ГЕРБ поиска на старта: Управление без ДПС и по-силна БСП

Опозицията ни не се развива и това е проблем за нас, рече Цветанов
Обновена: 14 яну 2015 14:13 | 14 яну 2015 09:45,
115
ГЕРБ поиска на старта: Управление без ДПС и по-силна БСП
Снимка: архив, Булфото

Стабилно управление е възможно и без ДПС. Това обяви шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов в началото на новата сесия на парламента. Депутатите започнаха днес първото си заседание след коледната и новогодишната си ваканция. В изявлението си от трибуната на парламента Цветанов обяви, че за ГЕРБ и за страната проблем е слабото ляво.

Още по темата
„Опозицията ни не се развива и това е проблем за нас, но се превръща и в проблем за страната“, каза шефът на депутатите от ГЕРБ. Според него забавените проблеми по оздравяване на лявото дебалансират политическата система.

В първото си изказване в парламента за новия политически сезон Цветанов обяви и приоритетите на управлението за тази сесия. Сред тях са стабилна банкова система и консервативна фискална политика, които да гарантират, че няма да се повтори кризата „КТБ“. Управляващите ще стартират и съдебната реформа, както и реформата в сектор сигурност, където ще бъде възстановена балансиращата роля на президента.

През тази сесия ГЕРБ ще върне и предишния модел на управление в Сметната палата, при който отговорността се носи от един човек, а ръководството не е партийно парцелирано.

ГЕРБ обеща и че ще задвижи идеята си за референдум за възможните промени в изборното законодателство. Цветанов обясни, че управляващите гледат „извънредно сериозно“ на идеята да се въведе задължително гласуване.

„Заявяваме го сега, когато хоризонтът на работа на този парламент е 3 години и 9 месеца, за да не бъдем обвинени, че искаме да променяме изборните правила предизборно“, каза Цветанов и така даде да се разбере, че управляващите не са се отказали от идеята да изкарат пълен управленски мандат.

Сред другите приоритети на ГЕРБ през новата сесия са социалната политика, образованието и здравеопазването.

Цветанов направи и ретроспекция на отминалата политическа година и обяви, че лидерът му Бойко Борисов е дал исторически пример на бъдещите поколения как постъпва отговорния български държавник, като е съставил кабинет, отстъпвайки крачка назад.

Той обясни, че предстоящият тази година местен вот ще е тест за отношението на хората към управлението.

Цветанов призова партиите в Народното събрание да надмогнат партийните си интереси.

„Днес повече от всякога политическият егоизъм е неадекватен спрямо предизвикателствата на историческото време“, каза още Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заради разделението в обществото ДПС винаги е играла ключова роля.Първо БСП не успя и ДПС я подрепи,после СДС спечели с малко и ДСП я подкрепи,после дойде Симеон,после си спретнаха една тройка,,после ГЕРБ управява с мълчаливото съгласие на ДПС,после Сергей се целуна с Местан и т.н.На местните избори ДПС трябва да бъде отстранена от местната,а след това и от изпълнителната власт.Трябва да спрът потоците от пари към Доган и партията му.
78
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой трябва да извади ДПС от властта.Някой трябва да каже "СТИГА".Някой трябва да заложи на достойните избиратели,а не на ***,който сега определя статуквото.Дори това да е Цветанов или Борисов,няма значение,важно е един път завинаги този тумор да бъде опериран от Българският организъм.
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това го чуваме отдавна ,а няма партия на власт която дпс да не провалила,така че герб не само да говорят,а да изпълнят обещанията на техните избиратели,нямам лоши намерения срещу обикновените турци,но те май не им стана на ясно че ги използват за собствена облага.
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако управляващите успеят да спечелят доверието на българите,ще управляват дълго време.На българите,които работят,плащат данъци и осигуровки.Българите,които изкарват заплатите на администрацията,на армията и полицията.Те са болшинство.Тогава ***,турците и мързеливите *** ,които се продават за три кила кайма и 20 лв.,чакащи помощи от държавата,няма да имат глас.Сега работещите,социално ангажираните са отвратени и не гласуват.Парламента го избират само най-долнопрабните прослойки.
75
1
 
3
 
! Отговори
е ,видяхте ли преди 9 години
гроб избрана от 1 мил. чиновници и семействата им се разпорежда над останалите 6 мил. и назидателно им говори,назидателно говори на партията -майка чийто отрочета са и то най-шлифовани,а сега стойте и чакайте януарските сметки ,нали цвъки ви насмете
74
3
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
bravo na CV.CV.samo taka s vas sme vsichki umni balgari!!!sega platenite cherveni trolove da pliuiat ,az sam si opanal chadara
73
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
ЗА 94.- ГОСПОДИНЕ/ЖО/- КРАДАТ, КРАДАТ , НО ГИ И УБИВАТ И ТО МЛАДИ, КОИТО НИЩО НЕ ВЗЕМАТ СЪС СЕБЕ СИ. ЖАЛКО ЗА МЛАДОСТТА ИМ.
72
4
 
17
 
! Отговори
Драган преди 9 години
Със свещ ще търсите правителството на Орешарски, що не задръстите някой автобус с депутати пред парламента?Страх, страх ......и пак страх
71
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС по силни ОТ БСП това е ВЯРНО и следващите избори ще го затвърдят
70
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 90 "тц,тц,тц рейтинг АТАКА,хахахаха" Ами ако пъхнат Тоя на снимката и брато му в падиза ти гарантирам райтинг 100%.
69
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правилно "Крадат, крадат, те всички ни крадат !" и продължават да ни обират джепчии долни !!!- И пак тиквунестите започнаха с калинките, бръмбарите и всякакви други членестоноги.Запомнете очакват ни фалити от БДЖ до Булгаргаз , а броя на частните компании които ще фалират ще побие нови рекорди.Целта е господарите от уса да са доволни.
68
3
 
10
 
! Отговори
берия преди 9 години
със събути *** в САЩ и набито канче в Европа ,какво друго да чакаме. те отдавна са едно .
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен90сега колко има 1%
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тц,тц,тц,представяш ли си какъв рейтинг ще има правителство БСП,ДПС И АТАКА,хахахаха това атакистите сте ....невероятни да не кажа друга дума
65
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
при задължително гласуване ДПС отива в 16-та глуха,точно там е разковничето хората от български произход масово не гласуват,докато другите масово и то стимулирани парично или от страх/ защото видяхме как бият депесарите и то пред камера/отиват и гласуват за ДПС,изглежда насила нас т.н. етнически българи трябва да ни откарат до урните защото повечето от нас са безоотговорни що се отнася до държавата,много неприятна истина
64
4
 
7
 
! Отговори
Бай Минчо преди 9 години
И без да искате разчитате на ДПС в тежки моменти, когато РБ, ПФ и АБВ си оттеглят подкрепата към вас за определени закони, като този в пенсионната система.
63
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 9 години
До Анонимен-85,чака физкултурника и слънцето.
62
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Станишев защо не е в затвора, докога ще стои в Евеопарламента?
61
6
 
20
 
! Отговори
българин преди 9 години
този мошеник,защо не е в затвора? Докога ще стои в парламента?
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 79 Лъжлив,сополив ***.