ГЕРБ поиска на старта: Управление без ДПС и по-силна БСП

Опозицията ни не се развива и това е проблем за нас, рече Цветанов
Обновена: 14 яну 2015 14:13 | 14 яну 2015 09:45,
115
ГЕРБ поиска на старта: Управление без ДПС и по-силна БСП
Снимка: архив, Булфото

Стабилно управление е възможно и без ДПС. Това обяви шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов в началото на новата сесия на парламента. Депутатите започнаха днес първото си заседание след коледната и новогодишната си ваканция. В изявлението си от трибуната на парламента Цветанов обяви, че за ГЕРБ и за страната проблем е слабото ляво.

Още по темата
„Опозицията ни не се развива и това е проблем за нас, но се превръща и в проблем за страната“, каза шефът на депутатите от ГЕРБ. Според него забавените проблеми по оздравяване на лявото дебалансират политическата система.

В първото си изказване в парламента за новия политически сезон Цветанов обяви и приоритетите на управлението за тази сесия. Сред тях са стабилна банкова система и консервативна фискална политика, които да гарантират, че няма да се повтори кризата „КТБ“. Управляващите ще стартират и съдебната реформа, както и реформата в сектор сигурност, където ще бъде възстановена балансиращата роля на президента.

През тази сесия ГЕРБ ще върне и предишния модел на управление в Сметната палата, при който отговорността се носи от един човек, а ръководството не е партийно парцелирано.

ГЕРБ обеща и че ще задвижи идеята си за референдум за възможните промени в изборното законодателство. Цветанов обясни, че управляващите гледат „извънредно сериозно“ на идеята да се въведе задължително гласуване.

„Заявяваме го сега, когато хоризонтът на работа на този парламент е 3 години и 9 месеца, за да не бъдем обвинени, че искаме да променяме изборните правила предизборно“, каза Цветанов и така даде да се разбере, че управляващите не са се отказали от идеята да изкарат пълен управленски мандат.

Сред другите приоритети на ГЕРБ през новата сесия са социалната политика, образованието и здравеопазването.

Цветанов направи и ретроспекция на отминалата политическа година и обяви, че лидерът му Бойко Борисов е дал исторически пример на бъдещите поколения как постъпва отговорния български държавник, като е съставил кабинет, отстъпвайки крачка назад.

Той обясни, че предстоящият тази година местен вот ще е тест за отношението на хората към управлението.

Цветанов призова партиите в Народното събрание да надмогнат партийните си интереси.

„Днес повече от всякога политическият егоизъм е неадекватен спрямо предизвикателствата на историческото време“, каза още Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
"Стабилно управление е възможно и без ДПС. Това обяви шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов в началото на новата сесия на парламента."Разбира се, че е възможно, ***, след като имате френетичната подкрепа на турските фанатици Касим Дал и Корман Исмаилов... как няма да е възможно.
18
3
 
9
 
! Отговори
на старта преди 9 години
ГЕРБ поиска на старта: Управление без ГЕРБ и по-силна БСП!
17
3
 
8
 
! Отговори
(НМ) Народна Милиция преди 9 години
Тоя е невероятен наглец.Често се хващам да мисля "как не се намериха няколко свестни момчета да свитнат двадесетина урода в НС"
16
1
 
4
 
! Отговори
гном преди 9 години
ха ха да се засилела бсп опасно било с дпс да но АТАКА е в ударна позиция защо не им купите депутатите ядец нещо ви преседна
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало ДНЕШНИТЕ събудете се !Защо не пишете за Кери и воденичният камък, който носи за България ?
14
8
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Герберасти, вижте се колко сте умрели! Да поддържате една партия, на която шеф на групата на партията ви е тоя престъпник -УБИЕЦ на снимката и който е осъден на 4 години затвор за други гнусотии. И да толерирате тоя, който вместо да се навре в миша дупка от гузност, продължава да ръси тъпотии като депутат в НС...... няма такова падение, като вашето, герберасти жалки!
13
6
 
11
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БСП преди 9 години
В предишният мандат на Сидеров и Станишев администрацията се напълни с турски имена, а при ГЕРБ вече ги разчистиха. Затова отново ще гласувам за тях понеже са винаги срещу ДПС.
12
4
 
6
 
! Отговори
Ирина преди 9 години
Стига сте мрънкали като сте мишки и си траете и сте страхливци кой ви е виновен??? българските "мъже" са Мишоци. само се перчат по форумите.. като сте толкова Мъже вземете оръжие и въздайте правосъдие... ама Смелост не се купува или си мишка или лъв вие сте от мишките.. кой ви е виновен?
11
5
 
14
 
! Отговори
parliament преди 9 години
На това му се вика ГНУСНО ЛИЦЕМЕРИЕ!!! Хората, които от 6 месеца управляват благодарение на ДПС, искали управление без ДПС. Ами като искате, да не бяхте пили кафета и съгласували кражбата на КТБ, ограбването на пенсионните фондове и бетонирането на плоския данък. Карикатурни ***. Десет години играят един и същ театър и не мога да разбера КАК номерата им минават пред българите. Един милион ***.. Жалка история.
10
0
 
10
 
! Отговори
КОАЛИЦИЯ БОСТАН преди 9 години
Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш ! :)
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цитат от посоченото по-долу решение: "Ето защо правилното решение на повдигнатия спор по чл.149, ал.1, т.5 от Конституцията означава да се обяви противоконституционността на ДПС."Под това са се подписали 6 от 11 съдии, т.е. мнозинството. А ДПС е в европарламента, защото в България не се прилага закона и се допуска съествуването на турска етническа паразитна партия!
8
10
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
ДЪРЖАВНИК...
7
4
 
25
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
Ще повярвам на г-н Цветанов, когато видя общинската администрация изчистена от хора с турски имена поне в градовете, където управляват кметове от ГЕРБ.Когато видя, че автобусните фирми задължени и санкционирани да свалят цените на автобусните билети заради ниските цени на горивата.Когато видя, че бизнесът е иззет от ръцете на турците.Когато ДПС не е фактор в съдебната система.Когато спрат да фалират БДЖ, за да пълнят джобовете на турските автобусни превозвачи.И още много други ...
6
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЗ КРИМЕНАЛ НАЛИ Е ОСЪДЕН НА ЗАТВОР.ЗАЩО ОЩЕ Е НА СВОБОДА? БАСИ И ДЪРЖАВАТА!?
5
0
 
11
 
! Отговори
Hiter преди 9 години
Ко стана с 3-те дела на Сако Цвако? Да не отпаднаха по давност, или компщтъра на съда ги е изтрил по погрешка и пак няма виновни?
4
5
 
9
 
! Отговори
Граждани на Софию преди 9 години
Софиянци и тези около София! утре в България пристига,,скъп гост,,- Джонето Кери. Трябва да го посрещнем подобаващо. със шпалир от летището до американското посолство, а които не могат да вървят от 10 часа пред същото посолство.Носете плакати,листовки и най- важното цветя,зелени клонки и да не забравите празните тенджери и ***.
3
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДПС е в европарламента, ако живееш в соца си е твой проблем.
2
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС е незаконна, противоконституционна етническа партия! Докога от ГЕРБ ще се правят, че не знаят това? Докога ще ги третират като някакъв едва ли не пълноправен политически субект!?? Защо никой не коментира констатациите на мнозинството от съдиите в РЕШЕНИЕ 4 ОТ 21 АПРИЛ 1992 Г. ПО КОНСТИТУЦИОННО ДЕЛО 1 ОТ 1991 Г. ?!!? Защо всички се правим че не забелязваме слона в стаята!?!
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бсп може да прокопса само ако изгони сергея