЪДРИТЕ СЪВЕТИ НА КГБ ОТ МОСКВА!СЪЩИТЕ СЦЕНАРИИ СЕ РАЗИГРАХА И В БИВШИЯ СССР .КАКВО ПО-ДОБРО ДОКАЗАТЕЛСТВО ОТ ТОВА!???????
18
3
 
1
 
! Отговори
Мрш бре! преди 9 години
До МЛЪК РУСКИ ИБРИЦИЙеди ***
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти *** ли си или да! Местан е агент на контролираната от русия Държавна сигурност. Прави си изгледите, ако можеш, или поне си пий хапчетата.
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
големият проблем са толерасти,либерасти даже и обикновенните ***....,ако го решим депесарите са лесни
15
11
 
2
 
! Отговори
МЛЪК РУСКИ ИБРИЦИ преди 9 години
МЕСТАН Е ВЕЛИК И ДПС Е НАЙ- ЕВРОПЕЙСКАТА ПАРТИЯ!ДПС --ТОВА Е НОВОТО ЛЯВО НА БЪЛГАРИЯ!ЩЕ ИМА ИЗБОРИ ДО ДУПКА --ДОКАТО ТАЗИ ЧЕРВЕНА БОЛШЕВИШКА РУСКА *** , НЕ БЪДЕ ЛИКВИДИРАНА И ИЗМЕТЕНА ОТ НС!САМО ТОВА ЩЕ ИЗПРАВИ БЪЛГАРИЯ НА КРАКА!!
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Незнойно защо последно време се забравя факта, че първото име на ДПС е "Турско национално-освободително движение в България" (ТНОДБ). До преди няколко години го имаше на сайта на ДПС и тези твари се гордееха с факта, че са продължители на делото на ТНОДБ! Имаше снимки, текстове и др. Доскоро ходеха да почитат при някаква чешма атентаторите от Гара Буново! Сега някак си, с помощта на медиите, се гради някакъв едва ли не положителен образ на ДПС! Въпреки че са незаконни и "бивши" терористи!
13
6
 
13
 
! Отговори
... преди 9 години
Тоя Местан докога ще размахва пръст и ще има право на глас в народното събрания? Време е вече да му вземат имунитета и да го пратят да сее тютюн из делиормана някъде.
12
9
 
5
 
! Отговори
Ердо преди 9 години
ДПС липсваш ни и вие крадяхте със Станишката ама не баш колкото тез дет ни е...ха м..та.
11
1
 
7
 
! Отговори
ЕТНИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ преди 9 години
като ДПС вече не са нужни на ФАШИГТОН и ги чака ПРОЩАВАНЕ с ВЛАСТТА. Ако пък ФАШИНГТОН продължи да ги подкрепя - тогава ФАШИНГТОН е ВРАГ НОМЕР 1 за БЪЛГАРИЯ
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доживяхме най-безумната наглост, която може да съществува! Безобразно гнусен турчуляк да ни размахва пръст от трибуната на БЪЛГАРСКОТО народно събрание и да ни обяснява, че е притеснително присъствието на БЪЛГАРСКА патриотична формация във властта!?! Всъщност белокозинест гнусар боклучав, притеснително е присъствието на непатриотични формации във властта и в частност на незаконна турска партия в Българския парламент и държава! Да ви тикнем в затвора, би било най-голямата възможна толерантност!
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС е незаконна етническа партия, зараза в българското общество, а ние се правим, че не забелязваме и не вземаме мерки. ДПС е създадена от ДС и се поддържа да съществува, пряко каквито и да е закони, включително Конституцията! Четете и разпространявайте мнението на мнозинството от съдиите оп РЕШЕНИЕ 4 ОТ 21 АПРИЛ 1992 Г. ПО КОНСТИТУЦИОННО ДЕЛО 1 ОТ 1991 Г. Това е оръжието, с което веднъж завинаги ще се пребори тумора ДПС!
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко ли са ви милиардите от КТБ че за още ревете?
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво прави във Парламента тази етническа и антибългарска партия , която цели разединение на обществото ??????????????????
6
4
 
29
 
! Отговори
Прост преди 9 години
Местанчо, къде е Христо Бисеров бре чоджум?
5
4
 
14
 
! Отговори
ХА ХА преди 9 години
*** и агентите от ДПС реват като вдовица за ... !Не се натъпкахте ееей!
4
9
 
7
 
! Отговори
Мич преди 9 години
от утре да започваме убиваме повече турци...
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нездрав популиски компромис е да се целуват жертва - българските турци с палач - синовете на комунистическата номенклатура на Орлов Мост. Под зоркоя поглед на златния пръст! Местан, ти си в безтегловност по въпроси ката: Чест, морал, съпричасност.
2
2
 
20
 
! Отговори
СТОЛИЧАН СОФИЯНСКИ преди 9 години
Ларинкса на бай султан/Местан/,някой ден ще колабира. И "ще се върже"на фльонга.