ГЕРБ поиска на старта: Управление без ДПС и по-силна БСП

Опозицията ни не се развива и това е проблем за нас, рече Цветанов
Обновена: 14 яну 2015 14:13 | 14 яну 2015 09:45,
115
ГЕРБ поиска на старта: Управление без ДПС и по-силна БСП
Снимка: архив, Булфото

Стабилно управление е възможно и без ДПС. Това обяви шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов в началото на новата сесия на парламента. Депутатите започнаха днес първото си заседание след коледната и новогодишната си ваканция. В изявлението си от трибуната на парламента Цветанов обяви, че за ГЕРБ и за страната проблем е слабото ляво.

Още по темата
„Опозицията ни не се развива и това е проблем за нас, но се превръща и в проблем за страната“, каза шефът на депутатите от ГЕРБ. Според него забавените проблеми по оздравяване на лявото дебалансират политическата система.

В първото си изказване в парламента за новия политически сезон Цветанов обяви и приоритетите на управлението за тази сесия. Сред тях са стабилна банкова система и консервативна фискална политика, които да гарантират, че няма да се повтори кризата „КТБ“. Управляващите ще стартират и съдебната реформа, както и реформата в сектор сигурност, където ще бъде възстановена балансиращата роля на президента.

През тази сесия ГЕРБ ще върне и предишния модел на управление в Сметната палата, при който отговорността се носи от един човек, а ръководството не е партийно парцелирано.

ГЕРБ обеща и че ще задвижи идеята си за референдум за възможните промени в изборното законодателство. Цветанов обясни, че управляващите гледат „извънредно сериозно“ на идеята да се въведе задължително гласуване.

„Заявяваме го сега, когато хоризонтът на работа на този парламент е 3 години и 9 месеца, за да не бъдем обвинени, че искаме да променяме изборните правила предизборно“, каза Цветанов и така даде да се разбере, че управляващите не са се отказали от идеята да изкарат пълен управленски мандат.

Сред другите приоритети на ГЕРБ през новата сесия са социалната политика, образованието и здравеопазването.

Цветанов направи и ретроспекция на отминалата политическа година и обяви, че лидерът му Бойко Борисов е дал исторически пример на бъдещите поколения как постъпва отговорния български държавник, като е съставил кабинет, отстъпвайки крачка назад.

Той обясни, че предстоящият тази година местен вот ще е тест за отношението на хората към управлението.

Цветанов призова партиите в Народното събрание да надмогнат партийните си интереси.

„Днес повече от всякога политическият егоизъм е неадекватен спрямо предизвикателствата на историческото време“, каза още Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТЕЦ Варна беше закрит още при Орешарски, БДЖ беше приватизирано от Волен Сидеров и любовницата му. Затова сега уволняват хората и аз вярвам на очите си.
58
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Старата песен с нови заеми ала гръцко. За ТОЯ няма ли каца с *** да го удавят.И пак тиквунестите започнаха с калинките, бръмбарите и всякакви други членестоноги.Запомнете очакват ни фалити от БДЖ до Булгаргаз , а броя на частните компании които ще фалират ще побие нови рекорди.Целта е господарите от уса да са доволни.
57
3
 
8
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
Доган и другите в Диарбекир! А заграбеното от тях за образование, здравеопазване и култура.
56
5
 
5
 
! Отговори
Ален мак преди 9 години
До 73. *** може да бъде само червен темерут като теб. Информирай се по-добре, виж че това е статистиката за цялата година, т.е. голям принос за този спад има и Орешарски, и тогава се изказвай тъпо.
55
9
 
7
 
! Отговори
Винету преди 9 години
До 72. Ами защото не е виновен, бе ***. Колко пъти трябва да ви се изяснява, че мафията на БСП/ДПС/ДС измисли цялата пропаганда срещу него и го "осъдиха" (само на първа инстанция и това ще падне), точно защото тръгна да мачка същата тази мафия.
54
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цуци, как да имате сериозна опозиция, след като точно тези дето трябва да са ви опозиция ви създадоха бе.....
53
9
 
16
 
! Отговори
ОТ ЗАТВОРА преди 9 години
А бе този ПРЕСТЪПНИК защо не е при нас
52
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде са ви реформите на паричните потоци на държавата към олигарси? Къде са ви реформите на ЕС за намаляване на социалното неравенство. Вие все повече приравнявате средната класа до бедната класа, а бедната класа ако не е многодетна и неработеща *** с три деца я правете да умира от глад и без лекарства? Смениха аптеките генериците със най-скъпи лекарства в най-разслоената и с най-беден народ от бедни и ерго средни хора в Европа. В Молдова заплатите са по-покупателни от българските. Докога???
51
2
 
1
 
! Отговори
И ся кво? преди 9 години
Глава российского МИДа подчеркнул, что никакие санкции не смогут в конечном итоге навредить России, чего нельзя сказать о Европе. Мы точно совершенно из этой ситуации выйдем, даже, я думаю, с плюсом, а наши европейские партнеры, которые на себе ощущают негативные воздействия санкций, должны делать выводы сами. Это их проблемы. Это не наши проблемы, сказал он.Читать далее: ukraina.ru/news/20150114/1011780515.html
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
проблемът *** е че в България мизерства и средната класа, и червени и гербави, всички сме в един кюп, а вие господа *** *** искате да ни разделяте за да си продължавате олигархичния цирк на наш гръб, на гърба на нашето бъдеще и на това на децата ни. ВИЕ СТЕ РАДЕТЕЛИ НА ОЛИГАРХИЯТА. Защо не се въведе прогресивно облагане да речем за доход над половин милион лева? Защо олигарсите трябва да плащат 10% както и бедняка с 350 лева заплата трябва да плаща 10%. Нямате ли съвест???
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
62-ри Ти се оля със соросоидната си пропаганда. Минималната заплата била 90 евро в Русия? На колко мара си?
48
4
 
11
 
! Отговори
Коалиция Антитиква преди 9 години
Като му чета глупостите на този се чудя дали има някой който му вярва? Толкова е смешен, трябвало му по-силно ляво! Че по-левашка партия от ГЕРБ има ли?
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как да се оправим като партиите, медиите, ПРОТЕСТИТЕ, СВОБОДАТА НА СЛОВОТО ДЕТО Я НЯМА, НПОТАТА, троловете, политолозите, социолозите, бюджета, данъците, всичко е направено като в една бананова република да обслужи само и ЕДИНСТВЕНО олигархията ни. НИЕ СМЕ В ЕДИН ОМАГЬОСАН КРЪГ. С всяко правителство под формата на реформи ИЛИ СКРИТО се отнемат ПРАВАТА НА части от нашето общество. Печеливши са шепа олигарси и техните слуги.
46
5
 
9
 
! Отговори
цирк за маймуни преди 9 години
Чрез *** от снимката ви праят на още по-големи маймуни и от него!ТЕСТ: ако вярвате че тази *** определя нещо, различно от толята в цирка за маймуни в който участва, значи вече сте по-голяма *** от него!
45
13
 
5
 
! Отговори
ПЕС преди 9 години
В БЪЛГАРИЯ 340 лв минимална заплата са доста повече от12400 рубли 186 лв минимална в русия Вървете там и мизерстваите червени хмери ТУК СТЕ НЕЖЕЛАНИ
44
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя не беше ли осъден на 4 години в панделата? И к'во прави в народното събрание и как така е още депутат?Нема такава държава....както казва Слави.
43
4
 
12
 
! Отговори
M преди 9 години
Много показателно. Осъден престъпник набива манерките на депутати! Готино. Егати държавата.
42
5
 
8
 
! Отговори
театър на абсурда преди 9 години
ГЕРБ са си партията на олигархията в страната. Това е видно за всеки безпристрастен и мислещ човек. Само вижте медийния комфорт на който са подложени от медиите на олигарси. Включително и на вече забравения Делян. Зад тоя конфорт има задкулисни договорки. А изборите се печелят с технология, зад която стоят и безумните помощи от по 2000 лева за мързелива ромка с 3 деца и нула лева за работеща българка или ромка с три деца.
41
1
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
...в месеца, много ясно*
40
3
 
11
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Цецо, спрете с тези фалшиви антипартийни борби в този скопен парламент. Огледайте се извън партийните тарикати и вижте на какво дереже всички партии сте докарали народа. Защото.....