ГЕРБ поиска на старта: Управление без ДПС и по-силна БСП

Опозицията ни не се развива и това е проблем за нас, рече Цветанов
Обновена: 14 яну 2015 14:13 | 14 яну 2015 09:45,
115
ГЕРБ поиска на старта: Управление без ДПС и по-силна БСП
Снимка: архив, Булфото

Стабилно управление е възможно и без ДПС. Това обяви шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов в началото на новата сесия на парламента. Депутатите започнаха днес първото си заседание след коледната и новогодишната си ваканция. В изявлението си от трибуната на парламента Цветанов обяви, че за ГЕРБ и за страната проблем е слабото ляво.

Още по темата
„Опозицията ни не се развива и това е проблем за нас, но се превръща и в проблем за страната“, каза шефът на депутатите от ГЕРБ. Според него забавените проблеми по оздравяване на лявото дебалансират политическата система.

В първото си изказване в парламента за новия политически сезон Цветанов обяви и приоритетите на управлението за тази сесия. Сред тях са стабилна банкова система и консервативна фискална политика, които да гарантират, че няма да се повтори кризата „КТБ“. Управляващите ще стартират и съдебната реформа, както и реформата в сектор сигурност, където ще бъде възстановена балансиращата роля на президента.

През тази сесия ГЕРБ ще върне и предишния модел на управление в Сметната палата, при който отговорността се носи от един човек, а ръководството не е партийно парцелирано.

ГЕРБ обеща и че ще задвижи идеята си за референдум за възможните промени в изборното законодателство. Цветанов обясни, че управляващите гледат „извънредно сериозно“ на идеята да се въведе задължително гласуване.

„Заявяваме го сега, когато хоризонтът на работа на този парламент е 3 години и 9 месеца, за да не бъдем обвинени, че искаме да променяме изборните правила предизборно“, каза Цветанов и така даде да се разбере, че управляващите не са се отказали от идеята да изкарат пълен управленски мандат.

Сред другите приоритети на ГЕРБ през новата сесия са социалната политика, образованието и здравеопазването.

Цветанов направи и ретроспекция на отминалата политическа година и обяви, че лидерът му Бойко Борисов е дал исторически пример на бъдещите поколения как постъпва отговорния български държавник, като е съставил кабинет, отстъпвайки крачка назад.

Той обясни, че предстоящият тази година местен вот ще е тест за отношението на хората към управлението.

Цветанов призова партиите в Народното събрание да надмогнат партийните си интереси.

„Днес повече от всякога политическият егоизъм е неадекватен спрямо предизвикателствата на историческото време“, каза още Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скалъп, не бъркай проевропейска насоченост и принодлежност към такива партии. И избирателите на БСП са проевропейски носочени и ръководството също. Това не е разделителна линия. БСП направи всичко възможно България да влезе в ЕС. И България влезе в ЕС с премиер от БСП. Плюс това тоталитарните тенденции в БСП са много по-ниски сравнени с Герб. За съжаление вашето управление не оправдава доверието на хората, защото е скандално с кредит от 8 милиарда да разчиташ в бюджета 0,7% икономически ръст
38
3
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
До 50 600 лева са си космическа заплата в някои райони на България за 8 часов трудов ден. Някъде продавачки в България работят на 10 часа за 500 лева- 26 дни в седмицата. Иначе нека да няма безработица...те това чакат мършите - да им бачкат за без пари премирените страхливи роби.
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тези продажници-управници ни вкарват във война с Русия,,помислете днес Джо Байдън е в Киев,Порошенко тази сутрин издава указ за пълномащабно нахлуване в Донбас,в същото време днес външния министър на Великобритания идва на посещение у нас,а утре пристига и държавния секретар на САЩ Джон Кери в България ,.Целта е ясна САЩ тръгват ва банк на война срещу Русия,използвайки киевската хунта ,а нашата територия ще бъде плацдарм за тази война и като нищо руски ракетки ще започнат да летят към нас
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече е видно как олигархията ни прекара. Принуди с протести, платени в голямата си част или подгряти от олигархично платени медии олигархията около ДПС да клекне. Вече за Пеевски нищо не се чува че и той е част от обединилата се окола властта на шесторната коалиция олигархия. В момента олигархията се сдоби с бюджет с 8 милиарда дългове, които трябва да я задоволят в цялост. Пък ние да ги плащаме тия кредити. Измислят се някакви псевдореформи, с които да се спестят още милиони за сметка на общест
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
mmm
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 46Е, как няма да е нисък процента на безработните- хората се виждат в невидение вече и са готови да бачкат за 600 лева в България. Нали виждам к'во става- продавачка в провинцията взима 600 лева като един ден в седмицата почива на 8 часов ден.
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво пополистко изказване и каква лъжа!Много добре се разбраха ДПС и ГЕРБ отдавна,когато пиха кафе и управлявят в момента заедно,но тръбят,че не искат ДПС за пред простия електорат!!!!Дали някой им вярва???
32
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атака са пътници на тези избори 4.4 процента на следващите са вън БСП трета ако не и четвърта А БОЙКО ГАЗИ
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ako Cicko nimoi da kaje Oktopod na francuzki- tova ozna4ava 4e ne toi ot GERB e organiziral ubiistvoto na karikaturistite. Vtoro, Cicko ne strelial po karikaturistite zastoto Cicko neznae kakvo e moliv. i Treto, ne vlizal nito izlizal s kalashnici u redakciata na karaikaturistite zastoto kak ste kaze kato ne znae frenski na jenata ot redakciat- otvori mome kodo da ti ne scepim pipona s ***-shuma.Cvetanov e 4ist.razsledvaite Tikvata Budia Bankiuda
30
0
 
6
 
! Отговори
Мда преди 9 години
Българският парламент явно е трибуна за публични изявления на разни престъпници. След изказването на престъпника Цветанов, какво следва да очакваме? Изказвания на 'Наглите' също от трибуната на парламента? Или може би братята Галеви да се изказват като двойка президент-вицепрезидент?
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС и БСП са червени фесове
28
5
 
2
 
! Отговори
с турско име преди 9 години
До НИКОГА ВЕЧЕ БСПНе всеки в администрацията с турско име е от ДПС.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама вие може да искате управление без ДПС, но сделката вече е направена, няма как!Вие може да управлявате, а и вече управлявате благодарение единствено и само на ДПС.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха, добре дошли, след месец ваканцуване!!!!
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И защо се мисли за голям политик? Някой ги е излъгал с Началника му
24
4
 
15
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Урода по-добре да каже защо поръча Мишо Бирата. Гнусен убиец е Цветан Цветанов!Толкова по темата за тоя на снимката.
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това лице е много противно. Нещо напоследък все по-често се появява в пресата. Сигурно си мисли, че вече не помним какви ги вършеше. Нашия министър председател има голяма талант да се огражда с противни xора.
22
7
 
1
 
! Отговори
Цв.Цветанов преди 9 години
За червените клошари цените са високи.
21
2
 
12
 
! Отговори
какви са цените? преди 9 години
Цецо, как вървят цените на апартаментите?
20
5
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до Ментето 27Коалира ли се Сидеров с ДПС? Не думай! Или Тиквата наистина се коалира с турците Дал и Исмаилов, баце?